Bogataš u Srbiji kojeg cenite

U mojoj ulici ima desetak dobrih domaćina koji su uspesni i posteni.

Ima ih u svim okolnim selima

Sve ih cenim

kolko placaju nadnicare

- - - - - - - - - -

Evo bas danas slusam od kolege kako je od nekog bivseg smetlista napravio ribnjak od oko 4 Ha i ima solidnu količinu sarana da izlovi.

Sad mi je aktuelna i priča o sadnji sume i to može da bude osnov da za koju godinu i sam budem bogat.

da ali cime hrani ribu? samo ne kostanim brasnom
I Matijevic Petar je uspesan i bogat al truje ljude

Koliko se kad dogovore.

Tritikalom, ne truje ljude.

ekstenzivan uzgoj je nemoguc bez pada kvaliteta proizvoda
ako ulazis u utsakmicu moras sniziti kvalitet prehrane i period uzgoja kao i dodati hormone
da ne govorim o codex alimentariusu i GMO semenu
jel ti je poznato da je monsanto vec prisutan na trzistu
A Kostic i Matijevic uveliko posluju sa njima...
sto se tice ovih nadnicara i tu lezi kljuc uspeha "domacina" - sto niza nadnica to je uspesniji...

Ekstenzivan uzgoj garantuje vrhunski ekoloski kvalitet proizvoda.
Zato je organic hrana i po nekoliko puta skuplja.
Nadničari se angažuju tek povremeno, sve poslove uglavnom rade ukućani .

mislio sam na omasovljenu proizvodnju
ukucani ne mogu da rade kad ima previse posla pogotovu u sezoni a nadnice su bedne
s druge strane i otkupna cena je bedna sto dovodi na zakljucak da profit vadi uvozni lobi

Vidim ja da ti ne znas sta znači ekstenzivno a sta intenzivno, al si zato jako spreman da omalovažis nečiji trud tek tako, bez ikakvog uvida u stvarno stanje.

Ljudi o kojima ja govorim rade mnogo i uglavnom sami.

Nadničare uzimaju tek povremeno, ne vise od desetak dana u godini kad su sezonski poslovi, a i to i uz nadoknadu kojom su obe strane zadovoljne.

Da stvar bude jasnija, često su to rodjaci iz grada koji dodju sa drugarima na "odmor" da malo poprave finansijsku sliku pred odlazak na more.

Vidim ja da ti ne znas sta znači ekstenzivno a sta intenzivno, al si zato jako spreman da omalovažis nečiji trud tek tako, bez ikakvog uvida u stvarno stanje.

Ljudi o kojima ja govorim rade mnogo i uglavnom sami.

Nadničare uzimaju tek povremeno, ne vise od desetak dana u godini kad su sezonski poslovi, a i to i uz nadoknadu kojom su obe strane zadovoljne.

Da stvar bude jasnija, često su to rodjaci iz grada koji dodju sa drugarima na "odmor" da malo poprave finansijsku sliku pred odlazak na more.

trud je za pohvalu dok ne predje u gazenje preko ljudi a bogatas se u Srbiji tako postaje
ako rade sami onda i nisu bogatasi vec obdrzavaju gazdinstva
ukratko,vocarske plantaze u okolini Smedereva su propale,vocarske plantaze Bolec recimo
al zato u Carevcu recimo ima likova koji su uskocili na to mesto i koji nadnicare placaju bedno,bez staza a sebi sazidali vile u gastarbajterskom stilu i oni su "uspesni"

Nebojsa-Covic1.jpg

Da li ima neki takav? Poznat svima iz medija ili onaj koji to nije a vi ga znate.
Čime se bavi, kako je došao do para i šta cenite kod njega?
Ne mora da bude baš neko ko poseduje dvorce i jahte ali da može da se kaže da je uspešan.

To NE POSTOJI. :nono3:

Srbi NE PODNOSE BOGATASE, jer svako ko je bogat je sumnjiv.

Da je saradnik neprijatelja, okupator ili lopov.

To je u srpskim GENIMA, odgajano vekovima.

Komunizam je samo zapecatio.

ne postoji posten bogatas.
prvobitna akumulacija kapitala je lopovluk, sto se videlo zadnjih 20 godina u preslasku iz socijalizma u kapitalizam, u taj lopovluk spada: korupcija, pretvaranje radnika u robove, izbegavanje placanja poreza sto dovodi dio siromastva velikog broja ljudi koji zavise od love u budzetu, stvaranje monopola, itd.

Izuzetno cenim te ljude koji su uspeli da steknu bez politike i bez prevare.
Sve sto su stvorili donela im je fotosinteza, pametno ulaganje i vredne ruke.

Придружујем се , комшија. Исгтга смо крвна група.

- - - - - - - - - -

ekstenzivan uzgoj je nemoguc bez pada kvaliteta proizvoda
ako ulazis u utsakmicu moras sniziti kvalitet prehrane i period uzgoja kao i dodati hormone
da ne govorim o codex alimentariusu i GMO semenu
jel ti je poznato da je monsanto vec prisutan na trzistu
A Kostic i Matijevic uveliko posluju sa njima...
sto se tice ovih nadnicara i tu lezi kljuc uspeha "domacina" - sto niza nadnica to je uspesniji...

Каква гомила произвољних глупости. тачно тије ово за Костића и Матијевића, ал се о њима овде не говори.

ne postoji posten bogatas.
prvobitna akumulacija kapitala je lopovluk, sto se videlo zadnjih 20 godina u preslasku iz socijalizma u kapitalizam, u taj lopovluk spada: korupcija, pretvaranje radnika u robove, izbegavanje placanja poreza sto dovodi dio siromastva velikog broja ljudi koji zavise od love u budzetu, stvaranje monopola, itd.

Срби су првобитну акамулацију капитала завршили успешно у 19н веку. Онда су дошле комуњаре и све уништиле.... па сад морамо поново. А комњаре за то никад нису кажњене.

Back