BMW 520 2000.god

Sa 2 litra motora ne znam bas kako ce ti biti u njemu. Do sad sam vozio 528i, 525i i 540i (svi su bili za USA trziste) i svi su bili dobri i sve mada 525i mi nije bio bas nesto ubedljiv sa svojih 175 konja. . . Sto se tice nekih drugih stvari i sta konkretno da pogledas prilikom kupovine mogu ti dati neke linkove gde imaju "vodice za kupovinu" ali ne znam koliko bi ti oni bili korisni jer su svi radjeni za USA modele pa se taj 520i i ne spominje, ali u sustini bi trebalo da ti to bude to (probaj da vidis ima li sta na britanskim linkovima - oni isto znaju da daju detaljne upute, cega da se pazis i sta da zaobilazis u velikom krugu). . . Sto se tice menjaca posto je u pitanju Evropa onda je najverovatnije rucni tako da onda sa te strane ne bi trebalo da imas problema. A sto se tice onoga sto je auto presao. . . Sta znam, ja sam vidjao i puno vise, a i taj motor bi trebao da moze da te sluzi najmanje bar jos toliko tako da ne bi trebalo da ti bude neki problem. . .

Sa 2 litra motora ne znam bas kako ce ti biti u njemu. Do sad sam vozio 528i, 525i i 540i (svi su bili za USA trziste) i svi su bili dobri i sve mada 525i mi nije bio bas nesto ubedljiv sa svojih 175 konja. . . Sto se tice nekih drugih stvari i sta konkretno da pogledas prilikom kupovine mogu ti dati neke linkove gde imaju "vodice za kupovinu" ali ne znam koliko bi ti oni bili korisni jer su svi radjeni za USA modele pa se taj 520i i ne spominje, ali u sustini bi trebalo da ti to bude to (probaj da vidis ima li sta na britanskim linkovima - oni isto znaju da daju detaljne upute, cega da se pazis i sta da zaobilazis u velikom krugu). . . Sto se tice menjaca posto je u pitanju Evropa onda je najverovatnije rucni tako da onda sa te strane ne bi trebalo da imas problema. A sto se tice onoga sto je auto presao. . . Sta znam, ja sam vidjao i puno vise, a i taj motor bi trebao da moze da te sluzi najmanje bar jos toliko tako da ne bi trebalo da ti bude neki problem. . .

Nije ovo Amerika pa da mu 2.0 bude malo! UZ to registracija za 2.0 + je nenormalno skupa!

Nije ovo Amerika pa da mu 2.0 bude malo! UZ to registracija za 2.0 + je nenormalno skupa!

Da si nekad vozio znao bi o cemu pricam. . . Taj auto je sa motorom od 3 litra imao najmanju potrosnju, a ne sa 2l, takdje ako 2.5l nisu uspela da ga nameste da bude "best buy" onda ne verujem da to moze da uradi 520i. Zapravo jedini adut koji vidim kod 520i su ta 2l za registraciju i to je to. . .

Nasao sam sad jos jednog,presao 160000,inace za 2.0+ registracija 60 iljadarke...mnogo...trazi izmedju 5,500 i 6.000

Vidi tacno koliki je motor jer 520i je do 2000-te imao manje od 2l, a posle 2000 je imao preko 2l, ono sto bi ti ja samo rekao da uzmes i da ga provozas da vidis kakav ti je, jer iz mog iskustva za neko pravo uzivanje tom autu treba vise konja nego sto ga imaju te manje zapremine. . . Inace, ovako auto je fenomenalan sto u voznji sto po izgledu. . . I kad god sednem u njega uvek se osetim lepo i na njega imam 0 zamerki. Ako se ne varam farove pre facelifta mozes da zamenis sa onima na faceliftovanim tako da iako nemas andjele opet mozes da ih imas i to da sve bude po fabricki. . . Inace, sta auto ima od opreme, ima li servisnu knjizicu, da li je diler ili privatni vlasnik? Daj se malo i u druge detalje o autu osim kilometraze. . .
I pitaj clana Dule 021 sta ce da ti kaze, jer covek kad prica zna sta prica. . .

