Blog? Blog? Blog?

Blog?

Pozitivne i negativne
reči su od ljudi ispisane
misli sročene rečenice
uzdižu ili potapaju
jedni druge.

Blog?

Svrha je rasprave
bezlična prazna
rekla kazala
u nameri kao kad vetar
odnosi iskazano
rasuto da nikada
u tlo ne nikne
negativno
da bude
nepožnjeveno.

Blog?

Namera
pisanja
za mene
za tebe
za nas
pročitano
oplemenjeno
mišljenje
o
svemu.

Uđeš jednom slučajno na blog.
Čitaš,gledaš,pa sebe pitaš
a što ne bih mogao i ja
E tu se zeznes,probaš
i ostaneš na njemu.
Uspešno,bezuspešno
uopšte nije važno jer
se reci nižu same od sebe :D

Dobro jutro blogeri...

...blogovi su kao plaze
sve ti prija
i sunce i talasi
i cika-vika
udjes u vodu
utapas se u svijet nevini...
a onda se podje kabini
hladan tus
kao i uvijek
odijelo
auto
i,-Jovo nanovo...
P.S.
...a, taman sam mislio
dodjes blogu
i izmijenis lijepe poruke
komentare
pozdravis, zagrlis
prijatelje stare
ali...dodje i Ovdje
vrijeme Osjeka
i,- pod_prosjeka...

...nista novo pod kapom nebeskom."
...:(

SibirskiTigar;bt281029:
Uđeš jednom slučajno na blog.
Čitaš,gledaš,pa sebe pitaš
a što ne bih mogao i ja
E tu se zeznes,probaš
i ostaneš na njemu.
Uspešno,bezuspešno
uopšte nije važno jer
se reci nižu same od sebe :D

Dobro jutro blogeri...
Kako god... tu smo da recima damo slobodu.
Poneke sa smislom, poneke bez smisla ali sve je to tu kao na buvljoj pijaci... :)

Dobar vam dan blogeri :)

faraonn;bt281032:
...blogovi su kao plaze
sve ti prija
i sunce i talasi
i cika-vika
udjes u vodu
utapas se u svijet nevini...
a onda se podje kabini
hladan tus
kao i uvijek
odijelo
auto
i,-Jovo nanovo...
P.S.
...a, taman sam mislio
dodjes blogu
i izmijenis lijepe poruke
komentare
pozdravis, zagrlis
prijatelje stare
ali...dodje i Ovdje
vrijeme Osjeka
i,- pod_prosjeka...

...nista novo pod kapom nebeskom."
...:(
Sve je to reala...
Nema pogleda oko u oko i sloboda se opusti pa sve ispliva...
Mora se pažljivo plivati ;)
A prijatelji oni pravi su uvek isti oni, bilo da su u reali il' virtueli... :zag: :bye:

Kad imaš nešto za reč', kroz priču,stih il' običnu ljudsku riječ blog je ko bog,a dok pišemo njega,on piše nas..tako da komotno možemo reći da .."Ako laže koza, ne laže rog,pardon..blog;)

Draga Tam,
Ja se pronašla u Tigrovom komentaru ( alal mu vera), mene opis'o od glave do pete:
"...čitaš, gledaš..
zezneš se, probaš...

sve misleći kako nije fer prema životu da zanemarimo ono što volimo, što reče Mario Žuvela, onomad.
I rekao je još, na primer: Život je prekratak da biste dopustili problemima da vas kontrolišu
I svašta sam žvrljala ovde, čas kitila, čas ružila život, ljubavi, prijateljstva, pogrešne sastanke
i još pogrešnije rastanke. Kako sam i mogla drugačije, ja koja nisam rasla izmedju guvernanti, hrizantema,
čokolade, poljubaca, maminih mimoza...
( Oskar Davičo )
Meni je sigurno sve oprošteno, ja sam ionako od onih "ostalih " što se oglašavali ovde.:)
Dolaziću ti na blogove, a kad ćutim to ne znači da ne učestvujem. I čitanje je učestvovanje.
Evo ti srce, mojem slično...prepravljeno, zakrpljeno...ali još čuka :D

heart-in-hands-860x450_c.jpg

Cenim svakoga ko se potdudio da nešto kreativno kaže, da izrazi neku emociju i svako to radi na svoj način i onako kako ume. Po meni zato blog i treba da služi, za druženje, šalu, kreativnost, ko želi da se edukuje na blogu taj je zalutao, jer iako ima poučnih stvari one su retke, a često i nemaju naučno dokaznu podlogu. Dakle kome je do edukacije blog za to baš i nije dobar izbor, enciklopedija, biblioteka i škola su mnogo bolje rešenje. Mada primećujem da je sve više onih koji bi da prodaju ili bar da udome pamet iako nemaju ferifikovano da je zaista imaju :)

Svasta je ovde o blogu,receno i napisano.Nesto je tacno,nesto nije.Ne slazem se sa konstatacijom,koju neko ovde napisa:"Blog je kao buvljak". Ako je blog zaista kao buvljak,onda je to poligon za zaglupljivanje.Takodje se ne slazem,
sa jednim forumasem,koji stalno gura svoje misljenje,da blog ne treba da ima edukativni karakter.To uopste nije tacno.
Poznato je,da trecina stanovnika srbije,ne poseduje nikakvo obrazovanje.Da su bukvalno nepismeni.Dakle,svaka pisana rec,na bilo kom forumu,stampi,pa i na "tarabi",da se u sali izrazim,MORA da ima edukativnu poruku.I na kraju,nije tacno,da ako neko salje pismene pouke,da on nije kvalifikovan za taj posao.MI koji ovo misljenje zastupamo,JESMO KVALIFIKOVANI,i dalje semo siriti znanje koje posedujemo,nesebicno,na celu svoju okolinu.

