Bodyweight

Stagemen

Zainteresovan član
Poruka
269
radim Bodyweight vjezbe (sa sopstvenom tezinom) vec 3 meseca... e sad citao sam po forumima kako ne treba da se radi vise grupa misica dnevno vec da se kombinuje grudi triceps itd...ja sam medjutim radio svaki dan zgibove sklekove i propadanja 5 dana sa odmorom od 2 dana..zanima me da li treba da menjam program kao sto su neki preporucili zbog ,,pretreniranosti i nemogucnosti misica da se odmore..
Ovako sad radim

5 dana nedeljno:
-5 serija po 15 propadanja ( ponekad sa tezinom do 10 kila)
-5 serija po 8 zgibova (siroki hvat)
-5 serija po 20 sklekova( na propadanje)
i 5 serija po 20 sklekova (sve vrste-dijamant itd.

Радити све ове вежбе сваки дан је бесмислено.

Tako to bez obrazlozenja :/

RaSo Imam ovo pa tome radim sve
\
vratilo_sa_vise_funkcijaV.gif

Tako to bez obrazlozenja :/

RaSo Imam ovo pa tome radim sve
\Pogledajte prilog 208591

Имаш на интернету милионе програма за повећање масе, снагде, брзине, зашто бар неки ниси погледао?
Радити сваки дан вежбе са оптерећењем, макар и сопственим, за исте мишићне партије врло брзо доводи до претренираности и катаболизма..

Имаш на интернету милионе програма за повећање масе, снагде, брзине, зашто бар неки ниси погледао?
Радити сваки дан вежбе са оптерећењем, макар и сопственим, за исте мишићне партије врло брзо доводи до претренираности и катаболизма..

Ja evo tako radim 3 meseca i rezultati su odlicni al ako ce raspored misicnih grupa po danu uciniti boljim rezultate rado bih primio savjet ? koje grupe da spajam i koji dan ?

Radi vezbe razgibavanja, znaci istezanje, a ne samo sklekove i zgibove.... pokusaj da napravis "elasticne" misice. I obavezno pravi barem jedan dan pauze izmedju grupa misica.
Verovatno si primetio da osobe koje rade sa svojom tezinom imaju uglavnom "lepse" misice, tj misice koje im nisu ispreplitani venama kroz koje mozes slamku da provuces.

Ili pokusaj negde da skines
The TSC Heart of a Champion Training and Nutrition, naziv je extra glup al drug je radio po tome ( ja pokusao al me mrzi ) i rezultati su fenomenalni. To ti je kao neki guide u pdf-u na nekih 120strana ( slike + podaci o ishrani.... )., ima oko 56mb....Ja ga imam na hdd-u al nemam pojma gde mogu da ga okacim, ako signem moogu kasnije da probam na rapidshare-u ili tako nesto....

Ili pogledaj ovde, koliko vidim to je program po kome izgleda radi taj Scott Adkins ( lik koji je glumeo u Undisputed I, II, i jos u nekoliko ). Po meni je fantasticno gradjen....

Poslednja izmena:
Ili pogledaj ovde, koliko vidim to je program po kome izgleda radi taj Scott Adkins ( lik koji je glumeo u Undisputed I, II, i jos u nekoliko ). Po meni je fantasticno gradjen....[/QUOTE]

ma Scott Adkins masina bree...undisputed prejak film :D probacu ovo e ako mozes samo da mi malo pojasnis ovaj program ovo 1/5 pa 2/4 itd. hvala :D

Ja evo tako radim 3 meseca i rezultati su odlicni al ako ce raspored misicnih grupa po danu uciniti boljim rezultate rado bih primio savjet ? koje grupe da spajam i koji dan ?

Уколико радиш само пропадања, згибове и склекове, онда треба да знаш следеће:

Пропадања и склекови ангажују у основи исту групу мишића, с тим што код склекова можеш да урадиш већи број понављања, а ту је битна разлика.

Не знам шта је твој циљ, ако је циљ повећање масе мишића, треба радити са тежином коју можеш подићи максимално 10-так пута у једној серији. Пошто су пропадања управо таква вежба, нарочито ако додаш једно 20kg између ногу, треба, после загревања, да обратиш пажњу на пропадања, а склекове евентуално на радиш после тога, да докрајчиш већ заморене мишиће.

Згибови ангажују претежно латисимус и бицепс, али мало њих зна да код згибова ради и унутрашња (велика) глава трицепса, и згибови такође служе за повећање масе, јер се не може радити у великом броју понављања као склекови.

Елем, ако ме већ питаш за савет, ја бих на једном тренингу радио пропадања и склекове. Одредио бих дане кад ми је приоритет издржљивост и тим данима бих ставио акценат на склекове, дакле, или прва вежба склекови, па колико остане за пропадања, или без форсирања пропадања, па онда склекови до изнемоглости.
У данима кад је приоритет снага, сва пажња би морала да буде на пропадањима.

