- Poruka
- 92.212
Sad naletoh na zanimljiv video o bogomoljkama. Fascinantno!
Kod mene ima neke zelene,, tu nege 5-7 cm
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
ista ko moja. A kažu ima preko 2000 vrstaVrlo neobična i simpatična živuljka.
Evo i ja sam jednu uslikao na poslu prošle godine.
Pogledajte prilog 921673
Tako je.I pojedu mužjaka nakon parenja.. to već znate.. jel tako?![]()
Mora da su se dobro namučili.. ova lady nije ni malo jednostavna..Tako je.
Negde sam pisao, čak stavljao i video gde su naučnici uspeli da sačuvaju mužjaka neke retke vrsta bogomoljke nakon parenja.
nadjoh videoMora da su se dobro namučili.. ova lady nije ni malo jednostavna..![]()
stavi i tamo, slobodnoEvo.. izvorno sam bila mislila da je okačim na funny animals.. ali neka je i ovde, lepa je slika..
Pogledajte prilog 921693
Pa da.. jel' vidiš kako se svađa.. opasna dama..nadjoh video
mali, ali dobar tehničar. Brus je uspeo je da ostane živ nakon "susreta" sa Natašom...
to je valjda Orhideja bogomoljkaPa da.. jel' vidiš kako se svađa.. opasna dama..
Inače, nisam pre videla ovu vrstu - baš je mnogo lepa.. hvala na deljenju..
Totally speechless..to je valjda Orhideja bogomoljka
![]()
Orhideja je rodom iz Malezije. Iako nam liči na orhideju, ona ne mora nužno da živi među cvećem na koje liči – ali njen cvetni izgled privlači lak plen insekata. Ove bube se kreću od narandžaste do bele do roze; pojedinačne menjaju boju kad presvuku košuljicu i, jednom kada se potpuno odrasli, mogu da promene boju kao odgovor na faktore okoline kao što su svetlost i vlažnost vazduha. Ženke ove vrste mogu da narastu do 7 cm, ali mužjaci su mnogo manji: dugački su nešto oko 2 cm kada se potpuno odrasli.
i ova je interesantna
Pogledajte prilog 921713
Ogromna đavolja cvetna bogomoljka (IDOLMANTIS DIABOLICA)
Đavolja cvetna bogomoljka je rodom iz nekoliko zemalja Afrike i raste skoro 10 cm. U zatočeništvu, ova vrsta je visoko održavana: treba jesti samo muve, i mora se držati u velikom ograđenom prostoru gde je temperatura skoro 37°C, vlažnost vazduha je visoka, a vazduh cirkuliše. Ove bogomoljke nisu za početnike, pa Šveđani preporučuju da, ako želite da gajite mantije, počnete tako što ćete prvo podići džinovsku afričku mantiju, mantiju duhova ili džinovsku azijsku mantiju.
Ove pojedoše sveSad naletoh na zanimljiv video o bogomoljkama. Fascinantno!
S ovakvim djozlucima tesko je poverovati da ne vide keca u spilu karata.ajde malo da prenesem sa neta...
To su fascinantna stvorenja koja su ovladala svojim mestom u prirodnom svetu. Širom sveta postoji oko 2.000 poznatih vrsta bogomoljenja, koje pokazuju širok i zadivljujući niz adaptacija na svoje okruženje. Evo deset fascinantnih činjenica o izuzetnoj bogomolici.
1. Imaju odličan vid
![]()
Bogomoljke poseduju stereo vid, a zahvaljujući opoložaju očiju, takođe imaju široko polje vida. Svako od njihovih očiju ima foveu — koncentrisanu oblast fotoreceptornih ćelija koja im omogućava da se fokusiraju i prate sa oštrinom. I ne samo da mogu da vide u 3-D, već su istraživanja otkrila da njihova 3-D vizija funkcioniše drugačije od svih ranije poznatih oblika u prirodi. Pored otkrivanja više o samim bogomoljkama, ovo bi moglo da pomogne naučnicima da razviju bolji vid kod robota.
Nema sigurnog razvoda ni medj` insekti.nadjoh video
mali, ali dobar tehničar. Brus je uspeo je da ostane živ nakon "susreta" sa Natašom...
Ja sam mislila da su u crtaću Kunfu Panda to izmisliliLadno ima stil kung funa koji je inspirisan njihovim pokretima,koji se čini mi se zove Tang Lang(mada nisam više sugran)