Bogdan Diklić

Nikita Kulganov

Buduća legenda
Poruka
37.589
Bogdan Diklić
https://sinemanija.com/glumac-bogdan-diklic-biografija/
On je glumac koji moze da se transformise da igra najrazlicitije likove i bas razlicite ekstreme. Od Bobana isfeminiziranog homoseksualca ( Kako je propao roken rol ), Boca Chombeta smotus ( Grlom u Jagode ), Alojzije Zadro ustaski krvnik ( Kraj rata ), ss nemacki narednik ( Lager Nis )....a legendarna je uloga Mirka Topalovica u Maratoncima, gde je brilijantno prikazao transformaciju kako od tunjavog Mirka Topalovica koga svi tuku i maltretirjau se pretvara u nemilosrdu zver ( Gde je sada Laki ? Ma ubicu svakog ko me ne bude sluso, jasno ! )

To su sve kultni filmovi gde je igra Diklic
Vojnikova ljubav, Miris poljskog cveca, Nacionalna Klasa ( Mile Renta bubreg ), Majstori Majstori, Sok od sljiva, Maratonci, Variola Vera, Balakn ekspres, u Raljama zivota ( kako je skinuo zagrebacki naglas ), O pokojniku sve najlepse. Cudo nevidjeno, Kraj rata, Tajvanska kanatsa ( lik Drazenka , scena sa Borisom Komnenicem - nula pet ), Jagode u grlu ( Mesaj Ruzo ), Putovanje u Vucijak, Lager Nis, Uvek spremen zene. Oktobarfest, Sabirni centar, Tito i ja, Tri karte za Holivud, Lajanje na zvezde...
Legenda kaze da je trebao da glumi Miska u filmu Ko to tamo pevo, ali je odbio zbog nekih drugih angazmana.
To je sto se tice filma, a tek o serijma i pogotovo o pozoristu tek tu ima da se prica.
Retki su ovako talentovi glumci kakav je Bogan Diklic.

Boabn isfemizirani homoseksualc, scena kada ga vija pas Grom,a on bezi od njega i govri is, is
MV5BMDhmYmFiN2QtOGJjNC00YWQ2LWI4ZWYtYWNiMGViZmQyYmFkL2ltYWdlL2ltYWdlXkEyXkFqcGdeQXVyNjcyOTkzNT...jpg

Alojzije Jadro ustaski krvnik - Zaklo sam je ovom ljevom,a vidis imam i desnu, i tebe bi da sam mogo majku ti krvavu...
The_End_of_the_War-839837716-large.jpg

Mirko Topalovic - Prosu cu mu creva
maratonci-trce-pocasni-krug-1982-20.jpg

ubicu svakoga​

Back