Bol u grlu (krajnici)

mrblack634

Zainteresovan član
Poruka
263
Cao svima...Imam jedan problem...Vec skoro godinu dana kao da mi je nesto zapusena leva nozdrva...i sad skoro je poceo mnogo da mi sluzi nos...znaci u skoli po ceo cas samo smrkecem...i danas je pocelo i da me boli grlo u predelu krajnika najverovatnije da su krajnici ali ne vidi se jasno dal su zagnojeni vidi se po malko gnoja male kesice okruglaste na jedno 3-4 mesta...disanje mi je otezano i kad udahnem duboko zabole me i pluca , gutanje mi je takodje otezano i osecam neki umor, kijam ne bas cesto , glas mi je oslabljen e sad moze li neko da uspostavi neku dijagnozu na osnovu ovih simptoma pa da zna koja je to bolest...a ono tipa "Idi ti kod doktora pa ce sve on da ti kaze" mozete da izostavite jer planiram da odem samo da vidim jer mozda mi je ovo samo privremeno...hvala unapred

Cao svima...Imam jedan problem...Vec skoro godinu dana kao da mi je nesto zapusena leva nozdrva...i sad skoro je poceo mnogo da mi sluzi nos...znaci u skoli po ceo cas samo smrkecem...i danas je pocelo i da me boli grlo u predelu krajnika najverovatnije da su krajnici ali ne vidi se jasno dal su zagnojeni vidi se po malko gnoja male kesice okruglaste na jedno 3-4 mesta...disanje mi je otezano i kad udahnem duboko zabole me i pluca , gutanje mi je takodje otezano i osecam neki umor, kijam ne bas cesto , glas mi je oslabljen e sad moze li neko da uspostavi neku dijagnozu na osnovu ovih simptoma pa da zna koja je to bolest...a ono tipa "Idi ti kod doktora pa ce sve on da ti kaze" mozete da izostavite jer planiram da odem samo da vidim jer mozda mi je ovo samo privremeno...hvala unapred
Надам се да си до сад отишао код доктора на преглед. ;)

Gnojna angina obicno se manifestuje otezanim i bolnim gutanjem, na krajnicima prisutni gnojni cepici. Kod gnojne angine je i telesna temperatura obicno povisena, ali u pocetnom toku kod nekih pacijenata ne mora da dominira kao simptom. U pitanju je streptokokna infekcija krajnika i leci se antibiotski.
Medjutim ne mora da znaci, vasi simptomi su poceli zapusenoscu nosa . . . u ovo doba godine velika koncentracija polena ambrizoje u vazduhu, moguce da su vase tegobe i alergijske etiolgije. Otezano disanje i bol u grlu su prisutni kod alergijske kijavice. Moguce, da je sve pocelo kao alergija pa se iskomplikovalo virusnom, a kao sto sam gore naveo i/ili bakterijskom infekcijom.
Gnojni cepici koje navodite da imate, mozda nisu gnojni, mozda je u pitanju samo detritus - kamencici u kriptama krajnika koji se stvaraju kod hronicno upal

Back