Згибове бих радио сутрадан, или, ако осећам последице од претходног тренинга, после дана одмора.

Ако радиш све три вежбе у једном дану, обавезно дан одмора.

Poslednja izmena:
П.С.
Немој да се палиш на разне youtube и остале ликове, ко зна шта такви узимају, а не желе да о томе причају. И ти програми нису програми који раде целе године, већ само кад баш форсирају.

Уколико радиш само пропадања, згибове и склекове, онда треба да знаш следеће:

Пропадања и склекови ангажују у основи исту групу мишића, с тим што код склекова можеш да урадиш већи број понављања, а ту је битна разлика.

Не знам шта је твој циљ, ако је циљ повећање масе мишића, треба радити са тежином коју можеш подићи максимално 10-так пута у једној серији. Пошто су пропадања управо таква вежба, нарочито ако додаш једно 20kg између ногу, треба, после загревања, да обратиш пажњу на пропадања, а склекове евентуално на радиш после тога, да докрајчиш већ заморене мишиће.

Згибови ангажују претежно латисимус и бицепс, али мало њих зна да код згибова ради и унутрашња (велика) глава трицепса, и згибови такође служе за повећање масе, јер се не може радити у великом броју понављања као склекови.

Елем, ако ме већ питаш за савет, ја бих на једном тренингу радио пропадања и склекове. Одредио бих дане кад ми је приоритет издржљивост и тим данима бих ставио акценат на склекове, дакле, или прва вежба склекови, па колико остане за пропадања, или без форсирања пропадања, па онда склекови до изнемоглости.
У данима кад је приоритет снага, сва пажња би морала да буде на пропадањима.

Згибове бих радио сутрадан, или, ако осећам последице од претходног тренинга, после дана одмора.

Ако радиш све три вежбе у једном дану, обавезно дан одмора.

Hvala na odgovorima :D

Mozda da pokusam ovako:
1 dan;
Propadanja pa sklekovi+trbusnjaci i kardio trening
2 dan:
zgibovi+biceps (bucica) +trbusnjaci
3 dan
isto kao prvi
4 isto kao 2
5dan
mislio sam sok trening sve da ukombinujem :/
i 2 dana odmaram :D

sta mislis?

П.С.
Немој да се палиш на разне youtube и остале ликове, ко зна шта такви узимају, а не желе да о томе причају. И ти програми нису програми који раде целе године, већ само кад баш форсирају.

Nisam siguran da je takav slucaj sa Scott Adkinsom.....

Hvala na odgovorima :D

Mozda da pokusam ovako:
1 dan;
Propadanja pa sklekovi+trbusnjaci i kardio trening
2 dan:
zgibovi+biceps (bucica) +trbusnjaci
3 dan
isto kao prvi
4 isto kao 2
5dan
mislio sam sok trening sve da ukombinujem :/
i 2 dana odmaram :D

sta mislis?

Мислим да је то рационално, али битан је и број серија, и број понављања, треба и то укомпоновати. Прави одговор да ли си добро све укомпоновао може да да смо твоје тело, ако осећаш симптоме претренираности, смањиш број серија, понављања, или узмеш дан одмора. Не реагује свако тело исто, и нико ти не може тек тако издиктирати добар програм за тебе.

Nisam siguran da je takav slucaj sa Scott Adkinsom.....

Не знам ко је лик, али за 20 и кусур година по разним теретанама и вежбаоницама схватио сам, и испробао и на себи и на другима да супермени не постоје, и да човек мора да пази да не пређе неке лимите, јер ако их пређе, неће постати јачи, него обрнуто.

Мислим да је то рационално, али битан је и број серија, и број понављања, треба и то укомпоновати. Прави одговор да ли си добро све укомпоновао може да да смо твоје тело, ако осећаш симптоме претренираности, смањиш број серија, понављања, или узмеш дан одмора. Не реагује свако тело исто, и нико ти не може тек тако издиктирати добар програм за тебе.

Ma ne znam radicu broj serija i ponavljanja kao do sad msm dodavacu kad osjetim da sam spreman :D

E ovako brate moje:

Body weight vezbama mozes nesto da postignes, ali ce ti se misici posle na to navici, a kad se to desi, onda nema napredka. Posto sam ja radio BW vezbe u pocetku, lepo je islo, do nekle. E posle sam krenuo u teretanu.

E sad da ti nesto pojasnim. Ti ovde radis samo 4-5 vezbi i konstanto ih ponavljas. Ja danas radim oko 24, pa tesko napredujem.

