Bol u predelu donje vilice pracen povisenom temperaturom

hedon29

Aktivan član
Poruka
1.326
Danas sam bio kod doktora zbog visoke temperature i bola u predelu donje vilice i limfnog cvora. Bol osecam i prilikom gutanja. Sve je praceno temperaturom od 38-39.
Prepisan mi je hemomicin i danas sam popio prvih 500 mg. Medjutim, bol se pojacao u predelu desni u donjoj vilici. Posto sam guglao u vezi sa tim naisao sam na clanke o impaktiranim umnjacima... Da li postoji mogucnost da se radio o tome?

Hvala puno na odgovoru.
Potrudicu se da odem kod zubara i da se to snimi. Razmisljao sam, ukoliko antibiotik pomogne i izleci upalu, moguce je da se ona ponovo javi ukoliko su uzrok umnjaci. Na mestu gde levi donji umnjak pocinje da raste postoji rupa u desnima zbog koje se infekcija verovatno i desila, zbog zadrzavanja hrane i nemogucnosti da sa cetkicom tu pridjem.
E sad, doktoru sam rekao isto sto i ovde, mada je njegov zakljucak bio da nisu umnjaci uzrokovali infekciju i temperaturu posto desni nisu otecene.
Imao sam neverovatno jake bolove i temperaturu do 39,3 i tu mi je nimulid dosta pomogao.

Imala sam isti problem..rasli mi svi umnjaci u isto vreme, duzi period....nakon izvesnog vremena pojavila se bol u vilicnom zglobu (trizmus - tesko otvaranje usta praceno jakim bolom, samo na desnoj strani), bol uha, temperatura, otecena zlezda na vratu...itd...
Moj tadasnji stomatolog je izjavio kako mi zlezda otekne i pritisce na zivac zuba i kako mi ne moze nikako pomoci..:dash: odem do drugog zubara, treceg, ortodonta, maksilofacijalnog i oralnog hirurga...hirurg je hteo da vadi sve umnjake, dok su mi ostali to odsavetovali (bez obzira sto ti zubi nisu od posebne koristi), posto su zubi bili zdravi, imali dovoljno mesta da izrastu i izrasli...vadjenje bi u mom slucaju bilo bespotrebno mucenje...
Promenila sam zubara koji je potvrdio moje sumnje da se problem ne javlja zbog zuba, vec verovatno zbog reumatoidnog artritisa...
Meni je artritis poceo sa upaljenim vilicnim zglobom....

Predlozila bih ti da pitas za misljenje jos nekog stomatologa, sem ako je tvoj zubar ubedjen da su za bolove iskljucivo odgovorni umnjaci ili neki drugi oralni problem....

To je toliko bolan i smarajuc problem da je to neverovatno, posebno ako traje niz godina....:(

Back