BNC - Šta je to?!

• Začetnik teme Začetnik teme karlo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

karlo

Zainteresovan član
Poruka
198
Na chatu u sobi #pomoc sam pitao kako da mi nick bude prisutan na listi (soba sačuvana) i kada mi je komp isključen. Oni su mi odgovorili da mi treba neki BNC?! O čemu se radi?! Jel to program? Šta je to uopšte? :? Ajde molim vas za pomoć!!!

psyBNC ti dodje kao neki program koji je u isto vreme i klijent i server. Radi na Unix sistemima. Treba ti jedan user na nekoj Linux/BSD/ili bilo kojoj unix mashini koja ima 24/7 pristuo na net. Sa svojim klijentom cesh se kachiti na psyBNC koji predhodno instalirash na tu mashinu, a BNC se kachi kao klijent na server na kom chatujesh. Tako je tvoj nick prisutan na serveru non-stop.
Evo ti link na tutorijal za psyBNC: http://www.netknowledgebase.com/tutorials/psybnc.html

POz

Izvini brate, ali ja nemam pojma o čemu oni tamo pričaju :( ajde MOLIM TE pomozi mi, ti ili neko drugi! Ja sam downloadovao psyBNC. Šta sad da radim sa njim... nema nikakav setup ili instalacioni prg (mislio sam da ima :)) . Ajde molim vas pomoziiitee!!! Hvala svima unapred!!! :( :( :(

Back