blud u braku

Zašto bih bio smešan? Ti si pominjao probleme sa gospojom, da ne citiram sada.
Slažem se da pušenje ima više veze sa LjiS, ali nisi postavio temu tamo, nego ovde. :)
(Čak sam ti i odgovorio na nedoumicu iz uvodnog posta)

nije mi najjasniji termin a srecem ga na forumima, opet pitanje za nas pravoslavne

Брак није сваки суживот мушкарца и жене. Брак је света заједница, дата од Бога. То је заједница мушкарца, жене и Бога. Бог пребива само тамо где има светости и чистоте, а е код људи који живе развратно у сваком смислу, па мисле да имају "брак", а у ствари им се заједница своди на легализовану проституцију.

ПС
То ти је уједно и одговор на ону тему о сексуланим перверзијама унутар брачне заједнице. Тамо где владају перверзије - нема Бога и његовог присуства, јер где су перверзије "потреба" и жеља, ту царује демон, а не Бог.

Брак није сваки суживот мушкарца и жене. Брак је света заједница, дата од Бога. То је заједница мушкарца, жене и Бога. Бог пребива само тамо где има светости и чистоте, а е код људи који живе развратно у сваком смислу, па мисле да имају "брак", а у ствари им се заједница своди на легализовану проституцију.

ПС
То ти је уједно и одговор на ону тему о сексуланим перверзијама унутар брачне заједнице. Тамо где владају перверзије - нема Бога и његовог присуства, јер где су перверзије "потреба" и жеља, ту царује демон, а не Бог.

Bila bi prostitucija kada bi mi muz placao za sex,i kada bi mi dovodio druge muskarce!Ovako,nisi u pravu!
Zasto mislis da nema svetlosti tamo gde dvoje u braku redovno upraznjavaju sex!Naprotiv, moj muz i ja smo poprilicno veseli i pozitivnu,spremni na salu,za razliku od moje verske okoline koja je zaboravila da se smeje!

ПС
Definiši perverzije! :per:

ПС

Zar "trojka"nije blud?:eek:

Zar "trojka"nije blud?:eek:

Nije, On samo voli da gleda i da belezi u notes poze u kojima se seksate.

EDIT:

Dobro, jeste jednom seksao licno, priznajem, ali kada je video kakav je kurslus napravio resio je da u buducnosti vise ne seksa nego samo da posmatra i da belezi kako bi kasnije mogao da iskoristi dokazni materijal u procesu. Bolje biti bilo da spremis dobar odgovor na pitanje zasto si vrsio genocid malih spermica.

Poslednja izmena:
Gde vi odlutaste sve sto radite sa svojom zenom a da je na obostrano zadovoljstvo je vasa licna stvar .Mislim da se za blud racuna opstenje van braka .

Jednom sam ispovedio oralni sex kao blud u braku a onda me je svestenik do detalja ispitao, sto je bilo krajnje nelagodno, i onda me je upozorio da to vise tako ne ispovedam i tako ne karakterisem na ispovesti.

Ali voleo bih da cujem jos neko misljenje.

Najlogicnije mi je da ono sto je stvar bracne sobe da to tamo i ostane.

Jednom sam ispovedio oralni sex kao blud u braku a onda me je svestenik do detalja ispitao, sto je bilo krajnje nelagodno, i onda me je upozorio da to vise tako ne ispovedam i tako ne karakterisem na ispovesti.

Ali voleo bih da cujem jos neko misljenje.

Najlogicnije mi je da ono sto je stvar bracne sobe da to tamo i ostane.

Jednom sam se kao ispovedila,pa nisam bas neki strucnjak,ali onako logicno razmisljam,ako ces ispovedati po nekom sablonu,onako reda radi,a ne iz duse,cemu onda to ispovedanje?Da se iscaskas sa svestenikom?Zasto te je ispitivao unakrst,ko na saslusanju,ako nije greh po njemu,trebao ti je odmah reci,ili da ti odgovori sta Crkva misli o tom pitanju,a ne da te ispituje,da se naslusa socnih detalja,da bi ti na kraju rekao da mu to ne ispovedas!!!:dontunderstand:
Ako taj tvoj pop bira sta ces mu ispovedati i na koji nacin,taj je promasio profesiju!

nije mi najjasniji termin a srecem ga na forumima, opet pitanje za nas pravoslavne

nadji definicije bluda... nije tesko.... a zasto to pravoslavne naglasavas???

U blud spadaju: seksalni odnosi izmedju osoba koje nisu u braku, preljuba, razne vrste perverzija, oralni i analni seks, kao i homoseksualni odnosi...

evo na primer sta spada u sodomiju:

sodomy, noncoital carnal copulation. The term is understood in history, literature, and law in several senses: (1) as denoting any homosexual practices between men, in allusion to the biblical story of Sodom (Genesis 18:19), (2) as denoting anal intercourse, (3) as synonymous with bestiality or zoophilia (i.e., sexual relations between human beings and animals), and (4) as comprehending a number of other sexual activities, ranging from sexual contacts with minors to oral-genital contacts and oral intercourse between adults.

Zna se da je takvo postupanje u Sodomi i Gomori dovelo do toga da ih Bog potpuno unisti...
To je Bozje glediste...

Poslednja izmena:
U blud spadaju: seksalni odnosi izmedju osoba koje nisu u braku, preljuba, razne vrste perverzija, oralni i analni seks, kao i homoseksualni odnosi...

Da li si ti pročitala celu bibliju...Ograničiću se samo na ono...oralni seks...

Da li si čitala Solomonovu pesmu nad pesmama...Nisi imala vremena...

Obrati pažnju na ove stihove...

Pesma nad pesmama 2:3...

''Šta je jabuka među drvetima šumskim, to je dragi moj među momcima; želeh hlad njen, i sedoh, i rod je njen sladak grlu mom.''

Treba li da ti objašnjavam ovu metaforu ili...da je srtam...

Pesma nad pesmama 4:16...

''Ustani severe, i hodi juže, i duni po vrtu mom da kaplju mirisi njegovi; neka dođe dragi moj u vrt svoj, i jede krasno voće svoje.''

Šta li ova metafora kaže...:think:

Pesma nad pesmama 7:7-9...

''Uzrast ti je kao palma, i dojke kao grozdovi. Rekoh: Popeću se na palmu, dohvatiću grane njene; i biće dojke tvoje kao grozdovi na vinovoj lozi, i miris nosa tvog kao jabuke; I grlo tvoje kao dobro vino, koje ide pravo dragom mom i čini da govore usne onih koji spavaju.''

Back