Bodibilding $ Fitnes kuvar

bRu zLi

Poznat
Poruka
9.401
Jos jedna neobicna tema od mene...:mrgreen::whistling::hahaha:

Poznato je da mi imamo relativno jednolicnu ishranu koja je pritom zdrava i nije uopste opasna zbog te reci "jednolicna".... Jednolicna kazem jer jedemo samo ono sto nam je potrebno koliko nam je potrebno za ostvarivanje nasih ciljeva, ni manje ni vise....Pritom ne jedemo 90% ostalog djubra koje cini tu "svestranu" ishranu prosecnog mediokritetnog neznalca koji nije nikada usao u neki objekat za vezbanje pa bio on i preuredjena spavaca soba ili podrum....

Sve zene vode beleske i prave neke kuvare svoje i razmenjuju to kao da je ne znam sta a sve se svodi kako napraviti nezdravu masnu ili pak preslatku hranu koja moze samo da dovede do bolesti :hahaha::rotf::hahaha:

Cilj ove teme je da nam da ideju kako da pripremamo nase obroke a da imaju razlicite ukuse kako nam ne bi dosadilo da svakog dana jedemo jedno te isto.....

Opet kazem nije to nista lose kada kazem da svakoga dana jedemo jedno te isto, i ostali ljudi jedu svakog dana svinjsko mleveno meso i przeni krompr + pirinac, pa se to jednog dana zove musaka, sutra sarma, prekosutra djuvec sa mesom, nakosutra cufte :hahaha::rotf::hahaha: i sad je kao to raznovrsna ishrana, jedes svakog dana jelo drugacijeg imena a sve iste namirnice i to one najgore i najmasnije :hahaha::rotf::hahaha:

Evo ja cu poceti:

1) uzeti 8-10 jaja
2) Uzeti pola kofice Ela sira od 450gr
3) maslinovo ulje.....

Priprema:
Isprziti 8-10 belanaca + 1-2 zumanca u tiganju u kojem dolijemo malo maslinovog ulja, kada se to ispece (ne treba da prepecete nego onako ) izvaditi, pomalo posoliti (a i ne mora ko moze da izdrzi) i staviti u veci dublji tanjir.U ta jaja odmah stavite pola kofice ela sira i sve to izmesajte dobro dok se ne napravi zuto-bela smesa/kasa......Mozda na oko ne izgleda lepo :mrgreen::hahaha: ali garantujem da je ukusno.....

Ovakav obrok uopste ne trazi da se jede hleb i nece vam pripasti muka, pa se jede bez ikakvih drugih dodataka....Zato je bas prigodan kao obrok pred spavanje tj zadnji obrok je ima 0% masti (dobro ajde ima malo od ulja i 1 zumanca ali je to zanemarljivo) 0% secera i sve ostalo su proteini i suva materija neka.....

10 belanaca = 3x 10 =30 gr proteina, + 200gr ela sira= uh 450gr ela sira ima 12% proteina pa racunajte koliko je sve to ukupno....

Uglavnom bogovski obrok pred spavanje a maltene 100% proteinski.....I uzasno jeftin, sta vise najjeftiniji proteinski obrok koji postoji - JAja su najjeftinija a i ela sira...:D

Ja dok nisam nasao Ela sira nisam bio u stanju da jedem jaja bez hleba, morao sam bar da pijem jogurt uz njih sto nije dobro jer jogurt sadrzi mlecni secer i ne valja da se pije uvece...

Od kada ubacujem Ela sira u jaja ili tunjevinu, ne koristim vise hleb cak ni onaj integralni "zdravi" ...Zdravi je pod navodnicima jer je on zapravo zdrav ali to ne znaci da ne goji.....

Eto od mene dosta, vi ste na redu, pisite polao i detaljno....Moze i neka slika od namirnica sta nabaviti i gde kupiti....

Bitno je da jedni drugima dajemo ideje kako da manipulisemo hranom i stvorimo sebi osecaj kao da jedemo nesto novo i drugacije a ustvari da pojedemo ono sto i inace jedemo i sto nam treba.....

Evo bas sam se sada setio filma MAtrix hahaha :hahaha::rotf: samo sto mi nismo toliko jos sofisticirani....

