boemi...

Cudan je svet - ljude koji su postali deo elite, a koji se ne vade iz fensi kafana, smatraju boemima i dive im se, a marginalce koji vise u krcmama po periferiji preziru drzeci da su propalice i obicne pijandure... Alkos koji je na neki nacin ostvaren biva priznat i mana mu se oprasta...

Štono reče Dostojevski, ako ubiješ jednog čoveka, ti si ubica, ali ako ubiješ hiljade ti si predsednik, premijer, heroj i vođa...

Joj Blejzova, normalno je da ih ne dozivljavamo na isti nacin, ti si lepa zena koja je nesumnjivo predmet obozavanja u boemskim krugovima i koja ceni tako izuzetne ljude i pored njihovih mana, a ja obican, prizeman lik kome je svetinja zezanje sa drugarima i koji na isti nacin postuje i osudjivanog dilera narkotika i agenta drzavne bezbednosti ako s njima sedi za istim kafanskim stolom, strana mi je idolatrija bilo koje vrste, a pogotovo u kafani.

Eto mene u krugu ni krive ni duzne. :lol:
Mozes i da ne verujes, ali ja ne volim kafane i ne zalazim tamo, osim ako nije neka autenticna kafana (sa lokalnim muzicarima i starim instrumentima), izbor nekom lepom povodu. :)
Neke sam upoznala na familijarnim desavanjima, neke na javnim, neke u svojoj kuci, neke u 'tudjim",... nisu oni samo u kafanama.

Idolatrija nije tema, da ne gusim, ali je ovde nema ni malo. Mozda, ali samo u tragovima, ima njene "rodjake" idolopeje. :lol:

Ajoj u kakvoj si zabludi. :lol:
Sve vreme pricam iskljucivo o sebi... Jos od prvog posta sam rekla da pravi boemi polako odlaze...sto implicira da one koje ja smatram za takvima, a upoznala sam ih, teraju polako sedamdeset i koju. I nema nikakve veze sa "hranjenjem" bilo cega (prevazidjeno sa moje strane, a njima je svejedno od kad su rodjeni), jedina veza je u "tajnoj vezi" dva uma.
"Zgotivljeni" na svoj nacin, jer i ne zele da budu "jednaki".

Eto mene u krugu ni krive ni duzne. :lol:
Mozes i da ne verujes, ali ja ne volim kafane i ne zalazim tamo, osim ako nije neka autenticna kafana (sa lokalnim muzicarima i starim instrumentima), izbor nekom lepom povodu. :)
Neke sam upoznala na familijarnim desavanjima, neke na javnim, neke u svojoj kuci, neke u 'tudjim",... nisu oni samo u kafanama.

Idolatrija nije tema, da ne gusim, ali je ovde nema ni malo. Mozda, ali samo u tragovima, ima njene "rodjake" idolopeje. :lol:

Mogu da razumem tu tajnu vezu dva uma, na kraju krajeva da nema takve razmene ne bi se ljudi ni druzili, ne uspevas da mi objasnis zato sto ja ne priznajem autoritete na nekim mestima koja mi prevashodno sluze za uzivanje i opustanje, a da ne ostane samo na kafanama problem je sto generalno vrednujem druge pre svega prema izrazenoj ljudskosti, prema karakteru, a njihovo stvaralastvo i ispoljena kreativnost, erudicija, elokvencija, "nacitanost" bre :lol:, sve to, mi je najmanje bitno, tako da me boemi ne fasciniraju ma koliko bili zanimljivi i priznati. A rekoh vec gotivim marginalce, spontane i jednostavne likove, srce me vuce prema luzerima, to je moj soj. :) (Jos ce me neko proglasiti levicarem. :))

Mogu da razumem tu tajnu vezu dva uma, na kraju krajeva da nema takve razmene ne bi se ljudi ni druzili, ne uspevas da mi objasnis zato sto ja ne priznajem autoritete na nekim mestima koja mi prevashodno sluze za uzivanje i opustanje, a da ne ostane samo na kafanama problem je sto generalno vrednujem druge pre svega prema izrazenoj ljudskosti, prema karakteru, a njihovo stvaralastvo i ispoljena kreativnost, erudicija, elokvencija, "nacitanost" bre :lol:, sve to, mi je najmanje bitno, tako da me boemi ne fasciniraju ma koliko bili zanimljivi i priznati. A rekoh vec gotivim marginalce, spontane i jednostavne likove, srce me vuce prema luzerima, to je moj soj. :) (Jos ce me neko proglasiti levicarem. :))
Ja njih ne dozivljavam kao autoritete. Meni je mnogo veci autoritet nepoznati vremesni dedica na pijaci, ili nadureni klinac u ambulanti, nego neko sa kim se "prepoznam" nezavisno ko je i sta je i gde je.

Rekoh ja da ne mozemo da se slozimo nikako. :lol:
Meni privlaci paznju "veci paket" (ah nezasite zene!), ti si odabrao da imas tolerantniji odnos prema ljudima, ne trazeci puno od njih.
E sad, ako zelim da zloupotrebim tvoje reci (a zelim ovaj put :mrgreen:) mogu da zakljucim da tvoji "marginalci, spontani i jednostavni likovi" mogu da budu "ljudi i karakteri", dok moji boemi mogu da budu to plus i "kreativni stvaraoci, elokventni, nacitani,...itd." :zkez:

Definitivno ne mozemo, ma cim si spomenula egocentricne boeme odmah sam ih isprojektovao u realnost koju poznajem, ne, to nisu ljudi s kojima bi se pronasao i prepoznao, ne bi s takvima u kafanu. Kreativni stvaraoci, elokventni, nacitani, plus humanisti koji ne prave razlike medju ljudima i naravno nenametljivi, uzdrzani, svesni svoje vrednosti bez potrebe za teatralnim dokazivanjem u kafani ili bilo kom drugom mestu, to je vec nesto. :)

koji boemi?
danas su ti boemi ovi što se ne trezne, što ih iznose sa splavova i glume prateće vokale na nastupima pevaljki
sad oni neki pravi kao boemi su uglavnom tako profilisani da nema pas za šta da ih ujede
i da ti odgovorim indirektno
ne bih se zabavljao s tipom koji ne pije i ne izlazi po kafanama

Back