Bodyweight

Nisi razumeo, pitao je koje vezbe da radi i koje grupe misica, tamo ima napisano kako on radi ( koje grupe sa kojim ).
Samo sam ti rekao da pogledas kakve vezbe radi, ima dosta njegovih vezbi i dosta je za jacanje tela, a na ovom video ima par vezbi sa sopstvenom tezinom.

Iskreno, ja mislim da je momku cilj da dobije takvu definiciju i misicnu masu ili slicnu a ne izgled profesionalnog bodubuilder-a mada mozda gresim

Tako nesto.. Mase imam ne preterano po meni bas kolikoi treba( ne hvalim se) pa onda radim na definiciji :D imate moju sliku msm pod temom sklekovi od prije.

Tako nesto.. Mase imam ne preterano po meni bas kolikoi treba( ne hvalim se) pa onda radim na definiciji :D imate moju sliku msm pod temom sklekovi od prije.

Погледао сам твоје слике. Ниси лош, добро си урадио груди и рука није лоша. Занима ме колико имаш кила и колико си висок? Како се храниш и чиме се храниш?

Погледао сам твоје слике. Ниси лош, добро си урадио груди и рука није лоша. Занима ме колико имаш кила и колико си висок? Како се храниш и чиме се храниш?

Ono je slika od prije sad je bolje. :D
pa 1.73 70 kila
pretezno zdrava ishrana.. a ruku imam dobre predispozicije i kad nisam vezbao bila mi je oko 36cm.

Moze se, zavisi od tvog radnog kapaciteta, koliko se brzo oporavljas (sto se mladji brze je), intenzitet vezbi.

Pocetnici - 3 x nedeljno (vezbe koje pogadjaju celo telo, sa i bez tegova)
Redovni vezbaci - 4x ( sada mogu da se dodaju "split" rutine npr gornji deo tela ponedeljak, donji sreda...)
Napredni vezbaci - 5x ( programi tipa laksi/teski dani)
Elitni vezbaci - profesionalni sportisti

Ako jedva uradis 5 sklekova tebi je sklek vezba snage, ako cepas 100 svakog dana onda ti je vezba izdrzljivosti, mozes da slobodno koristis sklek kao zagrevanje za teze vezbe.

Kako da se meris http://chrissalvato.com/2009/12/skill-guidelines-for-building-strong-useful-adaptable-athletes/
http://www.eatmoveimprove.com/2010/3/the-fundamentals-of-bodyweight-strength-training/

Horizontalno je familja vezbi, vertikalno je tezina vezbi (fokus gimnastika):
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0ArzTY8Rx2z1DdDZlaUVxa1NISlQ0RVpMYVlRaklJelE#gid=0

Npr. sklekovi (PushUp - PU), pocnes normalne (floor), preko dijamantnih (uskih), pa se predje na karike(R ring)

Floor PU
Diamond PU
R Wide PU
R PU
RTO PU
RTO Archer PU
RTO 40 deg PPPU
RTO 60 deg PPPU
RTO Maltese PU
Wall PPPU
R Wall PPPU
Wall Maltese PU
R Wall Maltese PU

Akronimi:
PPPU Pseudo Planche Pushup
RTO Rings Turned Out

Poslednja izmena:
Ja imam šipku za zgibove koja je preuska, malog profila. Prevario se kada sam ju pravio. Dobra je za rad zgibova sa dvije ruke. Ali za zgibove sa jednom rukom nije. Jer je mal profil i onda preveliko je opterećenje na malo površine prstiju te znaju zaboliti.
I tako sam shvatio kada sam radio zgibove 5 dana (vikendom odmarao) u tjednu da mogu raditi zgibove sa dvije ruke isto svaki dan. Ali ponedjeljkom mogu visiti na jednoj ruci cijeli dan. A već u četvrtak i petak jedva 5-6 sekundi. I zbog boli i zbog umora. Dakle, iz iskustva, previše je iz dana u dan ponavljati iste vježbe. Osobno bih preporučio zgibove tri puta tjedno. Osim ako su to neke male serije te oni najjednostavniji zgibovi bez dodatne težine.

Back