Umri_muski
Legenda
- Poruka
- 73.410
Interesuje me 25x19 x19 kako se redja pri zidanju i jel vertikalna nosivost ista u svakom polozaju
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pogledajte prilog 1557761
Interesuje me 25x19 x19 kako se redja pri zidanju i jel vertikalna nosivost ista u svakom polozaju
Na polovinu, vertikala i prema potrebi se prekraja.Pogledajte prilog 1557761
A recimo , odokativno , poprecno redjano , sa rupama nagore odaje utisak bolje termo izolacije i bolje nosivosti , uz mali penal od 25/19 u odnosu na cenu i duzinu zida...
Ali na snimku zidaju uzduzno ne poprecno...Tako je i predviđeno da se zida i rupe služe baš za bolju termoizolaciju. Trpi zvučna izolacija zbog toga ali ne suviše.
Horizontalne rupe kod ovog tipa bloka ne povećavaju nosivost.
Ali na snimku zidaju uzduzno ne poprecno...
Pa eto razmisli , ako bi bilo poprecno , osim sto bi zid bio deblji , za to malo , a i kraci , sve ostalo bi bilo bolje....Pa rekoh da idu vertikalno.
Ima više tipova bloka za zidanje. Te sa horizontalnim rupama sam video samo u knjizi kada sam bio u srednjoj školi, nikada uživo.
Mada jesam vidjao da ljudi misle da je bolje kada rupe idu horizontalno pa okreću blokove što im pravi problem za dalje radove. Takodje i da pojedini misle da treba rupe napuniti malterom što je takodje pogrešno.
Momci na snimku rade sve kako treba koliko sam video.![]()
Pa eto razmisli , ako bi bilo poprecno , osim sto bi zid bio deblji , za to malo , a i kraci , sve ostalo bi bilo bolje....
A za punjenje to se radi samo neko radi piljevinom neko stiroporom, neko ima svoje trikove..
Mislim da sam video kod Turaka da je horizontalno sa profilima za\ popunu stiroporom..
Uzduzno se i zida, niko nije rekao da se zida poprecno.Ali na snimku zidaju uzduzno ne poprecno...
Sto?Poprecno jedino moze ako je neki manji pregradni zid tipa kupatilo ili neka ostava.