Goodtrip
Primećen član
- Poruka
- 543
Guglam ja malo i vidim da dosta ljudi trenira boks od kuće.. Šta vi mislite o tome?
Inače evo jedan dobar program za početnike!!!
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ne moze se preko interneta nauciti borilacki sport.
Guglam ja malo i vidim da dosta ljudi trenira boks od kuće.. Šta vi mislite o tome?
Trenirati od kuce,da..Ali,prethodno da imas neko iskustvo kluba ,ili takmicenja,pa da to iskustvo preneses ,kao rekreativno na dzak .
Ovako ,c....
Pitao si koja je razlika?Razlika je u tome sto te u klubu od samog pocetka trenira neko ko je potkovaniji ,neg' bilo koji you tube ,ili cd ''vezbajte od kuce''.
YT ,cd ,ne mogu da ti pokazu finese koje mozes nauciti u klubu,udaranje ,pokreti,eskivaza,osecaj ljudi koji su oko tebe ,od kojih mozes popiti batine
,a za koje mislis da bi ih lako savladao,i obratno,i ono sto je najvaznije jesu ,SPARINZI...Kod kuce te nece niko opaliti po nosu ,u klubu ,da!
To je mozda i najveca razlika koja te zanima. Ali,ako nisi za tu vrstu treninga ,imas YT ,pa vezbaj od kuce ,svako ima pravo da se odluci sta zeli.
Sparinzi?
Kakavi,imaginarni?
Dok nemas zivog coveka ispred sebe koji ti vraca udarac nema govora o bilo kakvom ucenju boksa.
jel ovo ucenje boxa ili workout?
Pa sa pravim ljudim ******, to sa imaginarnim ljudima se zove shadow box to rade i profesionalni boskeri inače..
- - - - - - - - - -
Brate samostalno vjezbanje boska bez trenera kapiš?
Pa sa pravim ljudim ******, to sa imaginarnim ljudima se zove shadow box to rade i profesionalni boskeri inače..
- - - - - - - - - -

tako sam i ja skapirao,u svrsi vezbanja kao udaranje u dzak ili gumu,neko izvrnu da se sprema za ringPa sa pravim ljudim ******, to sa imaginarnim ljudima se zove shadow box to rade i profesionalni boskeri inače..
- - - - - - - - - -
Sta mislimo o cemu tacno? Naziv teme sugerise na jedno a tvoj uvodni post na sasvim drugu stvar.
Dakle sta zelis konkretno da pitas - Da li je ok boxing workout, kao stil kardio-vaskularnog aerobnog treninga za skidanje kilaze i izgradjivanje zdravog cvrstog tela, ili da li je ok da se preko interneta trenira i uci boks sport, da bi postao BOKSER, nebitno kako fizicki izgleda i koliko je zdrav, da bi mogao da BOKSUJE u ringu i bude sportista, tezeci toj karijeri u tom konkretnom sportu?
Ovo su ti 2 razlicite kategorije treniranja. Ovaj prvi, naravno da moze, mada i tada bi i tada trebalo da imas trenera jer se mozes povrediti, cak i zbog gluposti (kao ja npr), da bi ostvario pun potencijal pravilno ispucanih udaraca u dzak, stavova, kretnji, a za ovaj drugi tip - pa odgovorili su ti drugi. Nuzan je dobar trener i dobar klub, preko interneta, skoro pa da ne moze, koliko god da se ti trudio....Jednostavno, ako si do tada bio "tabula rasa", gotovo sve sanse su da ces mnoge stvari krivo usvojiti, jer ti ne vidis sebe i svoje polozaje objektivno iz tvoje perspektive, dok bi trener u klubu odmah to video sa strane i ispravljao ti polozaje ruku, nogu, tela, disanje, kretanje i jos mnogo, mnogo toga.
A ima jos jedan psiholoski pokazatelj - Kada je covek samouk, gotovo da je zasigurno veoma brzo odustajanje, motivatori su mnogo niski.....O ovome govori samo i podatak da su oglasi prepuni polovnik bokserskih dzakova za prodaju, a sve "kao novi, samo par nedelja, pa cak i dana udarani".
Da postoji neki frik zaludjenik, shizoidan koji udara godinama dzak kuci a nikada nije otisao u klub, verovatno da postoji, ali potrebno je da si totalni frik i gotovo da ti "fali nesto u glavi" pa da uspes da izdrzis takvu jednu amatersku neproduktivnu rutinu , radeci sve iznova i iznova pogresno a kao nagradu ne dobijas nista, naspram onih koji su u klubu pa ih vuce dokazivanje prema drugima, klubu, osvajanje medalje, divljenje ljudi, positovecivanje i nadanje da ce postati sledeci Ali, Tajson itd.
Cak i pri takvim "idealnim" uslovima, mnogi iz kluba odustaju veoma brzo, pa su sale poluprazne i maltene moras da moooolis ljude da treniraju i da ostanu tu duze i da nauce nesto zaista pre nego sto polome nos i dobiju Parkinsona od previse udaraca u glavu, i odustanu veoma brzo. A kao ostace uporan onaj samouk sto bije dzak na svom potkrovlju nepravilno i rasipa previse energije dok to radi (udara stegnut, udara nepravilno, bez bandazera, losim rukavicama, udara iz sve snage, ne dise pravilno kada udara itd". Udarace jedno 2 nedelje bice mu zanimljivo, a onda samo jednog dana, odjednom mu to postaje najiritantnija stvar na svetu koja izuzetno smara odjednom.
