BOGATSTVO.....

Grof Vronski

Legenda
Poruka
60.495
Mudrost kaže "Nije bogat onaj ko mnogo ima,već onaj kome malo treba !"

Koliko je tačna ova mudrost ?
Nisam čuo da danas postoje ljudi takvih životnih uverenja....
Dok ih istorija pamti - Diogen,Gandi,Makijaveli (stariji),pokojni Patrijah srpski Pavle.....
Zašto verujući smatraju da je vrhunac verovanja u golom siromaštvu ?

Nije li siromaštvo usmerenje ka iskupljenju ?
Šta motiviše pristalice ?

Poslednja izmena:
suštinski sticanje bilo čega materijalnog je stvarno besmislica
niko ništa neće u grob da ponese
ipak u realnom svetu stavri su drugačije
svi želimo konforam praktičan život a i da zaveštamo decu nečim
ako se fokusiraš na ličnost i samo na sebe ti možeš da se posvetiš nekoj vrsti asketizma
siromaštvo je odsustvo moći a svakome treba elementarna moć da bilo šta učini za sebe i druge
motiv je valja zavisnost od svog duha i psihe a ne od spoljašnjih materijalnih faktora

Od bogatstva je gore samo siromaštvo......
Sve zavisi kako pojmimo siromaštvo....ali ne smatram da je siromaštvo dobro po zdravlje i pojedinca i porodice....u da kažem pravom siromaštvu, nema zdrave ishrane, uslova za higijenu, uslova za socijalni život......siromaštvo privlači i raznorazne bolesti, što fizičke što na mentalnom nivou.....
Misao u uvodnom postu nije baš sasvim tačna, mada zvuči ok.
Siromaštvo sve u svemu nije zdravo....ne treba ga propagirati.

A iz misli se može zaključiti da je neko vrlo bogat, ali je skroman i malo mu treba.

Poslednja izmena:
Ja mislim da se tu radi o necem drugom. Onaj ko sebe smatra bogatim, u Duhovnom ili materijalnom smislu, on nije opterecen siromastvom, i shvata i zna da ce uvek imati dovoljno. Onaj ko sebe smatra siromasnim, uvek je opterecen onim sta nema i uvek mu nesto fali...

Ja mislim da se tu radi o necem drugom. Onaj ko sebe smatra bogatim, u Duhovnom ili materijalnom smislu, on nije opterecen siromastvom, i shvata i zna da ce uvek imati dovoljno. Onaj ko sebe smatra siromasnim, uvek je opterecen onim sta nema i uvek mu nesto fali...

Je l pricamo o duhovnom ili materijalnom siromastvu?Neko ko nema danas jesti i dati svojoj deci pristojan obrok,o cemu ce taj razmisljati,o duhovnom uzdignucu?
Duhovno bogat covek moze biti samo onaj ko ima dovoljno za zivot.
E,sad,ako je neko alav,kako kaze nas narod,pa mu ve malo,taj je jednostavno pohlepan,pa ne moze imati ni D od duhovnosti.
Potpuno isto i onaj koji nema osnovno.
Materijalno bogat covek,ne mora automatski biti duhovno prazan.
A covek da ne tezi unapredjenju svog zivota,ostao bi na nivou neandertalca.

[/COLOR]
Je l pricamo o duhovnom ili materijalnom siromastvu?Neko ko nema danas jesti i dati svojoj deci pristojan obrok,o cemu ce taj razmisljati,o duhovnom uzdignucu?
Duhovno bogat covek moze biti samo onaj ko ima dovoljno za zivot.
E,sad,ako je neko alav,kako kaze nas narod,pa mu ve malo,taj je jednostavno pohlepan,pa ne moze imati ni D od duhovnosti.
Potpuno isto i onaj koji nema osnovno.
Materijalno bogat covek,ne mora automatski biti duhovno prazan.
A covek da ne tezi unapredjenju svog zivota,ostao bi na nivou neandertalca.

Pa to ti je isto kao ono o cemu razmislja bolestan covek koji je u bolnici? Pa samo o tome kako da ozdravi i izadje napolje, dok zdrav covek o tome i ne razmislja jer on zna da je zdrav, i veruje da ce takav i da ostane, i da iako ga zadesi neka prehlada ili virus, da ce sve to brzo da prebrodi. Covek koji ,,ZNA,, da moze da ,,NAPRAVI,, novac, i veruje u to, ne razmislja o siromastvu. Jednostavno nije podesen na frekvenciju siromastva, vec sticanja novca i bogatstva. A to da treba nekome nesto da obezbedis i zbog toga se ne osecas sposoban da zaradis novac, to je samo izgovor...

Pa to ti je isto kao ono o cemu razmislja bolestan covek koji je u bolnici? Pa samo o tome kako da ozdravi i izadje napolje, dok zdrav covek o tome i ne razmislja jer on zna da je zdrav, i veruje da ce takav i da ostane, i da iako ga zadesi neka prehlada ili virus, da ce sve to brzo da prebrodi. Covek koji ,,ZNA,, da moze da ,,NAPRAVI,, novac, i veruje u to, ne razmislja o siromastvu. Jednostavno nije podesen na frekvenciju siromastva, vec sticanja novca i bogatstva. A to da treba nekome nesto da obezbedis i zbog toga se ne osecas sposoban da zaradis novac, to je samo izgovor...

A,uslovi ?
Jedno je želja.
Možeš na trepavicama da dubiš,ako nemaš pogodnosti...
Da stičeš bogatstvo.
Ali,sve drugo o čemu pričaš,jeste tačno !

