Bol ruku u toku noći

seka59

Zainteresovan član
Poruka
225
Već mjesecima, šta mjesecima skoro i godinama imam problem. Naime, noću kad zaspim ubrzo me budi bol u šakama i zglobovima šaka. I tako cijele noći, veoma mi se spava (pijem i neke tablete koje uspavljuju-sve po ljekarskom receptu) ali poslije desetak minuta sna bol me ponovo budi. Radila sam reuma test i negativan je. Tokom dana me uglavnom ne bole ruke ili nekad možda veoma malo što se može ignorisati, ali zato noću ''ubija''. Da li je neko imao sličan problem i šta je posredi. Ponekad popijem nešto od reumatskih tableta ali se ne usuđujem često jer uzimam redovno terapiju zbog druge bolesti pa se brinem za želudac. Pomagajte.:dash:

Секо, јеси ти била код хирурга да ти сними шаке?
Може бити да ти је нерв притиснут...јер опис на то личи.;) Синдром карпалног канала- то је стручни назив. То оперишу неурохирурзи .
У току дана, док су шаке активне, све је ок. међутим, чим престане рад, почиње то трњење, бол, мравињање....
Обично на почетку убризгавају кортикостероиде у предели компресије да би се смањио оток. А кад узнапредује, само се сецне фасција која врши притисак.
У суштини, рутинска операција, ништа страшно.

Poslednja izmena:
@Sofija
A sta u slucaju gde je trnjenje konstantno prisutno i tokom rada...u toj meri da ruke nakon vece aktivnosti jako "vibriraju"? Bez obzira sto je operacija rutinska, sticem utisak da se vrsenje iste izbegava (sto je donekle logicno - operacija kao zadnja opcija ako nije moranje )...
Da li je moguce da se koriscenjem lekova za smanjenje upale (koliko mi je poznato upali se tetiva i pritisce na zivac) sindrom povuce?

Poslednja izmena:
Не, није у питању упала већ компресија- притисак.
Бол одатле потиче.
Као што сам написала, почетна терапија је да се убризгавају кортикостероиди да би се умањио тај оток који врши притисак. Али у неком тренутку, кад бол постане константан, операција је једино решење. ;)

Back