"Da li cu da postanem Paganini ako krenem sa violinom danas i vezbam 10 sati dnevno? Ako necu, onda necu ni da pocinjem". Ne, neces postati Paganini. Ne zato sto neces vezbati 12 sati dnevno (koliko je on npr vezbao) nego "samo 10" vec zato sto ti je takav stav i razmisljanje. Zato sto ti zapravo i ne volis istinski ono sto bi da radis, vec samo volis potkrepljenje, nagradu, posledicu, koja dolazi na kraju kao produkt tog uzroka, radnje.
Glavna osobenosti licnosti takvih ljudi (koji su uspeli) je sumanuta verovanja u svoj uspeh i prevelika, gotovo ludacka ljubav, prevelika interna motivacija, no matter what. Njima cak i kada neko kaze - ma nikad od tebe nece biti nista, nesto, oni jos gore treniraju, vezbaju, i to ih ne dotice... Oni opsesivno rade to sto rade, i nikakav negativni nocebo psiholoski sugerisuci efekat ne deluje na njih.
Takvi ljudi ne postavljaju sebi pitanja DA LI JE KASNO, takvi ljudi imaju 70 godina i pocinju nesto, a totalno ih je briga da li je kasno ili nije kasno. Cak i kada im kazu i ubedjuju ih i autoriteti da je "kasno", na njih ni to ne deluje, vec ostaju zadrti u svojim stavovima i guranju napred.
E o takvim licnostima imamo prilike s vremena na vreme da procitamo u novinama.
Vi sto otvarate ovakve teme - nazalost, tuga..... Niko jos uvek nije otvorio ovu temu i zaista, koji god odgovor dobio, otisao da vezba i zadrzao se bar 3 meseca....
Na ovom delu pdf-a ubedljivo ima najvise tema "Da li da treniram ovo ili ono" i "Da li sam star za ovo i ono? "
Sta god im odgovorili ovde ili bilo gde - ti ljudi su nestali, nema ih vise, i niko nije dosao da kaze - Hej ljudi osvojio sam upravo taj i taj pojas, pobedio sam nokautom na tom i tom takmicenju, postao sam master, Si Fu, trener, ovo ono.... Nema ih....Verovatno sada gledaju Ligu sampiona, grickajuci cips i pijuci neko pivo......Nema cak ni s od sporta i rekreacije, a dolazili da pitaju na forumima da li ima sanse da postanu novi svetski prvaci u necemu, i da li je kasno mozda da steknu slavu ako ne Alija, onda bar Klicka....
Raspisao sam se....Ali je tema vise za pdf psihologija nego za borilacke vestine, da bi vam covek jednog za svagda objasnio neke stvari koje su univerzalne.
tako sam i ja skapirao,u svrsi vezbanja kao udaranje u dzak ili gumu,neko izvrnu da se sprema za ring
Kakav tvoj boks workout, a malopre mi rece da bi trenirao boks za borenje?
Hoces li ti da se boris (sa bratom, na ulici, u bokserskom ringu kao sportista nekog boks kluba) ili da radis kardio-workout sa elementima boxinga da bi smrsao, zategao telo i slicno, kao sto neko trci ne da bi bio sportista maratonac i sprinter, nego da bi smrsao, zategao se, i slicno?
Te dve stvari su totalno razlicite, a ti cas pricas jedno, cas drugo.
Isto je kao i sutirati loptu da bi igrao fudbal sutradan i bio dubaler nekog kluba i igrao utakmicu i sutirao loptu jer volis taj fudbalski workout odn pimpovanje lopte, zarad kondicije i mrsavljenja.
- - - - - - - - - -
Jednostavno, da li zelis ovo :
1)
ili ovo da radis :
2)
1) znaci ovo
ili ovo :
2)
Veoma se razlikuje, kao sto rekoh gore, npr ovaj pod 1) dole, i nij ebokser vec fitnes bodibilder koji stavio u rukavice i udara u dzak i radi "boxing workout kardio trening".
Ako mene pitas a po mome skromnom misljenju znam prilicno o boksu, samostalni trening bez kluba IPAK moze. Da, ali ja sam upoznao samo par momaka koji su tog kova, vukovi samotnjaci, trening freakovi.
Znaci, moze. Eto ako ispunis te uslove - da te ljubav prema treningu motivise da i kad si umoran, imas obaveza,... odradis sat vremena pet puta nedeljno, da ti boks bude druga, treca stvar u zivotu, ...
Vidi gde si pa kreni.
- - - - - - - - - -
zaboravih da dodam naravno da sparing nema zamenu ali eto postoji sistem da ipak napredujes
Kad bi ljudi znali koliko je tesko samo drzati ruke 3 minuta u gardu,ne bi se tako frljali po internetu.
Kad bi ljudi znali koliko je tesko samo drzati ruke 3 minuta u gardu,ne bi se tako frljali po internetu.
A i u boks workout imaju sparinzi kao sastavni dio treninga. Aj daj primjer sta to ne moze da se objasni preko yt-a.. Inače, ne govorim ja da treniraš workout i baviš se profesionalnim boksom nego čisto onako rekreativno.. A naravno da ces brze napredovati u klubu, i bolje skapirati neke stvari.. Zaašto za rekreativno ne može workout?
Citat Original postavio Goodtrip Pogledaj poruku
A i u boks workout imaju sparinzi kao sastavni dio treninga. Aj daj primjer sta to ne moze da se objasni preko yt-a.. Inače, ne govorim ja da treniraš workout i baviš se profesionalnim boksom nego čisto onako rekreativno.. A naravno da ces brze napredovati u klubu, i bolje skapirati neke stvari.. Zaašto za rekreativno ne može workout?