Boginje

Easy_Ride

Zainteresovan član
Poruka
486
Izgleda da sam dobio boginje :roll: pre neki dan sam bio preumoran,pod velikim stresom,glava me je bolela,juce i sinoc sam imao temperaturu a danas sam primetio da mi izlaze neki plikovi na kozi i glavi.Kako se to moze izleciti,moji stari kazu da ne smem da se tusiram dok mi to ne prodje (minimum 15.dana).Zna li neko vise o tome?

Koliko je tebi godina kada jos nisi prelezao Boginje? Koliko ja znam, roditelji uglavnom organizuju zajednicka druzenja kada neko dete iz komsiluka dobije Boginje. Mislim da nema veze to sa krastama, zamisli da ne vodis razuna o licnoj higijeni 15 dana, ima da smrdis kao Puma a komcije da pozovi inspekciju jer ce pomisliti da je neko otegao papke. Znam da nesmes da se ceses, sto znaci da moras da koristis neki puder, takodje mislim da mogu da izazovu sterilnost kod starijih osoba pa je najbolje da se ne zezas vec obavezno odes kod lekara..

http://nasadeca.forumi.biz/t328-boginje
http://www.doktor.rs/forum/pedijatrija/ovcije-boginje-t16662.html
http://www.ana.rs/forum/index.php?topic=3772.30

itd...

Poslednja izmena:
Koliko je tebi godina kada jos nisi prelezao Boginje? Koliko ja znam, roditelji uglavnom organizuju zajednicka druzenja kada neko dete iz komsiluka dobije Boginje. Mislim da nema veze to sa krastama, zamisli da ne vodis razuna o licnoj higijeni 15 dana, ima da smrdis kao Puma a komcije da pozovi inspekciju jer ce pomisliti da je neko otegao papke. Znam da nesmes da se ceses, sto znaci da moras da koristis neki puder, takodje mislim da mogu da izazovu sterilnost kod starijih osoba pa je najbolje da se ne zezas vec obavezno odes kod lekara..

http://nasadeca.forumi.biz/t328-boginje
http://www.doktor.rs/forum/pedijatrija/ovcije-boginje-t16662.html
http://www.ana.rs/forum/index.php?topic=3772.30

itd...
Imam 19.godina,moja sestra je pre mene imala pa sam se verovatno ja od nje zarazio,ona kad je isla kod lekara,lekar joj je rekao da ne sme da se kupa jer ce joj to oteci kao sto joj se desilo,nije poslusala doktora i okupala se,natekla je kao bumbar svi smo se uplasili zbog nje o_O

to je zabluda da se ne smes kupati. pranje promena je zapravo jako vazno. tusiraj se mlakom vodom i obicnim sapunom i posle peskirom blago utapkaj telo, nemoj da trljas

a ja ne mogu da zamislim da je neki lekar zapravo rekao detetu da ne sme da se kupa!

edit: kad sam napisao detetu, iz nekog razloga sam pretpostavio da imas mladju sestru, te da je ona dete :)

Poslednja izmena:
ne treba se kupati klasichno nego tushiranje mlakom vodom bez agresivnih sapuna i pena...intimne delove,pazuho i noge oprati sapunom ali ne trljati previshe i prilikom brisanja blago utapkati preshkirom...ja sam dobila ovchije boginje u 40.god i bile su uzas,msm dok ne prodju ne treba se cheshati i dozvoljen je puder u prahu ali dechiji koji je blag...i treba da izbiju po telu,shto ih je vishe bolest ce brze proci :)

ne treba se kupati klasichno nego tushiranje mlakom vodom bez agresivnih sapuna i pena...intimne delove,pazuho i noge oprati sapunom ali ne trljati previshe i prilikom brisanja blago utapkati preshkirom...ja sam dobila ovchije boginje u 40.god i bile su uzas,msm dok ne prodju ne treba se cheshati i dozvoljen je puder u prahu ali dechiji koji je blag...i treba da izbiju po telu,shto ih je vishe bolest ce brze proci :)

Ja ih imam sasvim malo i evo vec trci dan ne izbija vise,kada su mi izbijali plikovi mene je to uzasno svrbelo ja sam to morao da cesem :/ pa nek bude sta bude,samo nisam dirao lice! Al jedva cekam da mi to prodje da se okupam ljudski,obrijem,osisam,obucem i izadjem na vazduh!!!!!! UHHHHHHH Moji stari kukaju i kazu da ne smem da izlazim do 7.marta o_O A bolest je krenula 15.02. Sta vi mislite o tome,kada to sve prolazi,za koliko vremena?

