Boks vs kik boks

Boban201

Početnik
Poruka
13
Pozz svima... Nalazim se u tako reci krizi ili nedoumici koji sport da treniram... Imam iskustva u kik boksu ali i u boksu trenirao sam oba sporta... Oba volim ali ja razmisljam poslije da zivim od tog sporta, zbog tog neznam kojem sportu da se posvetim... Moje pitanje je ako upisem boks mogu li uspjeti u njemu ako sam na Balkanu ali uspjeti bas mnogo i zaradjivati... Ako neko zna koliko zaradjuju kik bokseri kod nas... Koji je po vama isplativiji sport???
Pozdrav iz Banja Luke

Poslednja izmena:
Zbog cega, ja ne namjeravam amaterski se boriti nego profesionalno... Imali od toga mene ne zanima na pocetku nego poslije. Imali zarade kod nas u profesionalnom boksu ili kik boksu??I u cemu vise??

Da bi se borio profesionalno i zaradio neku lovu moraš imati talenat Ivana Strugara ili Lenoksa Luisa.A ako ne spadaš u tu kategoriju zaboravi, a i ako spadaš opet zaboravi, težak je to lebac što napisa kolega.

Boks je olimpiski sport i ako uzmes medalju na evropskop prvenstvu ili nekom vece mozes da zaradis penziju( Vezano za amaterizam). Do profesionalnog boksa treba mnogo. Jako je tezak put da postignes to sto ti zelis moras da budes veliki fajter odlican tehnicar i da budes drugaciji od drugih. Boks je najskuplji sport na svetu.Za jedan mec se dobije mnogo para ali i mnogo posledica. Moras da znas da ti je svaki udarac u glavu potres mozga. Bavio sam se kik boksom i boksom paralelno ali je boks mnogo lepsi sport tako da sam sada samo na boksu. Ako si iz Banja Luke potrazi Marjana Benesa i pitaj ga sta on misli o tome ili pecaj Nermina Sabanovica kada ce doci iz Australije pa pitaj njega.

Nije napravio nijedan jedini čak školski ulaz, nego je samo lelujao na mestu.Bokseri razvijaju vrhunsku okretnost i koncentraciju, (ovaj ludak nije to uradio, ne znam odakle su pokupili tog "boksera") ali u u univerzalnijim turnirima ko će biti u boljoj poziciji, onaj koji koristi jedno oružje ili onaj koji koristi dva?

Много зависи како се оружје користи..

Ово је баш драстично, лику је требало пуно да схвати да мора да скрати дистанцу, али уопште није схватио да мора да буде много активнији ако већ барата само рукама.

Izbrisah post zbog slovnih grešaka evo ga opet.

Nije napravio nijedan jedini čak školski ulaz, nego je samo lelujao na mestu.Bokseri razvijaju vrhunsku okretnost i koncentraciju, (ovaj ludak nije to uradio, ne znam odakle su pokupili tog "boksera") ali u u univerzalnijim turnirima ko će biti u boljoj poziciji, onaj koji koristi jedno oružje ili onaj koji koristi dva?

- - - - - - - - - -

Много зависи како се оружје користи..

Boks je zaguljena veština, upravo zbog koncentracije na jedan jedini deo tela, a to je glava i opasnost od dobijanja udarca u tako ranjivo mesto.Pa ko to shvati u svakom trenu sa vrhunskom koncentracijom prati šta radi suparnik.U tome je snaga Boksa.Ovaj nije ništa, ali ništa nije pokazao.

Poslednja izmena:
Pozz svima... Nalazim se u tako reci krizi ili nedoumici koji sport da treniram... Imam iskustva u kik boksu ali i u boksu trenirao sam oba sporta... Oba volim ali ja razmisljam poslije da zivim od tog sporta, zbog tog neznam kojem sportu da se posvetim... Moje pitanje je ako upisem boks mogu li uspjeti u njemu ako sam na Balkanu ali uspjeti bas mnogo i zaradjivati... Ako neko zna koliko zaradjuju kik bokseri kod nas... Koji je po vama isplativiji sport???
Pozdrav iz Banja Luke

Rajko, ako si spreman da prolijes puno znoja, ne trazi sport nego skolu.
Treniraj ono u cemu imas priliku puno toga da naucis i da se takmicis. Svejedno boks ili kik boks ili nesto trece, najbitnije je da nadjes dobrog trenera ;ODLICNOG TRENERA; koji puno zna i puno toga ti moze preneti; Dobru skolu, koja te moze lansirati na svetski ring.

Imaj na umu da moras uloziti ogroman trud a da je uspeh neizvestan.
PS: Cuvaj se povreda.

Pozdrav iz Banja Luke

Velika lova se vrti u svetu, ali mora Mnogo truda da se ulozi i da imas pravoga menadzera, koji ce da te promovise, na pravim mestima,a ne u podzemlju.
6 dana u nedelji "krvavoga" teninga, da bi se probio, a kada savladas i odradis kvalifikacije, onda mozes da biras , hoces li nastaviti u boksu ili MMA, gde se vrti lovudza.

Back