bol i svrab unutar debelog creva

zabrinuta-ludo

Početnik
Poruka
5
pojavila mi se krv na papiru posle praznjenja svetlo crvene boje. posto je stolica bila jako cvrsta imla sam osecaj da mi je nesto zagrebano sa leve strane analnog otvora nastavilo je da boli narednih 5 6 dana otila sam kod svog lekara i pregledala me rutinski i nije nasla nikakve prmene oko analnog otvora dala mi neku mast da mazem i poslala stolicu na analizu u kojoj su ponasli krv pa mi zakazan pregled kod specijaliste. ja i dalje osecam svrab i bol istovremeno u levoj strani anusa krvna slika je radjena pre dve ipo nedelje i sve je bilo u redu. jako sam uspanicena pomagaj te placem dok pisem ovo jer mislim na oo naj gore :dash:

pojavila mi se krv na papiru posle praznjenja svetlo crvene boje. posto je stolica bila jako cvrsta imla sam osecaj da mi je nesto zagrebano sa leve strane analnog otvora nastavilo je da boli narednih 5 6 dana otila sam kod svog lekara i pregledala me rutinski i nije nasla nikakve prmene oko analnog otvora dala mi neku mast da mazem i poslala stolicu na analizu u kojoj su ponasli krv pa mi zakazan pregled kod specijaliste. ja i dalje osecam svrab i bol istovremeno u levoj strani anusa krvna slika je radjena pre dve ipo nedelje i sve je bilo u redu. jako sam uspanicena pomagaj te placem dok pisem ovo jer mislim na oo naj gore :dash:

Jako si uplasena a niko da kaze rec...nije najgore .Verovatno unutrasnji hemoroidi ili mozda neka cista..Skoro mi je Otac jedne devojcice pricao da je ona imala obilana krvarenja i bila je ta neka cista koja je pukla iscurila i sve je proslo dobro.ne cekaj, ne drami nego sto pre kod hirurga ako treba i privatno i da znas sta je i kako dalje.Ima ovde strucnijih ljudi javice se vec...

I ja sam skoro imala slican problem (puno sveze krvi u stolici), samo sto je to kod mene trajalo nekoliko meseci pre nego sto sam se konacno setila da odem kod lekara. Dobila sam uput za specijalistu i na svu srecu utvrdjeno je da su u pitanju hemoroidi, nista ozbiljnije. Koristila sam Hepathrombin H cepice i od tada vise nema krvarenja, verujem da ce i u tvom slucaju sve biti u redu.

I ja sam skoro imala slican problem (puno sveze krvi u stolici), samo sto je to kod mene trajalo nekoliko meseci pre nego sto sam se konacno setila da odem kod lekara. Dobila sam uput za specijalistu i na svu srecu utvrdjeno je da su u pitanju hemoroidi, nista ozbiljnije. Koristila sam Hepathrombin H cepice i od tada vise nema krvarenja, verujem da ce i u tvom slucaju sve biti u redu.

A je l si i ti uradila kolonokopiju?

Ljudi niko ne moze da Vam kaze da su Vam (samo) hemoroidi, ako niste odradili kolonoskopski pregled debelog creva....I sami lekari kazu da je najlakse za sve osuditi hemoroide... Da, hemoroidi mogu dati krvarenje, ali moze jos 10 drugih bolesti.

Nije radjena kolonoskopija nego rektoskopija. Doktor mi je na prvom pregledu rekao da imam hemoroide, a za sledecu nedelju zakazao rektoskopiju da bi, kako je rekao, iskljucio nesto ozbiljnije; rektoskopski pregled je pokazao da su u pitanju hemoroidi. Inace, nije mi spomenuo da je potrebno uraditi i kolonoskopiju, mislim da na taj pregled ne salju tek tako, iako i ja mislim da bi i to trebalo odraditi da bi se bas sto posto znalo da je sve u redu.
Naisla sam na neku staru temu na Krstarici, koju je postavila devojka koja je opisala slican problem; isto je bila kod hirurga, posle je zakazan i drugi pregled, uradjena rektoskopija, doslo se do zakljucka da je sve ok, i to je bilo to, na dalje preglede je nisu slali.

Back