Blizanci

Zelena milja

Poznat
Poruka
8.351
Da imate brata/sestru blizanca?
Kakav odnos imate,koliko ste vezani?
Smatrate li sebe srećnicima ili je ta ljubav jednaka kao kod svih braća i sestara?

Naravno,možete pisati i ukoliko ih poznajete,družite se s njima ..
Interesuje me kako ih drugi vide i doživljavaju.
Često sam čula"isti su","kako ih razlikuju?".
Da li je to i vaše mišljenje?
7S3k9kqTURBXy9kMjQwN2NiMTExZGMxOWYyNzgxZTA4YmE5ZGUyYWM1MC5qcGVnkZMCzQGQAN4AAaEwAQ.jpeg

Najbolja prijateljica je bliznakinja sa sestrom. Do neke 18. godine su bile identične fizički, a onda su se njoj desile stvari koje su joj skroz promenile izgled, i danas niko ne bi rekao da za njih da su bliznakinje. Kao da su otišle u skroz drugom pravcu, što mislim da je dobro, možda izraz podsvesne želje da se odvoji od identičnosti sa sestrom i dođe do svoje individualnosti.
Meni je to između ostalog i najveći dokaz koliko faktori okruženja i lični izbori nadvladavaju genetiku.

Ovako, mnogo se vole i podržavaju ali su različite karakterom i senzibilitetom, između ostalog i zbog tih dešavanja koja su ih pogodila drugačije. Mislim da više životnog podudaranja imam ja sa njom nego ona sa svojom sestrom, iako naravno da nju voli više.

Na faksu sam isto u grupi imala dve bliznakinje, fizički identične, ali skroz različite kad ih upoznaš, i vremenom kao da postanu i fizički različite.

Tako da bih baš kod blizanaca izbegla da ih konstantno odmeravam u odnosu na sestru/brata, i tražim neke sličnosti, razlike. Oni su individue, a ako su baš fizički identični, upoznajte ih oboje i naučite da im razlikujete ličnost, karakter, manirizam... mislim da je dosta dehumanizujuće za osobu da kada pričamo sa njima, u glavi se konstantno pitamo: jel to Milica ili Jelica

U životu sam se samo par puta sretao sa blizancima
U osmogodišnjoj brat i sestra , razlika drastična u fizičkom izgledu i mentalnom sklopu.
Kasnije sam naišao na dva zanimljiva slučaja jednojajčanih blizanaca što je za mene svojevrsan fenomen -
1. Brat i sestra indentični likovi i nijedne sekunde se ne odvajaju jedan od drugoga . po preporuci lekara stan je adaptiran da im radni stolovi , kreveti i sve bude jedno do drugoga .
čak im je i garderoba indentična
2. slučaj 2 brata odrasli zreli ljudi . fizički indentični i ako su oženjeni i imaju svoje familije i žive na 2 kraj grada , čuju se svaki dan telefonom i odlaze u teretanu uveče na trening
Kaže mi jedan kad sam ga pitao da li su baš toliko duhovno vezani ?
Reče mi jedan " Bane , veruj mi šta ti ja sad mislim to isto ti misli i moj brat " :eek:

Poslednja izmena:

Back