bog

AntunTun:
mislim.....redovno ulazim ovdi...i zatichem samo teme o bogu....mislim bog je qlt....shta drugo retji....a vi o njemu nashiroko i nadugachko....aj menjajte pa * o zippo upaljachima i oni su qlt....nisu ekvivalent boga al tu su negde

sta znaci da "je kult"
pa ti stavi o zippo
sta trazis ovde?

Бл:
МА то је животиња секташка, тај више нема трунке поштовања према ичему.
Они су само за штале.

a za sta ti imas postovanja sto nije pravoslavno ili sto nije na cirilici?

Бл:
majcheki:
Zašto niko neće da mi odgovori? Čak mi ni Bl ne govori da sam sektaš što to pitam... :cry:

ОТАЦ, СИН И СВЕТИ ДУХ
СВЕТА ТРОЈЦА
БОГ=ОТАЦ,СИН=ИСУС ХРИСТОС,СВЕТИ ДУХ=У ВИДУ ГОЛУБА ПРИЛИКОМ КРШТЕЊА ГОСПОДА ИСУСА ХРИСТА.

Воскресеније Твоје Христе Спасе
Ангели појут на небесјех,
и нас на земљи сподоби
чистим сердцем Тебе славити.

Слава Богу за све

al si objasnio....

:(

ajde pravoslavac... mozesh ti i bolje

stani malo...

bog = otac?
:) pa lepo sam reko da si .... (ovde ide ona rech koju nije bezbedno pominjati da da te ne proglase za fashistu) provokator.

a ako je golub sveti duh, pa ti ne da si nachitan... ;)

ВИЗИЈА СВЕТОГ ОЦА ЈОВАНА
ЧУДОТВОРЦА КРОНШТАДСКОГ

Свети и Праведни отац Јован Чудотворац Кронштдаски присећао се визије коју је имао у Јануару 1901:
После вечерњих молитви легао сам да се мало одморим у својој соби слабо осветљеној соби јер осећах благу вртоглавицу, пред Иконом Пресвете Богородице горело је кандило.
После не више од пола сата чух чудан шум и неко ме дотакну за раме и благим гласом рече ''Устани слуго Божији Јоване и следи вољу Божију''.
Ја устаде и видех пред собом Старца који изгледаше величанствено, коса му беше бело-сива а он имаше на себи црну мантију и у руци носаше штап, посматрао ме је благим погледом. Док сам се ја са великим напором уздржавао да се не срушим, моје руке и ноге се тресоше, хтедох нешто рећи али ми се језик не мицаше. Тада ме Старац прекрсти и смиреније са радошћу ме испуни, онда се и ја сам прекрстих. Старац показа штапом на западни зид моје собе и на зиду штапом написа бројке: 1913, 1914, 1917, 1922, 1924 и 1934, одједном зида нестаде и ја ходајући са Старцем кретох ка некој зеленој ливади а тамо видех мноштво крстова направљених од глине, дрвета или злата који означаваше гробове и ја упитах Старца због чега су ови крстови овде а он благо одговори: ''Ти крстови су за оне који су мучени и убијени за веру у Христа и због Речи Божије те постадоше Мученици'', те ми настависмо пут. Одједном видех целу реку крви, и питах Старца шта значи ова крв и колико је крви проливено? Старац погледа наоколо и одговори: ''Ово је крв правих Хришћана'', тада показа у висину на неколико Облака и ја видех мноштво белих лампи (кандила) како горе а онда почеше да падају на земљу јадна за другом десетине и стотине и док падаху гасише се и претвараху се у пепео. Старац тада показа и рече: ''Погледај,'' и видех на облаку седам горућих лампи, и ја упитах шта значе ове лампе што падоше на земљу а он одговори ''То су Цркве Божије које падоше у јерес, а тих седам лампи на облаку су седам Апостолских Саборних Цркава које ће остати до краја времена.''

Пођосмо даље и Старац убрза да га са муком пратих. Онда ми показа и рече: ''Види!'' и ја видех многи народ мучен демонима (ђаволима), који их мучише штаповима, вилама и кукама. Ја упитах Старца шта значи стање овог народа, а он одговори: ''То су они који се одрекоше своје Вере и који напустише Свету Саборну И Апостолску Цркву и прихватише нову модрнизовану Цркву.

Ова група предсатвља и свештенике, монахе, монахиње и мирјане који прекинуше своје завете и брак те се упустише у пијанство и сваку врсту безакоња и хуле''. Сви они имаше ужас на лицима а из уста им се ширише неподносљив смрад, док их демони (ђаволи) мучише и вукоше у дубоку провалију из које се уздизала паклена ватра. Ја се страшно уплаших и прекрстих молећи се ''Избави нас Господе од оваквог пута.''

AntunTun:
mislim.....redovno ulazim ovdi...i zatichem samo teme o bogu....mislim bog je qlt....shta drugo retji....a vi o njemu nashiroko i nadugachko....aj menjajte pa pishite o zippo upaljachima i oni su qlt....nisu ekvivalent boga al tu su negde

da li verujesh u Boga? ako je odgovor da,zashto onda ne pishesh Bog velikim slovom,a ne malim??? a ako je ne,onda razumem,mada po pravopisu Bog se pishe velikim slovom. nisam htela ovim da se neshto...no samo mi smeta,a verujem u Boga

Вера те твоја брани у болести и од болести, у муци и од муке, у тами и од таме, у очајању и од очајања, у самоћи и од самоће, у смрти и од смрти. И од смрти брани те и одбраниће те вера твоја. Ваистину, чак и од смрти, од које безверци чак и не знају, да има одбране.

Од безверства брани те вера твоја, од те губе над сваком губом, од тога мрака гушћег од сваког мрака и хладнијег од сваког мраза. О Србине брате, безверство је жива смрт људи и народа. Свака смрт је мртва, а безверство је жива смрт. Од те живе смрти тебе брани и чува вера твоја.

Какав је распаднути леш у шареном ковчегу, таква је душа у живом телу безверника. Он је гроб, окречен и нашаран и ограђен, а унутра је сама смрт, све смрт, свака помисао смрт, свака жеља смрт, свака намера смрт, сваки план смрт.

Back