Blokirana Gradska Skupština u Novom Sadu

• Začetnik teme Začetnik teme pop80
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

pop80

Elita
Poruka
15.385

Studenti o blokadi Skupštine Novog Sada: Ako istrajemo grad ide na prinudno finansiranje i slede lokalni izbori​

Studenti u blokadi pozvali su večeras građane da u što većem broju dođu ispred Skupštine Novog Sada i podrže blokadu zgrade gradskog parlamenta. Oni podsećaju da će ukoliko sutra ne bude održana zakazana sednica, biti uvedena prinudna uprava u gradu, što znači da u narednih mesecima moraju da se održe lokalni izbori.
Zborovi grada Novog Sada izglasali su tokom blokade raskrsnice kod Banovine da blokiraju Skupštinu grada, pa je nekoliko traktora postavljeno na ulaze u zgradu Skupštine Novog Sada.

Kako su najavili, ideja je da se kod Banovine ostane i tokom noći, odnosno, da se blokira sednica Skupštine grada koja počinje sutra ujutru, 17. juna, u 10 časova.

„Dakle ako uspemo da ih sprečimo da sutra uđu u skupštinu imaćemo izbore za mesne zajednice. Mi građani Novog Sada se pitamo“, poručili su pre blokade.

Na blokadu su pozvali i studenti više novosadskih fakulteta.

„Novi Sad noćas blokira Skupštinu grada. Ukoliko istrajemo, Novi Sad ide na prinudno finansiranje i raspisuju se izbori za mesne zajednice. Vidimo se na jednom od pet ulaza“, poručuju akademci novosadskog PMF-a.Sličnu poruku su poslali i studenti Medicinskog fakulteta u Novom Sadu. I oni podsećaju da ukoliko bude uvedena prinudna uprava, u roku od dva meseca trebalo bi da budu raspisani izbori za lokalnu vlast.
https://nova.rs/vesti/politika/stud...prinudno-finansiranje-i-slede-lokalni-izbori/

Poslednja izmena:
Inače, ovo guranje sa policijom je toliko besmislen vid borbe da mi prosto nije jasno šta je tim ljudima koji to rade u glavi.

Da li su to preuzeli od opozicije, pomislivši da će nešto da postignu ako se guraju ispred gradskih skupština? Da li ih je opozicija namerno usmerila na taj pogrešan vid borbe da bi dobijali batine ni za šta i tako vremenom izgubili želju za pobunom i borbom?

Ne znam, ali nadam se da će što pre da shvate da je besmisleno.

Back