Ja ih imam sasvim malo i evo vec trci dan ne izbija vise,kada su mi izbijali plikovi mene je to uzasno svrbelo ja sam to morao da cesem :/ pa nek bude sta bude,samo nisam dirao lice! Al jedva cekam da mi to prodje da se okupam ljudski,obrijem,osisam,obucem i izadjem na vazduh!!!!!! UHHHHHHH Moji stari kukaju i kazu da ne smem da izlazim do 7.marta o_O A bolest je krenula 15.02. Sta vi mislite o tome,kada to sve prolazi,za koliko vremena?
ne bih da te ubadachim ali tvoji su u pravu...koliko se secam dobrih 15 dana nisam izlazila napolje...ne smesh da se prehladish i tome sl.da se ne komplikuje...mene su upozorili na upalu pluca...moji su imali isto kad i ja znachi mm i oboje dece...uzas...muz i sin imali kao i ti...a cerka je bila klinichka slika boginja koje su izbile bash svuda i po licu...njoh dvojica su to nekako blago pregurali a ja i cerka teze,ona narochito...ja se secam da sam imala jaku groznicu od koje sam se tresla a posle temperaturu...na svu srecu sve se dobro zavrshilo mada i cerka i ja imamo sitne bele pege ponegde od tih krasta...prema tome sdi u kuci,zabavi se nechim shto nikako ne bi radio a sad ti se pruza prilika...zelim ti dobar oporavak:ok:

Imam 19.godina,moja sestra je pre mene imala pa sam se verovatno ja od nje zarazio,ona kad je isla kod lekara,lekar joj je rekao da ne sme da se kupa jer ce joj to oteci kao sto joj se desilo,nije poslusala doktora i okupala se,natekla je kao bumbar svi smo se uplasili zbog nje o_O

Ako ti je sestra imala boginje, bila kod doktora, ne pitaj ovde sta da radis vec slusaj sta je doktor njoj rekao. Pogotovo sto imas primer sta se desi kad se ne slusa savet lekara.
Moja deca kad su imala boginje isto se nisu kupala, ali ne 15 dana vec 5-6, tad boginje vec prolaze ( zarazne su dan pre nego izbiju i 7 posle ) Ali svako vece bi se oprala pod pazuho i zaprala ( babski termin - oprati samo genitalije i guzu iznad lavora - ili, danas, bidea ).
Normalno da se treba tusirati svaki dan ali ja imam malo vise godina i secam se kad sam bila dete vremena bez kupatila kad se jednom nedeljno grejala voda i kupalo se - pa nismo pomrli zbog toga. Ne kazem da sad to treba raditi ali ako doktor smatra da se ne treba kupati ( a i sam kazes da ti je sestra sva otekla posle kupanja ) nece ti nista biti da se strpis nedelju dana .Zdravlje je najvaznije

Poslednja izmena:
Svaki dermatolog ce vam reci da je pranje takvih osipnih promena pozeljno, da treba da se tusira, ali da to treba da bude mlakom vodom i da posle peskirom ne trlja sve te ospe, nego da samo utapka. Njegovoj sestri se stanje sigurno ne bi pogorsalo da je postupila tako. Posebno je pitanje sta je tacno uzrok pogorsanja. Sigurno nije zato sto je dosla voda u kontakt sa kozom!!!

