Бол у зглобу десне руке

Molonlabe

Poznat
Poruka
7.225
Имам болове у зглобу десне руке. Вјероватно сам то зарадио на скијању, мада не могу да идентификујем ниједан конкретан разлог зашто би ме болио зглоб сем релативно чудног положаја зглоба руке који "његујем" годинама. А можда је проблем и претјерана употреба компјутера.

Како год, зглоб ме боли у тренуцима кад покушавам да нешто подигнем, поготово кад је рука испружена, тад је заправо и немогуће било шта подићи.

Чини ми се да је битно напоменути да кад покушам да направим ротационо кретање шаке, осјетим изузетно снажне болове, што је неупоредиво мање изражено кад савијам шаку "праволинијски"...

Да ли да идем код доктора или да сачекам још мало да "само од себе прође" :)

Имам болове у зглобу десне руке. Вјероватно сам то зарадио на скијању, мада не могу да идентификујем ниједан конкретан разлог зашто би ме болио зглоб сем релативно чудног положаја зглоба руке који "његујем" годинама. А можда је проблем и претјерана употреба компјутера.

Како год, зглоб ме боли у тренуцима кад покушавам да нешто подигнем, поготово кад је рука испружена, тад је заправо и немогуће било шта подићи.

Чини ми се да је битно напоменути да кад покушам да направим ротационо кретање шаке, осјетим изузетно снажне болове, што је неупоредиво мање изражено кад савијам шаку "праволинијски"...

Да ли да идем код доктора или да сачекам још мало да "само од себе прође" :)

Ostavi se sinko četovanja............:lol:

Meni su počeli da trnu prsti na levoj ruci i uplašio sam se da je čuka.

Ispostavilo se da je zbog specifičnog položaja koji zauzimam kad sednem za kompjuter i oslonim se na levi lakat.
Desna boli upravo kako si opisao od preterane upotrebe miša.

Lepo ti kaze covek, meni se desava kada radim dugo na racunaru, glavni alat mi je mis pa zbog neprirodnog polozaja zglob hoce da boli, ali ako bol ne prestaje duze od 24 sata obrati se lekaru, ne igraj se , mozda si ga povredio negde pa ga dodatno preopterecujes.

Ostavi se sinko četovanja............:lol:

Meni su počeli da trnu prsti na levoj ruci i uplašio sam se da je čuka.

Ispostavilo se da je zbog specifičnog položaja koji zauzimam kad sednem za kompjuter i oslonim se na levi lakat.
Desna boli upravo kako si opisao od preterane upotrebe miša.

Хвала пријатељу.

Како си се лијечио? Само мировање или си облоге привијао?

Еееее, хебем му миша :)

Ко би рекао да су моји префињени зглобови тако њежни...

Мада добро, сад претпостављам да је потребно само да се одвојим од компјутера и да ће ме ово стање проћи... Ооооо, црна судбо!!!! :)

I moja kolegenica ima taj sindrom, ona je non stop na kompu 8 sati i i ma problem za podizanje ruku.

Pokušaj sa redovnom fizičkom vežbom prstiju nekoliko minuta tokom dana, malo da savijaju i uvrtaju levo i desno, stiskanje prstiju i naravno masiranje.

Хвала, али немам проблема са прстима. Никакво трњее не осјећам.

Проблем је само ротација шаке, односно не могу десну руку (којим држим миш) окренути у положај као да просим, да се тако изразим.

Back