Bogu hvala, pa ne glume više...

Soradze

Elita
Moderator
Poruka
21.211
GDE SU OVA DECA SRPSKOG FILMA?

Početak glumačkog puta ove dece bio je posut zvezdanom prašinom, ali većina dece glumaca iz domaćih hit serija
i filmova odavno se bavi nekim drugim zanimanjima

Debi u hit seriji „Selo gori, a baba se češlja"... Aleksander Maslić i Tomislav Lazić sa Suzanom Mančić
Za dečake Aleksandera Maslića i Tomislava Lazića, koji su dobili uloge u TV seriji „Selo gori, a baba se češlja", rekli
su da će zaseniti mnogo iskusnije kolege.
Kao što je to zamislio reditelj i scenarista Radoš Bajić, oni su kao glumci debitovati u ulozi sinova Suzane Mančić, koje
je u Petlovac dovela iz Slovenije. Starije i iskusnije kolege nadale su se da posle ove TV role dečaci neće odustati od
glume, poput većine dece glumaca koji su u proteklih nekoliko decenija kao klinci zablistali u domaćim serijama i filmovima,
a zatim su se povukli u glumačku ilegalu, često i u potpunu anonimnost. Na svu sreću, starije kolege su - pogrešile...

Među njima su Žarko Jokanović, koji se proslavio kao dečak sa hlebom u filmu „Užička republika", Dimitrije Vojnov (Zoran u
filmu „Tito i ja"), Vladimir Marković i Marko Panić (Zlatko i Duško - „Metla bez drške"), Janko Milivojević (Neca - „Srećni ljudi"),
Vukašin Marković (Beban - „Porodično blago"), Tijana Vukotić i Marko Stojiljković (Tanja i David - „Policajac sa Petlovog brda")...

Iako im je početak puta bio posut zvezdanom prašinom, ovi "glumci" su posle tih uloga skrenuli sa glumačke staze i danas se
bave muzikom, politikom, dizajnom, veterinom.

Veterinarka sa Petlovog brda

Tijana Vukotić je zablistala kao ćerka Ljubiše Samardžića u seriji „Policajac sa Petlovog brda", pored Katarine Radivojević i Branke
Katić, koje su i danas u vrhu popularnosti. Posle te uloge živela je u Moskvi, pa nije dobijala nove filmske ponude.
Slobodan Šijan je njen teča, pa bi gotovo sigurno uz njegovu pomoć uspela da se dobro pozicionira u domaćoj kinematografiji. Ipak,
Tijana to nije želela i trenutno je posvećena studijama na Veterinarskom fakultetu. Danas odbija da se javno eksponira...

Filolog

Tijana Kondić, popularna Nataša iz istoimenog filma Ljubiše Samardžića, postala je glumica tako što su je agenti za nova filmska lica
pronašli na - velikom odmoru u školi. Za glavnu ulogu u filmu „Nataša" osvojila je „Zlatnu arenu" u Puli, kao i „Zlatnu mimozu" i „Statuetu
slobode". Uloge je zatim ostvarila i u filmovima „Bumerang" Dragana Marinkovića i „Ledina" Ljubiše Samardžića. Radila je i na TV kao
autor i voditelj priloga u emisiji „Stepenište". Međutim, posle neuspelog pokušaja da upiše FDU, odustala je od glume.
- Nemam više ambicija što se glume tiče. Posvetila sam se studijama na Filološkom fakultetu - rekla je nedavno. :heart2:

Beban osvaja Indiju

Vukašin Marković, alijas Beban iz serije „Porodično blago", posle te uloge redom je odbijao sve glumačke ponude, osim jedne, u seriji „Jelena".
Trenutno radi kao art direktor i peva i svira trombon u bendu „Iri FM".
- Sa svojim bendom upravo završavam prvi album. U Indiji smo imali nekoliko veoma uspešnih koncerata, pa ćemo objaviti album i za tamošnje
tržište. Trebalo bi da se snima neka nova serija, ali zasad nemam puno informacija. Verovatno ću se pojaviti kao glumac i autor određenih muzičkih
tema - kaže Vukašin za Press, i dodaje da se nije mnogo promenio posle serije „Porodično blago", pa ga ljudi i danas prepoznaju na ulici.

