Bmw dim

mirkodbb

Početnik
Poruka
7
Pozdrav,nedavno sam kupio bmw x3 e83 2006 god,desava mi se da kad je auto hladan u prvoj brzini kad dam gas izbaci malo plavicastog dima,posle u vecim brzinama ne dok se ne zaustavim na primer semaforu i onda opet isto,sve to dok se ne zagreje,tad prestaje,da napomenem majstor mi je zamenio grejace kao to je do njih ali opet se desava samo malo manje dima nego sa neispravnim grejacima.Sta bi moglo da bude?
Hvala unapred.

Dobrodošao na forum Krstarice. :D

Whats Up Hello GIF by Make it Move

Moguće je da je do dizni. Ako ti ne gubi ulje ili vodu za sada ne bi trebalo da se brineš.

ih dizel

mozda gumice

mozda i turbina

treba sto pre srediti da ne pozapusava katalizator i dpf i sta li jos ima
Mislim da to godište još nema dpf, ali to bi on trebao da zna.

Mogu li dizne preko dijagnostike da se provere ili moraju da se skinu?
Trebalo bi da može preko dijagnostike, ali takođe bi trebalo i da ti se upali neko upozorenje na instrument tabli.

Nema nikakvog upozorenja,na dijagnosti pokaze neku gresku u vezi senzora bregaste ali to valjda nema veze sa diznama.Dpf mislim da ima ali je verovatno ugasen posto ima garezi na izduvu.

Meni je jedna gumica spadala pa u vožnji počne da dimi neopevano pa prestane. Malo dimi pa ne dimi pa dimi ko lud. Ugl kod prvog paljenja uvek pa smo promenili gumice.

Dima ima samo kad radi na leru 1-2 min mozda i manje pa mu dam gas 2000 obr i vise,kao da se nakupi u njemu i to izbaci,kad postigne radnu temperaturu onda nista.
Ulja sam dosuo malo,na max je,presao sam oko 1000km,ne vidim da je postrosio ista.

Zavisi kod nekih modela može meni je lik skidao tako što spoji adapter na rupu od svećice, pusti kompresor da nabije pritisak pa samo skine poklopac ventila i jednu po jednu oprugu.

Naravno tebi može i turbina da pušta pomalo ulja.

Ali ako rukne posle dužeg stajanja dim a posle ništa, def gumice oslabile i sliva se niz stablo ventila u komoru za sagorevanje. Da imaš onu kameru sa sondom mogao bi i da priviriš unutra.

Te gumice imaju vek trajanja odlaze i od pregrevanja motora.

Poslednja izmena:
Nema nikakvog upozorenja,na dijagnosti pokaze neku gresku u vezi senzora bregaste ali to valjda nema veze sa diznama.Dpf mislim da ima ali je verovatno ugasen posto ima garezi na izduvu.
Neće verovatno ni biti..Garez na izduvu ne znaci samo da je DPF isključen ,može znaciti da je cipovan ili da je dpf na putu da se zacepi usled kratkih relacija stani pali ili je mozda pun ulja pa pokusava da očistiti itd

..Plavi dim znaci da ti meša ulje I naftu u cilindru a razloga može biti vise ..Tako da nemoj gatati preko neta nego nek ti neko pogleda ko se razume ..Uglavnom ako ne trosi ulje.i ne meša puno ne moraš da se zuris

..Mozes i brzi test da odradis ..
Uzmi beli papir stavi blizu izuva i dodaju gas oko 3k drzi par sec ako ima kapljica od ulja onda teraj da ti neko pogleda ..Moze da ti ode ,ustvari oticice sigurno ulje u DPF ..

Poslednja izmena:
Neće verovatno ni biti..Garez na izduvu ne znaci samo da je DPF isključen ,može znaciti da je cipovan ili da je dpf na putu da se zacepi usled kratkih relacija stani pali ili je mozda pun ulja pa pokusava da očistiti itd

..Plavi dim znaci da ti meša ulje I naftu u cilindru a razloga može biti vise ..Tako da nemoj gatati preko neta nego nek ti neko pogleda ko se razume ..Uglavnom ako ne trosi ulje.i ne meša puno ne moraš da se zuris

Uzmi beli papir stavi blizu izuva i dodaju gas oko 3k drzi par sec ako ima kapljica od ulja onda teraj da ti neko pogleda ..Moze da ti ode ,ustvari oticice sigurno ulje u DPF ..
Probao sam danas,nema ulja samo dosta vodene pare.

Uzmi beli papir stavi blizu izuva i dodaju gas oko 3k drzi par sec ako ima kapljica od ulja onda teraj da ti neko pogleda ..Moze da ti ode ,ustvari oticice sigurno ulje u DPF

Mozda treba samo da ocistis EGR ventil.
To se kod BMW-a relativno lako skine i odradi.
Plus ono sto mnogi ne urade na BMW-u je da kad rade servis da ne promene separator uljnih para a i on kod BMW-a zna da pravi problem.

Back