Blokada u pismenom izražavanju

Antihejter

Iskusan
Poruka
6.861
Juče mi se desilo da sam skoro svuda morao da objašnjavam da nisam hteo ni mislio kako je shvaćeno, mada mi mi danas nije bolje.

Obično pišem jasno ali mi naiđe period kad nikako ne mogu da se izrazim na pravi način, vidim i sam kakve su mi rečenice, nejasne, preduge, često dosadne i jednostavno- ne sviđa mi se to što sam napisao i nemam osećaj da sam ja to pisao. Nekako "ne liči na mene".

Da li se vama to dešava?

Juče mi se desilo da sam skoro svuda morao da objašnjavam da nisam hteo ni mislio kako je shvaćeno, mada mi mi danas nije bolje.

Obično pišem jasno ali mi naiđe period kad nikako ne mogu da se izrazim na pravi način, vidim i sam kakve su mi rečenice, nejasne, preduge, često dosadne i jednostavno- ne sviđa mi se to što sam napisao i nemam osećaj da sam ja to pisao. Nekako "ne liči na mene".

Da li se vama to dešava?
To je normalno.
I ne moras se izrazavati tako da je svima jasno.
Imas pravo kako hoces.
Ko ne razume pitace te :)
I mene cesto shvate pogresno, nema veze...
Ko se kaci za reci a ne zeli smisao da shvati njegov problem.

Da li se vama to dešava?
Sve vise u poslednje vreme.Nikako da se setim reci koja bi bila adekvatna sadrzaju.jednostavno mozak zablokira.To sam primetio i pri razgovoru,da nekada ne mogu da se setim prave reci za odgovor,pa me hvata bes.

Da li se vama to dešava?
Ponekad kad se zapletem u neku temu o kojoj ne znam dovoljno ili me stvarno ne zanima ili nisam dobro razmislila šta želim da kažem, pa onda napišem nešto što se može raznoliko protumačiti.

Možda da uzmeš odmor od pisanja ili da pišeš samo o onome što te stvarno interesuje i o čemu ti se piše. :)

Da nije bilo jedne moje Srednjoškolske devojke imao bih sigurno maksimalno dvojku iz Srpskog pošto sam(bar koliko se sećam) jedino o njoj pisao u tim sastavima.
Da nije bilo loših knjiga, prepunih filozofije i raznih govora(bar sam to tada čitao) pitanje je šta bih pisao i pričao na ispitima u situacijama "Kad ne znaš odgovor na postavljeno pitanje, piši(pričaj) ono što znaš"

Da li se vama to dešava?
Da, ali zadržavam pravo da prijatno otćutim/ne pišem kad i sama sebi delujem konfuzno.
Podsećam se redovno da nema razloga da o svemu imam stav i da se na svašta nadovezujem, ni ovde, ni van.
Nažalost, ponekad se otkačim i smatram da je sve što mi pada na um idealno da napišem, a volela bih da i druge i sebe poštedim budalaština. To bi mogla da mi bude jedna od novogodišnjih odluka. z:)

Back