Pusti ti filozofiju.Realnost je drugacija,jer tesko da bez temelja mozes kucu napraviti!A temelji za stvaranje kapitala(sem ako ne govorimo o kriminalu) jeste: pamet,skola,predanost,istrajnost,tacnost i vrednoca.Ako nemas prva dva,taj ne moze znati kako se"pravi"novac.
Kako ono jadno dete rodjeno u Etiopiji moze ZNATI kako se pravi novac!Ono razmislja da li ce uopste danas jesti.

Poslednja izmena:
Tipican primer je Brajan Trejsi. Ako je neko citao neke njegove knjige, shvatice da je samo ODLUKA da se bude bogat, dovoljna da coveka pokrene i uskladi sa frekvencijom zaradjivanja novca. Kod nas je to daleko teze uraditi, ali zar covek koji je RESEN da uspe, i ima taj mentalni stav, bez obzira kroz koliku i kakvu borbu i napor morao da prodje, nece biti otvoreniji za sve sanse koje se nalaze oko njega i koje moze da iskoristi da dodje do novca, od onog ko ima mentalni stav da je to nemoguce? Ovo nije filozofija, ovo je realnost...

Tipican primer je Brajan Trejsi. Ako je neko citao neke njegove knjige, shvatice da je samo ODLUKA da se bude bogat, dovoljna da coveka pokrene i uskladi sa frekvencijom zaradjivanja novca. Kod nas je to daleko teze uraditi, ali zar covek koji je RESEN da uspe, i ima taj mentalni stav, bez obzira kroz koliku i kakvu borbu i napor morao da prodje, nece biti otvoreniji za sve sanse koje se nalaze oko njega i koje moze da iskoristi da dodje do novca, od onog ko ima mentalni stav da je to nemoguce? Ovo nije filozofija, ovo je realnost...
Ima nesto u tome . Nikad nisam zelio biti bogat .Shvatio sam da ako se zelim obogatiti
moram da platim cijenu i nisam zelio da je placam .
Zelim zivjeti opusteno , a ne u trci za novcem .

Mudrost kaže "Nije bogat onaj ko mnogo ima,već onaj kome malo treba !"

Koliko je tačna ova mudrost ?
Nisam čuo da danas postoje ljudi takvih životnih uverenja....
Dok ih istorija pamti - Diogen,Gandi,Makijaveli (stariji),pokojni Patrijah srpski Pavle.....
Zašto verujući smatraju da je vrhunac verovanja u golom siromaštvu ?

Nije li siromaštvo usmerenje ka iskupljenju ?
Šta motiviše pristalice ?

Čovek treba da živi skromno. Ne da živi na hlebu i vodi, ali ljudska priroda je takva da čoveka čini nezasitim. On uvek želi više. I to je upravo ono što ga čini nesretnim.

Npr jeda kolega živi opsednut životom Novaka Djokovica, kako on ide svuda, moze da kupi sta hoce, i kako samo on živi a mi ostali životarimo.
Jednom je gledajući Noletove slike sa Kanskog festivala rekao: ,, Naši životi su ništa", a ja mu na to odgovorim: ,,Možda tvoj"

Inače dečko živi normalno, zdrav je i prav, radi sve normalno.... Ali je jako nesretan zbog svojih razmišljanja.

Čovek treba da živi skromno. Ne da živi na hlebu i vodi, ali ljudska priroda je takva da čoveka čini nezasitim. On uvek želi više. I to je upravo ono što ga čini nesretnim.

Npr jeda kolega živi opsednut životom Novaka Djokovica, kako on ide svuda, moze da kupi sta hoce, i kako samo on živi a mi ostali životarimo.
Jednom je gledajući Noletove slike sa Kanskog festivala rekao: ,, Naši životi su ništa", a ja mu na to odgovorim: ,,Možda tvoj"

Inače dečko živi normalno, zdrav je i prav, radi sve normalno.... Ali je jako nesretan zbog svojih razmišljanja.

Tvoj kolega pravi uobicajenu gresku, kad umesto da sebe zamislja kao uspesnog, on posto to nije u stanju pravi idenfikaciju sa Noletom, poredeci sebe,, ovde i sada,, kao neuspesnog, i Noleta koji je uspesan. Shvata, zna i razmislja o tome kako on sam nikada nece moci da bude uspesan, da ima ono stanje svesti koje ima Novak, koji zna da moze da bude uspesan, i koji je svojim radom, naporom, i dobrim rezultatima u onome sta voli da radi, to i dokazao, i sada zivi onako kako bi i tvoj kolega to zeleo. Ali da mu to neko drugi donese, i da ne izlazi iz svoje zone konfora...

Mislim da tvoj drug ima problem sa zaviscu,a ona nema veze sa temom.
Da li je Nole los covek zato sto ima novca ili je bolji?Mislim da ta cinjenica nema vezesa bilo cijim karakterom.
Da li treba da prestane da zaradjuje,jer ima za neciji pojam,i previse?Ili treba da nastavi da se takmici?Da li je alav ako ne prestane?
Mislim,ko je tu merodavan da odredi sta je zlatna sredina?
Svako prema svojim mogucnostima zivi.
Sta ako covek ima vise od dovoljnog,zivi sam,a ne greje kucu zimi jer tedi,a ima 70god?Je l taj normalan?Ne mora da stedi,ima sasvim dovoljno,ali taj stedi na svemu,na hrani,odeci,osnovnim zivotnim potrebama.

Poslednja izmena:

Back