mari47;bt281054:
Draga Tam,
Ja se pronašla u Tigrovom komentaru ( alal mu vera), mene opis'o od glave do pete:
"...čitaš, gledaš..
zezneš se, probaš...

sve misleći kako nije fer prema životu da zanemarimo ono što volimo, što reče Mario Žuvela, onomad.
I rekao je još, na primer: Život je prekratak da biste dopustili problemima da vas kontrolišu
I svašta sam žvrljala ovde, čas kitila, čas ružila život, ljubavi, prijateljstva, pogrešne sastanke
i još pogrešnije rastanke. Kako sam i mogla drugačije, ja koja nisam rasla izmedju guvernanti, hrizantema,
čokolade, poljubaca, maminih mimoza...
( Oskar Davičo )
Meni je sigurno sve oprošteno, ja sam ionako od onih "ostalih " što se oglašavali ovde.:)
Dolaziću ti na blogove, a kad ćutim to ne znači da ne učestvujem. I čitanje je učestvovanje.
Evo ti srce, mojem slično...prepravljeno, zakrpljeno...ali još čuka :D

heart-in-hands-860x450_c.jpg
Draga Mari, eto da nisam ovde svratila i ostavila po neki stih, ne bih imala priliku da procitam tvoje reci koje ostavaljaju dubok i pozitivan trag u mojoj duši. Svi mi imamo šta za pohvaliti i kritikovati, nije život ravna linija pa da sve ide glatko. I citanje je podrška, oseti se to cak i kada nema oglašavanja :zag: a :heart: tvoje i moje onako polovicna odlicno se se slažu jedan cuk tvoj jedan moj i eto ritma :)

Vitezkojaa;bt281059:
Cenim svakoga ko se potdudio da nešto kreativno kaže, da izrazi neku emociju i svako to radi na svoj način i onako kako ume. Po meni zato blog i treba da služi, za druženje, šalu, kreativnost, ko želi da se edukuje na blogu taj je zalutao, jer iako ima poučnih stvari one su retke, a često i nemaju naučno dokaznu podlogu. Dakle kome je do edukacije blog za to baš i nije dobar izbor, enciklopedija, biblioteka i škola su mnogo bolje rešenje. Mada primećujem da je sve više onih koji bi da prodaju ili bar da udome pamet iako nemaju ferifikovano da je zaista imaju :)
Svaki pokušaj je dobar i treba to ceniti, pravo kažeš Viteže. Svako na svoj nacin a oni koji procitaju imaju priliku da daju svoju ocenu-komentar, opet na svoj nacin. A što se tice edukacije to je vec za diskusiju. Mnogo je informacija dostupnih na internetu, dešava se da se one na pogrešan nacin prezentiraju a to bi trebalo da znaju svi koji citaju. Prihvatiti prezentovano ili ne. u svakom slucaju blog treba da bude mesto gde ce se na prvom mestu širiti pozitivan stav i tolerancija.
:)

Lord Gledston;bt281065:
Svasta je ovde o blogu,receno i napisano.Nesto je tacno,nesto nije.Ne slazem se sa konstatacijom,koju neko ovde napisa:"Blog je kao buvljak". Ako je blog zaista kao buvljak,onda je to poligon za zaglupljivanje.Takodje se ne slazem,
sa jednim forumasem,koji stalno gura svoje misljenje,da blog ne treba da ima edukativni karakter.To uopste nije tacno.
Poznato je,da trecina stanovnika srbije,ne poseduje nikakvo obrazovanje.Da su bukvalno nepismeni.Dakle,svaka pisana rec,na bilo kom forumu,stampi,pa i na "tarabi",da se u sali izrazim,MORA da ima edukativnu poruku.I na kraju,nije tacno,da ako neko salje pismene pouke,da on nije kvalifikovan za taj posao.MI koji ovo misljenje zastupamo,JESMO KVALIFIKOVANI,i dalje semo siriti znanje koje posedujemo,nesebicno,na celu svoju okolinu.
Ništa nije napisano sa namerom da se neko vređa, samo su izneta razna mišljenja. "Blog je kao buvljak" nije napisao "neko" nego ja licno, "buvljak" pijaca gde se može kupiti razna roba, polovna ili nova po mnogo nižoj ceni nego na drugim prodajnim mestima. Doduše to pravilo više skoro i ne važi. Dakle "buvljak" nudi robu a svaka roba ima svog kupca. Šarolikost "buvljaka" je ono što sam htela da istaknem i uporedim sa blogom na "Krstarici". Mnogi pišu a mnogi i citaju, svi imaju priliku da se u necemu pronađu, da uživaju ili da se ljute to vec zavisi od individualne sklonosti. Jedino pitanje ostaje a to je, koliko ko i šta ko želi da postigne svojim pisanjem i komentarisanjem. Licno mislim da pozitivan stav gradi i izgrađuje licnost koja ima sluha za svoju okolinu kako realnu tako i virtelnu, i da ponovim, tolerancija kao temelj.

Back