BMW E30 325I

fidomeme

Zainteresovan član
Poruka
378
Ako neko na forumu ima ovaj auto, zamolio bih ga da kaze koji su problemi s njim tj ako ih uopste i ima, i koliko mu se krece potrosnja kad ga zesce odvaljuje.

E30 320i negde oko 25L benzina guta kad se kida do 5000 o/min po gradu...neka drugarska merenja

Probaj malo ovde da se raspitas http://www.bimmerfest.com/forums/forumdisplay.php?f=96
Ljudi na forumu su prilicno raspolozeni da pricaju o kolima i da ti daju informacije na sta da obratis paznju i cega da se cuvas, a neretko moze da te posavetuje i neki od mehanicara u nekom dilersipu ako ti sta treba oko popravke. Generalno ja sto sam cuo/citao za E30 jeste da je po pitanju kvaliteta auto na prvom mestu i da mu nema ravnog. . .

@ Muska Sponzorusa: Lepo se cuje, ali ima jedan opak zvuk
a i gume je odvalio zestoko
Obicicu ja ceo net dok doobro sve ne proucim :)

P.S. Gde ti je kazaljka za potrosnju na prvom videu? Skroz desno, na 30L??? :D

Poslednja izmena:
Ako neko na forumu ima ovaj auto, zamolio bih ga da kaze koji su problemi s njim tj ako ih uopste i ima, i koliko mu se krece potrosnja kad ga zesce odvaljuje.

E30 320i negde oko 25L benzina guta kad se kida do 5000 o/min po gradu...neka drugarska merenja

eno onaj muška sponzoruša ima kockicu...i misim da je baš 325, ako ga nije prodo u međuvremenu...
...šta će ti to brate...troši za dva auta...tako da...džabe ti zvuk i šmek, kad te to debelo košta...:sad2:

...

Esi se snimio :)
Elem dobro je to auto :)
Sta ja znam nisam vozio 325 al jesam 323, pa onda drugar pa smo onda svi zavrsili u kanalu s odbijenim tockovima :mrgreen: prednjim da napomenem i to se desilo negdje na 120km/h

Da trosi trosi to stoji.

Ajde mi navedite neki auto za te pare a da je masina,bolji....jeftinija registracija itd itd a da moze da izdrzi dranje....obavezno zadnja vuca, jer prednju ne volim zbog glupog sistema tockova cim ima preko 150ks nemozes ih iskoristit :dash:

Da trosi trosi to stoji.

Ajde mi navedite neki auto za te pare a da je masina,bolji....jeftinija registracija itd itd a da moze da izdrzi dranje....obavezno zadnja vuca, jer prednju ne volim zbog glupog sistema tockova cim ima preko 150ks nemozes ih iskoristit :dash:

Ja bih pre uzeo Audi C4 S4. Jeste pogon na svim tockovima, ali 220ks :zaljubljena:

ili W124 E300, ali 24V motor :per:

Da trosi trosi to stoji.

Ako hoces auto koji svaki dan mozes da vozis do 6-7.000 obrtaja, bez da ga "potrosis" onda je to BMW E30... :)

Nije stvar toliko u snazi, ja sam vozio i kola sa 400-500 KS, ali ovo je jako dobra kombinacija performansi, lezanja, zvuka i prave uzivancije u voznji ;)

A za male pare.

Prava masina. Otvoris haubi i lepo vidis usisnu granu, izduvnu granu, ventil deklu, i sve, a ne samo gomilu plastike... ;)

Poslednja izmena:
OK onda daj da kupim Ferari F50 :)

Sve se racuna... :idea: Znaci gledamo da za najmane kesha dobijes najbolju masinu.

Stani bre, Muski.

Forumas vozi W124 300, ali 12V (180ks) i kaze da je to automobil u koji sipas ulje i gorivo. Ne kvari se. A i delovi nisu skupi cini mi se. Jedan poznanik ima sa 24 ventila, 220ks, i njega odlicno sluzi. W124 je to.

Audi C4 S4 ima 2.2 litra motor i turbinu i izlaci 220ks uz pogon na svim tockovima. BMW 325 nema sta da trazi pored njega, prvo zbog zadnjeg pogona, drugo zbog 30ks manje. Tu se presao ovaj zakleti bemvejac.

A ne verujem ni da je daleko skuplje odrzavanje C4 S4 od 325, al to moramo pitati Milosa.

OK snaga je snaga, ali 4x4 pogon ne mora da znaci mnogo bolje preformanse*, a i kao sto rekoh ne idemo na trke pa da se racuna svaka sekunda, jer toliko bi bila realna ralzika u trkanju na nekoj stazi izmedju nabrojanih kola... Nego ono - filing! Ko sta voli, sve su to dobra kola, bez sumnje! ;) Ne prave ih kao nekad. :(

Ali mislim da je odrzavanje za BMW bar za nijansu jeftinije od ostalih. Bar od onoga sa turbinom i pogonom na 4 tocka (logicno manje delova za zamenu). ;)

* konkretan primer Lancia Delta vs BMW M3
Eto kada vec pricamo o trkalicama iz 80ih za male pare, treba pomenuti i ovu Lanciju koja ima je svima 'ebala kevu na reliju itd.

Poslednja izmena:

Back