Bogati otac - siromašni otac

cokoladic@:
hm, ja bi to razumela na drugi nacin.

Znaci, volim da jedem jastoge i bifteke, koji su skupi i za to mi treba novac. Znaci, zelja za jastogom je velika, posledicno zelja za novcem i usmericu sve svoje misli i radnje u to, da ostvarim svoje zelje.
Mislim da je cokoladica prepoznala sustinu ideje same knjige u celosti.
Dakle ,ovde s radi na izgradnji nove licnosti.O "brusenju" i formiranju nekog novog "JA", ucenjem novih pravila ponasanja ,razmisljanja , odbacivanjem sveg suvisnog , sto sputava i otezava dostizanje zamisljenog cilja ,tj. finansijske slobode.
Odricanja su neminovna ,jer da bi promenio tok stvari ,za koje si pouzdano utvrdio da nevode u pravcu u kojem zapravo zelis da se krecu ,moras poceti prvo od sebe.

Limun i sargarepa:
Ma sve ja to razumem, svaka knjiga je korisna na svoj nacina, samo me interesuje da li je neko cuo da se neko od bogatasa, zahvalio tim popularnim knjigama, tipa 'naucicu te da zaradis novac'.

Ne zahvaljuju se za bogatstvo, novac je usputna pojava. Ali zahvaljuju se za promenu zivota, stav, nacin gledanja na zivot...
Nijedan bogatas ne pravi novac zbog bogatstva. Ne razumes ti to...

mogu reci da se ne slažem u potpunosti sa vama.
Knjige Kiosakija koje su prevedene na srpski uglavnom sluze za osnovu investiranja, a one kasnije koje nisu prevedene na srpski zalaze dalje u detalje investiranja, po cemu se razlikuje od ostalih knjiga. U stvari on je jedini koji stvarno govori kako se obogatiti, gledao sam njegove klipove na gogle videu, jutubu, slusao sam njegove audio knjige na engleskom i mogu reci da sam mnogo naucio da ima mnogo korisnih stvari. Takodje igra CASHFLOW odlicno simulira stvarni put ka finansiskoj nezavisnosti. Samo sve to košta nekoliko stotina $, ali moguće je naći na internetu besplatno
Kiosaki je čovjek car (iako je malo glup ko i svi japanci). Preporučujem da pročitate sve njegove knjige

Malo je pasivna tema, ali evo nadam se da će nekoga da pokrene. :)
Interesuje me da li mi neko može dati link za skidanje (ili kupovinu) audio knjiga na ovu temu? Dolazi u obzir srpski, hrvatski ili engleski jezik.

Poslednja izmena:

Back