Nazalost ja nemam bas nekog iskustva sa BMW-om i jedino mogu da kazem da je vlasnik servisa za BMW Curcic u Novom Sadu rekao da je BMW auto koji se kupuje nov ili do 100k km a posle toga zna da bude :sad2:.
Svojevremeno je drugar vozio Calibru i jednog dana doveze BMW 318 i pocne da prica kako je Calibra kesa i da je ovo auto.Ja sam mu samo rekao da saceka malo pa ce da vidi sta je BMW jer znam da su delovi dosta skupi a o zadnjoj vuci i kisi i snegu mislim da je sve poznato. I.......
Ode njemu neki mali plasticni deo posto ga je cepao 200 prema Nisu i upute ga u prodavnicu.On poneo 2000 din a kad je rekao sta mu se desava ovi mu rekli da mu je otislo to i to i da ga imaju na stanju.On izvadio onih 2000 din da plati kad ce prodavac da to kosta 85 eura. I drugar se slogirao pa je vec tu poceo da zali za Calibrom a kad je pao prvi sneg on i jos troje njih su prolazili kroz Zrenjanin i priblizavali su se polako semaforu jer je bilo crveno i kada se upalilo zeleno on dade gas a BMW pocne da se baca i TUP u banderu koja je usla do pola haube i to pored tocka!
Sledeca njegova izjava je bila da ne moze da prezali Calibru! Momak je od tada dosta kola promenio ali nikad vise nije vozio BMW a danas vozi Audi A8 4,2 Quattro.
Svojevremeno sam na placu imao BMW 525 TDS 2000 god i prodali smo ga liku koji je svirao udaraljke sa Cecom(bend koji ju je pratio) i namenjao se svega i svacega i jednostavno opet dolazimo do zakljucka....
BMW samo nov ili do 100k km!:)

Pa vidi ja sam licno vozio par meseci A6 2,5 TDI sa 163 ks koji nije imao quatrro pogon i trosio je 11L dizela a kad sam ga milovao onda 10L.Bio je automatik i isao je lepo ali je bio daleko od sportske masine bez obzira na konje.
1,9 TDI je samo bolje resenje zbog registracije ali i odrzavanja jer na 2,5 TDI motoru moras da skidas kompletnu prednjicu auta(branik,farove,vezni lim...) da bi uradio veliki servis koji kosta oko 700 eura.
A benzinska varijanta od 2000 ccm mislim da po gradu suce sigurno oko 13-14L ako ne i vise kad se nacepi.Lako moze da se desi da 2,4 manje trosi jer je skoljka teska ali onda je velika registracija.

Pa vidi ja sam licno vozio par meseci A6 2,5 TDI sa 163 ks koji nije imao quatrro pogon i trosio je 11L dizela a kad sam ga milovao onda 10L.Bio je automatik i isao je lepo ali je bio daleko od sportske masine bez obzira na konje.
1,9 TDI je samo bolje resenje zbog registracije ali i odrzavanja jer na 2,5 TDI motoru moras da skidas kompletnu prednjicu auta(branik,farove,vezni lim...) da bi uradio veliki servis koji kosta oko 700 eura.
A benzinska varijanta od 2000 ccm mislim da po gradu suce sigurno oko 13-14L ako ne i vise kad se nacepi.Lako moze da se desi da 2,4 manje trosi jer je skoljka teska ali onda je velika registracija.

samo mogu reci da taj audi (2.5 tdi) previse trosi ..a sto se tice zadnje vuce ..nije problem u ledu i snijegu nego u vozacu.. :) ..dok smo imali BMW-a tata stavi zeljeznu polugu (*** nemamo za zlatnu) od oko 50 kg u gepeek cisto radi sigurnosti i nikad nigdje nije izletio na snijeg iako uvijek vozi brzo...(samo se jednom okrenuo u krivinu al pretjerao je sa gasom i bilo je ljeto :mrgreen: )

Pa naravno da je stvar u vozacu ali koji zimi mora da vozi ko po jajima da bi ostao na putu. Kad god sam vozio kola sa zadnjom vucom bilo je sletanja sa puta jer ja auto vozim i ne vozim kao deda od 80 godina.:)
Od tada samo prednja vuca i nikad nije bilo sletanja.
Zamislite idem sa SX200 na ravnom putu i vozim 40 km/h i naletim na rupu i ooooopp -ceo auto se okrene za 180 stepeni! Doduse od tada su kojekakve kontrole stabilnosti i proklizavanja ubacene ali neka-sto je sigurno sigurno je!:)
Za leto je uzivancija i lepse voziti zadnju vucu tj. kad je suvo ali cim je kisa-opet jaja.:D

Back