Blogerke, vlogerke, influenserke...

limunada

Buduća legenda
Poruka
38.715
Moram priznati da uopste nemam pojma u cemu je razlika u ovim "zanimanjima" i da sam neko ko je do skoro bio "operisan" od youtube klipova bilo kakvih sadrzaja,osim muzike.
Medjutim slucajno nabasah jednom na neku "vlogerku" Ninu,iz Novog Sada,zenu portugalskog fudbalera.🙂
Pogledah njenih par videa i bjehu mi simpaticni.
Posle nje otvorih neku nasu manekenku Jelenu,udatu za Turcina,koja zivi u Istanbulu...i navukoh se i to da gledam.
Od nje,predjoh na njenu drugaricu,izvjesnu Zerinu,koja isto zivi u Istanbulu i ajd i nju poceh pratiti.😀
Sve u svemu,sve one uglavnom pricaju isto,o porodici,kuvanju,sminkanju,sopingu,gradu u kojem su...i tako...teme neopterecujuce.A imaju i zajednicki faktor...imucne su,imaju vremena i prilicno su elokventne.
Zakljucila sam da mi gledanje njihovih videa odmori mozak,valjda sto uglavnom prikazuju lijepe stvari.
Pretpostavljam da one zaradjuju na taj nacin,ali moram priznati da bi mene to smorilo da moram nadugo i nasiroko detaljisati o porodici,o tome kako provodim dane,izmisljati teme i slicno itd.
Da li vi imate nekog koga "pratite" ili ste sami tvorac slicnih videa?

Blog ti je dnevnik
Vlog - video dnevnik
A influenserke su eminentne i promeninentne na dm.
Sasvim solidno zarađuju.
Pratim neke kanale vezane za NBA, istoriju, politiku i, naravno - Korneliju i Vladu i neke strane kanale za baštovanlook, kao i neke Kraft i ponekad gledam podkaste..to su imitacija TV, studio i gosti po principu štap i kanap.

Nikog ne pratim da baš sve gledam/čitam...

I kad mi treba nešto, onda na instaću nađem "tražilicom" al ne folovujem uglavnom, čak i kad nekad kupim od njih.

One zaradjuju srazmjerno broju pratilaca?
Kad malo bolje razmislim,one pricaju o sasvim obicnim stvarima...tipa sta su kupile od namirnica.Cini se da ta tema nikom nije zanimljiva i da bi to mogao svako snimiti.🙂
Ali ipak nije svako isto interesantan.
Jednu sam isto krenula da slusam,ali posle minut mi je bila dosadna.🙂

One zaradjuju srazmjerno broju pratilaca?
Posledično, da...jer, umesto u reklamu kao proizvod, oni plate nekog popularnog glumca, pevačicu, da reklamira odeću, obuću, kladionicu, šta god.
Ako nisi poznat osim u krugu porodice i prijatelja, to ne može...moraš malo da budeš popularan, a onda kupiš i pratioce ..npr. kupiš 10k, 20 ili 100.000 pratilaca, boostuješ kanal gde god imaš, i to se plati, ono kao što piše sponzorisao..unači plaća vlasnik kanala, logično....i ljudi automatski dodalaze da te prate.
E onda ti kreneš da dobijaš poslovne ponude....i da zarađuješ. Reklamiraš.pivo, mineralnu vodu, patike, kozmetiku, šminku....

Posledično, da...jer, umesto u reklamu kao proizvod, oni plate nekog popularnog glumca, pevačicu, da reklamira odeću, obuću, kladionicu, šta god.
Ako nisi poznat osim u krugu porodice i prijatelja, to ne može...moraš malo da budeš popularan, a onda kupiš i pratioce ..npr. kupiš 10k, 20 ili 100.000 pratilaca, boostuješ kanal gde god imaš, i to se plati, ono kao što piše sponzorisao..unači plaća vlasnik kanala, logično....i ljudi automatski dodalaze da te prate.
E onda ti kreneš da dobijaš poslovne ponude....i da zarađuješ. Reklamiraš.pivo, mineralnu vodu, patike, kozmetiku, šminku....
To mi je jasno kad nesto reklamiras.
Ove zene ne reklamiraju nista,osim sebe.🙂

To mi je jasno kad nesto reklamiras.
Ove zene ne reklamiraju nista,osim sebe.🙂
Ali žele da se probiju. Osim tamo neke žene šeika, nju sam gledao 2,5 min. Ona se slika iz zadovoljstva....kao, da vam da primer kako dobro da se udate lol i da se ona malo doova kako je bogata.