Kao prvo, rade ti samo grudi, triceps, ledja, biceps i prednje rame. A sta je sa nogama? One su ti jako bitne, jer bez nogu ne moze da ti napreduje gornji deo tela. Pitaces se kako. Verujim mi ne moze. E sad, ne postoje vezbe za noge bez opterecenja. Ne mozes da cepas 20-30 cucnjeva, jer naprednka nema. Znaci, treba nesto da nabacis na ramena i ledja i da cepas.

Kao drugo, zanima me sta ce ti kardio? U redu je ako si debeljuca ili imas malo sala, ali ako imas malo kilaze, onda to obavezno izbaci.

Kao treca, jako je bitno sta jedes i koliko puta. Moras da cepas 5-6 puta dnevno, i to hranu bogatu proteinima (meso, mleko, sirevi i jaja), slozenim ugljenim hidratima (pirinac, krompir, testenina, zdravije vrste hleba, ovsene pahuljice) i nezasicenim masnim kiselinama (orasi, lesnici, badem, kikiriki) i takodje da jedes povrce, obavezno, zbog vlakana i to pre svega kupusnu salatu. Mozes i koju vocku, to se bas i ne preporucije, zbog fruktoze, ali ja cepam voce, znaci mozes uzeti koju jabuku ili bananu, ali ne bas preterano, jednu-dve dnevno.

Ja bih ti toplo preporucio teretanu, jer ces tu dosta da napredujes. Ali ako bas ne mozes, onda cepaj ove vezbe. Ja bih napravio i neke bucice i tegove, to sam ja recimo radio, od betona, salio sam ploce oko 18-20 kg, njih cetiri i cepao bench, cucnjeve, iskorak, potisak za rame itd. I veoma ti je bitno da pogodis svaki misic, sto mene najvise brine kod ramene kada je u pitanju tvoj slucaj. Rame ima 3 glave (prednji, srednji i zadnji daltoid). Posto ti ovde radi samo prednje (od sklekova i propadanja) i malo zadnje (zgibovi), onda moze da se povredi rame. Ali nemoj ovo da uzimas skroz ozbiljno. Znaci, moze ako se pretera. Bilo bi lepo da imas bar neke bucice i da radis letenje sa njima, onda bi bilo sve ok.

Ako vec ne mozes u teretanu, improvizuj nesto, pravi neke tegove od betona, smisljaj nesto, i ja sam tako radio, dok nisam krenuo u teretanu. I najvaznije pravilno radi, dobro jedi i odmori se ko covek. 3 puta u nedelji da se odmoras. I vodi racuna o snu. Najmanje 8 sati dnevno moras da spavas inace nema misica ako hoces da vodis zdrav zivot.

Svako dobro, brate. :pivce:

Не знам ко је лик, али за 20 и кусур година по разним теретанама и вежбаоницама схватио сам, и испробао и на себи и на другима да супермени не постоје, и да човек мора да пази да не пређе неке лимите, јер ако их пређе, неће постати јачи, него обрнуто.

Да, интересантна техника, са много елемената теквондоа. Мислио сам да овде говоримо о вежбама снаге и издржљивости са сопственом тежином..

Да, интересантна техника, са много елемената теквондоа. Мислио сам да овде говоримо о вежбама снаге и издржљивости са сопственом тежином..

Pa postavio sam link gde lik pise koje vezbe radi. Inace mozda si gledao film Undisputed, pogledaj kako je gradjen, po meni ima fenomanalne misice, znaci nisu misici profesionalnog bodybuilder-a...

Лик је поставио тему о вежбама где се користи само тежина тела, на твом линку је гомила вежби с теговима...
А на овом последњем видеу, који је супер урађен су угланвом вежбе које се користе у боксу, за јачање снаге ударца.

У свему томе треба да знамо шта је циљ постављача теме, да постане јачи, или да овлада неком техником ножних или ручних удараца..

Лик је поставио тему о вежбама где се користи само тежина тела, на твом линку је гомила вежби с теговима...
А на овом последњем видеу, који је супер урађен су угланвом вежбе које се користе у боксу, за јачање снаге ударца.

У свему томе треба да знамо шта је циљ постављача теме, да постане јачи, или да овлада неком техником ножних или ручних удараца..

Nisi razumeo, pitao je koje vezbe da radi i koje grupe misica, tamo ima napisano kako on radi ( koje grupe sa kojim ).
Samo sam ti rekao da pogledas kakve vezbe radi, ima dosta njegovih vezbi i dosta je za jacanje tela, a na ovom video ima par vezbi sa sopstvenom tezinom.

Iskreno, ja mislim da je momku cilj da dobije takvu definiciju i misicnu masu ili slicnu a ne izgled profesionalnog bodubuilder-a mada mozda gresim

Back