Boca Juniors

jos_1_5ak

Poznat
Poruka
9.462
Zanima me da li ovde ima jos simpatizera ovog velikog kluba sa "La Bombinjere" ?

Meni je Boka Juniors oduvek bila jedan od omiljenih klubova , rekao bi posle Partizana i Atletiko Mineira verovatno moj treci omiljeni klub.

Boka Juniors mi je zaista jedan od retkih "velikih" klubova koji su mi simpaticni , mozda ovo velikih ne treba stavljati pod navodnike jer Boka Juniors zaista to jeste, zaista je gigant svetskog fudbala.

Bili su 31 put prvaci Argentine, 6 puta prvaci Juzne Amerike i 3 puta prvaci sveta.

Takodje jedan je od zaista retkih klubova koji uprkos tome sto su gigant , ostali su narodski klub , kroz istoriju baza njihovih navijaca su oduvek bili ljudi iz radnicke klase , siromasnijeg dela Buenos Airesa kao i cesto siromasni emigranti iz Bolivije i Perua, takodje na svakoj njihovoj utakmici atmosfera je karnevalska i imali su fanaticnu podrsku navijaca cak i kada rezultati nisu bili u skladu sa renomeom i ambicajama kluba.

Boka je ekipa koja je oduvek igrala prelep fudbal i uvek na gol vise i dala gomilu majstora svetu fudbala : Diego Maradona, Oskar Rudjeri, Martin Palermo, Gabriel Batistuta, Klaudio Kanidja, Huan Roman Rikelme , Giljerme Baros Skeloto, Oskar Kordoba, Valter Samjuel, Sebastijan Batalja, Karlos Tevez su samo neka od imena koja su obelezila neki period ovoga kluba.

Ja sam simpatizer Boke :D
Poslije Zvezde i Milana omiljeni klub.
Meni je u najboljem sjecanju ostala ona generacija sa Rikelmeom, Palermom i Palasijom koji je sad u Interu. Strasna ekipa :ok:

Sinoc su u sjajnoj utakmici zgazili Deportivo Kali 6-2 u Libertadoresu i meni donijeli pare na kladionici :lol:

Da da gledao sam i ja tekmu sinoc, stvarno izvanredna utakmica i izvanredno izdanje Boke, posebno je impresivan bio gol Kolumbijca Fabrea.

Takodje Boka je i u proslom prvenstvenom kolu dala 4 gola Aldosiviju , reklo bi se da su bas u naletu i usponu forme , sad narednog vikenda igraju veliki derbi sa Riverom i mislim da su veliki favoriti tu (iako u derbijima nikada nema favorita) , definitivno vredi probati odigrati na Boku sad u derbiju.

Pa nije bas da im ne znaci , ali derbi je uvek derbi i uvek je tu ogroman naboj i adrenalin , jednostavno kada igraju Boka Juniors i River Plata nema "nevaznih" utakmica, jer pobediti vecitog rivala znaci mnogo vise od ta 3 eventualna boda.

Razocaravajuc derbi , kao uostalom i citavo kolo derbija u Argentini , nigde gola da vidis juce svih 5 utakmica zavrseno 0:0 , zaista neverovatno.

Mada u super klasiku mora se napomenuti da je u dobroj meri i sudija upropastio utakmicu onim crvenim kartonom vec u 15. minutu, doduse onaj potez Pereza je stvarno bio odvratran i nesportski, ali sudija je svakako trebao da mu malo progleda kroz prste i da ga kazni samo zutim kartonom a onda eventualno mogao je posle utakmice da snosi neke dodatne sankcije u vidu neke suspenzije na par utakmica ili nesto.

Sudija je svakako morao nekako da izvuce situaciju i da se svim silama potrudi da ne utice na tok utakmice , narocito ne u tako rano fazi meca.

Back