Svaki onaj klinac što krene da reklamira npr.parfeme na TikToku npr.dobiće upola cene parfem ili džabe klopu u restoranu koji reklamira...to su neki manekenčići...oni imaju već.neki broj pratilaca...a posle ide i unovčavanje.

Npr. Ti hoćeš time da se baviš, onda ideš šemom,.platiš Metlu da te slika, Vraganu da ti napravi logo, ti kao super kuvaš ili gajiš cveće ili imaš zanimljivu priču, kao jedan klinac koji je došao iz Engleske da živi na nekoj planini u Srbiji, kad ....eto ti njega kod Vesića i sa njim na sicve kanalu...da, zapratio sam sicve da se čudim... ; )

Ali žele da se probiju. Osim tamo neke žene šeika, nju sam gledao 2,5 min. Ona se slika iz zadovoljstva....kao, da vam da primer kako dobro da se udate lol i da se ona malo doova kako je bogata.

Svaki onaj klinac što krene da reklamira npr.parfeme na TikToku npr.dobiće upola cene parfem ili džabe klopu u restoranu koji reklamira...to su neki manekenčići...oni imaju već.neki broj pratilaca...a posle ide i unovčavanje.

Npr. Ti hoćeš time da se baviš, onda ideš šemom,.platiš Metlu da te slika, Vraganu da ti napravi logo, ti kao super kuvaš ili gajiš cveće ili imaš zanimljivu priču, kao jedan klinac koji je došao iz Engleske da živi na nekoj planini u Srbiji, kad ....eto ti njega kod Vesića i sa njim na sicve kanalu...da, zapratio sam sicve da se čudim... ; )
?
Neka hvala,nije jos dotle doslo.?
A mislim da u meni ne čuči nikakav talenat,mislim da bih bila strašno dosadna influenserka.?

Porfirije ima čudo pratilaca na Instaću.
Ima čovjek šta da kaže.

Za najpoznatije domaće influenserke i vlogerke sam saznala preko tvitera gde postoji tag na kome ih uglavnom ogovaraju. Nisu mi nešto posebno zanimljive, uglavnom reklamiraju razne proizvode. Jedno vreme sam pratila ruske influenserke koje su se udale u inostranstvo, ali i to me je smorilo, nekako svi oni brzo postanu ispričana priča i posle nekog vremena nemaju šta da ponude.

Svakog ko mi je zanimljiv zapratim kad mi dosadi ne gledam više. Ela Dvornik mi je zanimljiva mlada žena koja je od ničeg stvorila ozbiljan posao. (zaradu).Ne gledam one napucane i plastificirane(neka Nataša iz NS mi je užas). Neke kuvare, neke ručne radove i ponekad Jasminu Stijović.

ne pratim nikoga, meni niko nije zanimljiv. ne zanima me uopste ni kako zive, ni sta rade. kad mi nesto prakticno treba ukucam u pretrazi to sto mi treba, pogledam cesto na preskoke, jer nemam zivaca za uvod i blebetanje i zavrsim. cak sam i sklona da procitam, umesto da gledam klip, jer u klipu blebecu i u prazno, a kad je text onda mogu da preletim pogledom i nadjem tacno sta me zanima.

ja sam ostala na tome da ide samo muzika i filmovi, gledam i dokumentarce, ne samo igrane filmove.

mozda je problem u meni, ali ljudi su mi stvarno dosadni.

niti ocu da dajem svoje sltke parice da placam nekome i da ga tovim.

Back