Oni tamo jedu neke splacine odvratne, neke corbe pune najboljih amino kiselina a ukljuce program i onda im oci vide a culo ukusa oseca najlepsa i najukusnija jela koja njihova svest i podsvest moze da zamisli :hahaha::rotf:

Evo ja ne znam bolju verziju od ove, tesko je naci kada obeduju u Mtrixu 1:

Neo Pita sta je ovo, a ovaj mu odgovara - Jedi taj jogurt hahaha :hahaha:

Ja znam jedan dobaar.

Sastojci
100 grama pirinca
400 grama junetine
3 jajeta
2 glavice crnog luka
Maslinovo ulje
Mleko

Sprema se:
Staviti luk da se przi, kad se luk proprzi, dodati junece meso, iseckano na menje kockice, proprziti sa lukom, a pirinac ranije prokuvati. Kad se meso proprzi i pirinac prokuva, sve zajedno sastaviti, promesati, sipati meleka malo, ko voli moze i litar :) 3 belanca izmutiti i preliti preko svega, i staviti u rernu i peci jedno 15-20 minuta, i dobije se savrsena klopa, sa 100tinakg proteina, 60-70g UH, i koji gram zdrave masti :) Ne znam kako se to zove, ali skorz je kul. Svidece Vam se, garantujem. I dobijete savrsen rucak za dan ili dva :)

Poslednja izmena:
Ne bih mogla da izbacim slatkise u potpunosti nikada. Mada od juce sam uvela novi rezim, videcemo dokle ce trajati. Nista rigorozno, samo sa malo vise postovanja prema svom nacinu ishrane.

Mislila sam da bi umesto "kuhinjskog" secera mozda mogao da stavis dekstrozu, ubacis koju vocku (npr. maline, banane, visnje) i, po mom misljenju, dobijes sasvim pristojan slatki obrok, ali ok.. ja ne znam kako se vi hranite, moguce da ste toliko neumoljivi da ne pravite nikakve kompromise, nikada.

Odlicno razmisljas, dekstroza moze, visnja moze, kupina isto. Malo cimeta po vrhu i dobije se solidan sladki obrok, ali jednom nedeljno je ok, vec ako ubacis 3-4 puta postaje rigorozno.

Kada sam postavljao pitanje mislio sam na nesto sto moze da se jede na duge staze. Ali izgleda da tako nesto ne postoji.

Znas kako kazu, ako radis nesto radi kako valja ili nemoj raditi. U pocetku je sasvim razumljivo da se prave kompromisi dok ne sredis stvari i ne pokrenes se sto u psihickom smislu, sto u fizickom, ali ako kompromise sa hranom pravis posle 3 meseca to vec nije dobro, nisi nista promenila u odnosu na pocetak.

Slazem se da ako nesto radis radi kako valja, ali to "valja" nije podjednako isto za sve nas. Hocu da kazem, imamo razlicite ciljeve. Ja hocu da dovedem svoju ishranu u red, da se zdravije hranim nego sto sam dosad i da istrajem u tome, ali za mene to ne podrazumeva potpuno odricanje od slatkih, slanih i alkoholnih grehova.
Istovremeno, ako je tvoj ili bilo ciji cilj nesto drugo, vise od toga, ja to podrzavam.
Nadam se da ovaj podforum nije crno-beo, a i ako jeste, ja imam pitanja za vas i planiram da ih postavljam.

:)

Slazem se da ako nesto radis radi kako valja, ali to "valja" nije podjednako isto za sve nas. Hocu da kazem, imamo razlicite ciljeve. Ja hocu da dovedem svoju ishranu u red, da se zdravije hranim nego sto sam dosad i da istrajem u tome, ali za mene to ne podrazumeva potpuno odricanje od slatkih, slanih i alkoholnih grehova.
Istovremeno, ako je tvoj ili bilo ciji cilj nesto drugo, vise od toga, ja to podrzavam.
Nadam se da ovaj podforum nije crno-beo, a i ako jeste, ja imam pitanja za vas i planiram da ih postavljam.

:)

Ako ako , samo pazi kako ih postavljas, malo sam nervozan ovog meseca.....

Back