Blogoslovija, Blogojavljanje i Crna reka

Gledam sinoc neku emisiju na jednom nasem kanalu o rehabilitacionom centru Crna reka, o onom batinanju ljudi i nesto se mislim... 'Ajde, da je ta droga zlo, jeste. Koliko je zivota unistila i porodica rasturila verujem da tesko moze da se izbroji. A opet, verujem da postoji zlo koje je gore od narkotika, a to je Internet.
Stojim na stanici danas i slusam klinca kako prica o Facebook-u i Myspace-u i bukvalno vidim kako je veci deo njegovog socijalnog zivota tamo. Sav zanesen prica koliko mu je chat prozora otvoreno od jednom i ko je koga tagovao. ALO BRE! Pa ja sam u tim godinama igrala fudbal ili sam se igrala s klikerima ili sa lutkama... Imala interaktivnu komunikaciju. I kompjutere treba zabraniti mladjima od 18!
Pre koji dan mi prilazi drugaricina sestra koja je mnooogo mladja od mene. Sa akcentom na mnogo. I trazi da joj napravimo profil. Nisam znala da li da se smejem ili da placem. Nasla sam se na sredini sa sobom, pa sam iskulirala.
Da se vratim na svoju pricu... Ok, slazem se da je narkomana zdravo jako puno mnogo, ali mislim da je net zavisnika mnoooooooogo vise. Sve se vise otudjujemo i okrecemo virtuelnim drugarima. Muvanje je totalno izgubljeno. Danas ce ti neko kome se svidjas poslati poruku, mail ili ce te stratovati na chatu. Ako ovako nastavimo svi Srbi ce pod jednim orahom stajati. Uskoro cemo sedeti u kaficima i kucati poruke onome ko sedi pored nas. Zamislimo se malo. Glasam za to da svako nazove nekog davno zaboravljenog prijatelja (ne mora biti u listi top friends ili nekoj slicnoj) i odvede ga na kafu ili sladoled. Eeeej u robote smo se pretvorili.
Smeta mi i sto smo upotrebom tehnologije nas prelepi jezik sveli na minimum minimuma i na glupe skracenice. Alo bre! Ljudi! Pa sta nam je?!
Svi smo mi blogoslovi razlicitih blogoslovija i svako je doziveo svoje blogojavljanje. Imamo Crnu ruzu, Crnu reku, glasam da otvorimo centar za odvikavanje od interneta - Crna mreza. Zavisnike necemo tuci, samo cemo im oduzeti modeme, kucista, tastature, miseve, kamere i svu ostalu opremu. Jedini zadatak sticenika centra ce biti da se druze sa ljudima od krvi i mesa, a ne od slova, bitova i bajtova.
To bi bilo sve.
Hvala Vam na paznji.
Ostanite uz nas (ali i izadjite napolje i prosetajte).
Prijatno.

Back