Jedini srpski r'n'b pevač

Vladimir Marković Luni, poznatiji kao Zlatko iz serije „Metla bez drške", nekoliko godina posle te uloge počeo je da crta stripove. Sa prijateljima je
2001. napravio „Šlic radionicu" u SKC-u, kao i časopis „Šlic".
Pored stripa, Luni je završio studije montaže na FDU, snima spotove poznatim izvođačima i najavljuje solo album.
- Ako ima boga, album će biti objavljen u februaru. To će biti nešto neviđeno, jer sam jedini srpski r'n'b pevač. Najnoviji spot koji sam režirao je za
pesmu „Živi bili, pa videli" koju peva Željko Samardžić, a uskoro ću režirati i spot za repera Cviju - kaže Vladimir.
Posle uloge u seriji nije dobijao velike glumačke ponude, osim što se pojavio u nekoliko reklama, u dve epizode serije „Mile protiv tranzicije" i u
nekoliko studentskih filmova.
- Kolege me zovu da glumim levu nogu od stola - kaže kroz osmeh.

Generacije koje su odrastale uz „Metlu bez drške" pamte i Zlatkovog najboljeg druga Duška, u izvedbi Marka Panića, koji trenutno radi u odeljenju
„Majkrosofta" u Beogradu.

Bila jednom jedna Milica... Sofija Jović (druga sleva) u seriji „Otvorena vrata"

Sofija Jović, starmala u Njujorku
„Otvorena vrata", jedna od najboljih urbanih TV serija koja je snimana sredinom 90-ih godina, okupila je velika imena naše glumačke scene, ali i
bila odskočna daska za devojčicu Sofiju Jović, koja je briljirala u ulozi starmale Milice Jakovljević.
Ubrzo posle tog ostvarenja Sofija se pojavila u još nekoliko TV emisija, a onda je potpuno nestala sa malih ekrana.
Ova devojka već dugo živi u Njujorku, gde je uporedo završila režiju i psihologiju.
Na jednom sajtu „mala Milica" nedavno je odgovorila brojnim fanovima koji se interesuju šta se u međuvremenu desilo sa njom.

- Drago mi je da je serija svima ostala u tako lepoj uspomeni. Živim u Njujorku i nadam se da se to u skorije vreme neće menjati. Radim kao psiholog
i pomalo se bavim istraživačkim radom. Nadam se malo lepšim vestima iz Srbije pre nego što opet svratim. Pozdrav svima i - pošto mi svi kažu da se
serija često reprizira - nastavite da uživate - poručila je Sofija svojim fanovima.

Sofija Jović je uporedo studirala pozorišnu režiju na Long Ajlend univerzitetu i studije psihologije, a 2002. i 2003. godine režirala je drame „Psychosis"
Sare Kejn i „Dreams of Home" Migdali Kruz, a onda odlučila da se posveti psihologiji.

Za lebac zarađuje kao scenarista

„Čiko, je l' sav ovaj lebac tvoj?" - izgovorio je šestogodišnji Žarko Jokanović u „Užičkoj republici", u kojoj je započeo i završio karijeru glumca.
U politici je našao novi izazov, a tri decenije kasnije ljubav prema sedmoj umetnosti ostvaruje u braku sa glumicom Milicom Milšom, kao dramski
pisac i scenarista serije „Džet set".

- U šali često kažem da sam jedini političar koji nije aplaudirao Titu, već on meni. Sada me mnogo više zanimaju pisanje scenarija i produkcija,
nego gluma. Mada, i dan-danas me klinci zaustavljaju na ulici i pitaju me „Čiko, je l' sav ovaj lebac tvoj?", iako nisu ni bili rođeni kad je sniman film
- kaže Jokanović i priznaje da je za ulogu u filmu i za kasnija prikazivanja istog kao TV serije dobio veliki honorar.

Slatka mala Videnović Gala

Jedna od naših najlepših glumica Gala Videnović debitovala je u filmu „Moj tata na određeno vreme", sa svega 13 godina. Proslavila se kasnije kao
Vesna u filmu „Jagode u grlu" Srđana Karanovića, u serijalu „Žikina dinastija" kao Nataša, ali pre svega kao Ester u kultnom filmu „Bal na vodi" Jovana
Aćina.
Ipak, mnogi je pre svega pamte po reklami za gel za kosu „valera" i čuvenoj rečenici „Val-val-valera-valera".

:cistinaocare::cistinaocare::cistinaocare:

Ja znam par njih koji su odustali od svojih studija (necega drugoga) da bi iz n-tog pokusaja upisali glumu. Pa tako znam za Snezanu Bogdanovic (studirala turizam na PMF), Dragan Bjelogrlic ('studirao" Gradjevinu), Aleksandar Dunic (Gradjevina)...
Božeeee... bolje da ih nikada nisu primili na glumu...

Muka mi je što se danas lepo plati, pa se svako ko želi upisuje na glumu...
Zbog takvih ne gledam ni domaće serije, a sve ređe idem i u pozorište...Netalentovani, nabeđeni,
razmaženi, sujetni tzv. "umetnici" zaposeli su su sve medije...
A, da... prvo su išli kod onog jadnika Mike Aleksića...
E, neću da pokvarim sebi veče, hahahahahah

:vzagrljaj:

Back