кад су моја деца имала богиње (имали су баш скоро, на зимском распусту) и мени др рекла да их не купам,
него само мало интимне делове
и да их утопљавам што више
е сад ваљда је мислила да се не купају да се не би прехладили
углавном, ја их нисам купала баш тако често као иначе, али 2 пута недељано истуширам и то кад је било баш топло у суби и купатилу
и могу вам рећи да сам приметила да после купања малко брже пролазе

е сад, "бабе" су ми рекле да треба нешто црвено да се обуче, да богиње изађу у што већем броју

и да..лекари кажу да дете/ човек не сме да се прехлади док има богиње јер онда се као"враћају" и нападају унутрашње органе, а то је опасно
у току богиња, треба се утопљавати
и нема излажења 3 недеље након избијања богиња :deda:

е сад, "бабе" су ми рекле да треба нешто црвено да се обуче, да богиње изађу у што већем броју

и да..лекари кажу да дете/ човек не сме да се прехлади док има богиње јер онда се као"враћају" и нападају унутрашње органе, а то је опасно
у току богиња, треба се утопљавати
и нема излажења 3 недеље након избијања богиња :deda:
Ma ja sam vrlo tvrdoglav -.- Nisam se kupao ali sam izlazio u hladnije prostorije,ceskao te izrasline,nisam odmarao...Jutros kad sam ustao osetio sam bol u levoj ruci i malo manji bol u levoj nozi,pospan sam,opada mi koncentracija,plasim se da nije mozda mozdani udar citao sam o tome na netu.A za ovo crveno odelo je tacno,isto tako treba se piti malo crvenog vina da bi sto vise izasli.

...e pa bolje da si se okupo:lol:nishta napolje,nema hladno samo u toplom...odmaraj se ,spavaj lagana hrana...a crveni konchic...shto da ne,ne moze da shkodi...a sve shto ne shkodi, znachi shta...koristi:rtfm:..duzina bolesti zapravo od tvog imuniteta,ako je jak bolest ce krace trajati ali mora da izgura svoje razumesh...ti mozesh da skratish na neki nachin trajanje tako shto cesh se pridrzavati upustva...a posle se raduj jer cesh ubuduce biti imun na boginje:)

Poslednja izmena:
...e pa bolje da si se okupo:lol:nishta napolje,nema hladno samo u toplom...odmaraj se ,spavaj lagana hrana...a crveni konchic...shto da ne,ne moze da shkodi...a sve shto ne shkodi, znachi shta...koristi:rtfm:..duzina bolesti zapravo od tvog imuniteta,ako je jak bolest ce krace trajati ali mora da izgura svoje razumesh...ti mozesh da skratish na neki nachin trajanje tako shto cesh se pridrzavati upustva...a posle se raduj jer cesh ubuduce biti imun na boginje:)
A gkedam moju sestru i brata koji su imali mesec dana pre mene,njih to drzalo dugo mene i ne bas...Racunam da sam dobio 15.02 to je bio petak u nedelju je prestalo da izbija,sto je izbilo izbilo je sto je svrbelo svrbelo je do nedelje skoro da nisam ni imao te plikove,samo par njih na ledjima i rukama (i po neki na nogama) to je to al jedva cekam da mi to prodje da se okuupan kao covek! NISAM ZIV

A gkedam moju sestru i brata koji su imali mesec dana pre mene,njih to drzalo dugo mene i ne bas...Racunam da sam dobio 15.02 to je bio petak u nedelju je prestalo da izbija,sto je izbilo izbilo je sto je svrbelo svrbelo je do nedelje skoro da nisam ni imao te plikove,samo par njih na ledjima i rukama (i po neki na nogama) to je to al jedva cekam da mi to prodje da se okuupan kao covek! NISAM ZIV
strpi se,sve ce biti dobro...tako izbijaju dva tri dana...tako su mm i sin imali malo,ja neshto vishe a cerka najvishe...shto se kupanja tiche zamisli da si u vojsci na vezbi:lol:

... i imati sanse da u starosti dobijes herpes zoster :D

@EasyRide: covece, okupaj se ;)

Ma ja sam vrlo tvrdoglav -.- Nisam se kupao ali sam izlazio u hladnije prostorije,ceskao te izrasline,nisam odmarao...Jutros kad sam ustao osetio sam bol u levoj ruci i malo manji bol u levoj nozi,pospan sam,opada mi koncentracija,plasim se da nije mozda mozdani udar citao sam o tome na netu.A za ovo crveno odelo je tacno,isto tako treba se piti malo crvenog vina da bi sto vise izasli.

а ја мислим да ти зајеб кхмкхм

Back