Podstaknuta komentarom koji je OsI napisao, setih se ove stare pesme. Rimu, kao i ovakvu poeziju, odavno ne pišem.
Pogledajte prilog 322370
Pogledajte prilog 322370
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
verujem da je to stvar ukusa i stila, ali s obzirom da sam pročitao desetinu i više tvojih blogova ovo je po meni najlepša stvar koju sam pročitao
naravno i ostali blogovi su odlični i tvoj stil razbija monotoniju snagom i osobenošću, ali meni baš ovaj leže i ne samo zbog teme
tako da mislim da je velika šteta što ovakvu poeziju više ne pišeš i to manje za tebe, jer ti verovatno uživaš i u ovoj trenutnoj podjednako ili više, već zbog nas koji možda više preferiramo baš ovakvu
Sad na kraju rima ili ne
? bude ona zamorna i već vidjena, ali na nama je da je učinimo neobičnom i novom, meni je ona izazov, jer mi je onda pesma slagalica koju moram da složim u sebi dopadljivu sliku, kod slobodnog izbora reči sa dubokim smislom i suštinom nekako ne nalazim taj izazov, iako mi se i taj stil zbog svoje specifičnosti i dubine poezije koju nudi jako dopada 
ne treba biti rob stila, već pusti reči neka teku, tvoje su dobro tekle, a i divno dalje teku 
bracaco;bt255771:E pa ovakoverujem da je to stvar ukusa i stila, ali s obzirom da sam pročitao desetinu i više tvojih blogova ovo je po meni najlepša stvar koju sam pročitao
naravno i ostali blogovi su odlični i tvoj stil razbija monotoniju snagom i osobenošću, ali meni baš ovaj leže i ne samo zbog teme
tako da mislim da je velika šteta što ovakvu poeziju više ne pišeš i to manje za tebe, jer ti verovatno uživaš i u ovoj trenutnoj podjednako ili više, već zbog nas koji možda više preferiramo baš ovakvu
Sad na kraju rima ili ne
? bude ona zamorna i već vidjena, ali na nama je da je učinimo neobičnom i novom, meni je ona izazov, jer mi je onda pesma slagalica koju moram da složim u sebi dopadljivu sliku, kod slobodnog izbora reči sa dubokim smislom i suštinom nekako ne nalazim taj izazov, iako mi se i taj stil zbog svoje specifičnosti i dubine poezije koju nudi jako dopada
Zaključakne treba biti rob stila, već pusti reči neka teku, tvoje su dobro tekle, a i divno dalje teku
![]()

a mene je vrlo teško oboriti....msm nisam ja ko Bracaco 

LJILJA MMM;bt255780:Opaaaa.....lac
Sećam se ja jedne tvoje, ovde objavljene....na ovu žestoku temu. Bogme, beše to zaista sjajna pesma. Tada sam počinjala da pišem i bukvalno me je oborila s nogua mene je vrlo teško oboriti....msm nisam ja ko Bracaco
I ova je divna, kao i ti.
Istina je da se pisanje protokom kroz vreme menja. Sretno su oni koji imaju vremena u kome živi volja da se toj svojoj spisateljskoh ljubavi posvete. Oni mogu eksperimentisati, ali je činjenica, bez obzira da li se tome priklanja pažnja ili ne, da se pisanje menja jer se sam pisac menja putujući. Ta su putovanja kroz život različita. Pisanje je lek, te zato, duša piše ono što u sebi ima, iz prostog razloga, što sve što je u nama teži da na neki način bude iskazano. Oni koji pišu, to iskazuju na takav način. I to je divno, to je zapravo najlepše u stvaranju.
![]()

Slovenska;bt255789:Opaaa...Imam nekoliko ( prsti jedne ruke bi bili dovoljni da se izbroje ) pesama na ovu temu... Ljiljo, pišem sve ređe...onako baš kad krene stih, a ja se zateknem ''u sebi'' te zapišem... Volela bih da umem....( čuj, umem )...volela bih prozom da iskažeme neke osećaje...ne znam...postoji neka kočnica..sećaš se, možda, na onom drugom profilu sam nešto malo pisala, pa stala...Vratiće se ili neće...ne znam. A da je lek - jeste. Ovako lečim ...sve...što pritiska.
Hvala ti na divnom komentaru, pravoj istini o poetskom ili proznom stvaranju...onom iz duše. Ljubim te...![]()

orfej sa ibra;bt255785:Reči mi nebesa odnose:
Umri i ja sam umrla !!!
![]()
Ubij me ti, moja ljubavi
al' ko je kriv ne spominji, molim te
ubij me ti, želju ispuni
a greh na duši nosićeš jer volim te
Ne žali, ne štedi
samo srce promaši mi,
njega ne ozledi
jer znaj da u njemu živiš ti.
![]()

LJILJA MMM;bt255791:Znam, sećam se. Bila je dobra ta tvoja proza. Ali, ako ti je za utehu, i ja mnogo manje pišem. Imam započeto dosta toga, imam ideja, ali nemam vremena. I ovo što sam zavrpila teraju me da objavim. U većitoj sam borbi izmedju želja, da provodim vreme uz komp pišući ili da živim....lista prioriteta za koju se odlučujem svakodnevno.....i pobedi življenje. Ko zna zašto je to dobro, ali da je pravilno, jeste jer da nije, bilo bi drugačije
Pored toga, inspiracija je kao žar, čas utihne, čas se rasplamsa pa pisac liči na vatrene plamenove. Istina je da bez žara nema vatre, zato, dok žar tiho tinja pisac skuplja snagu, jer ko je jednom iz žara postao prelepa vatra, taj je, draga moja, uvek žar. Pisac je žar![]()
Imam ''u glavi'', a nisam sigurna da li ću ikad...nešto poput novele, neskromno bi bilo ''skočiti'' na romanopisanje...ali...čak i da ne bude, drže me moja, na jastuku, pred spavanje, slaganja svega toga...neka...Poštujem sve pesnike koji mogu da dnevno napišu desetak pesmama...ja ne...nikako...kad dođe - došlo je. Neka našeg žara, neka tinja...do prave buktinje... 
Slovenska;bt255797:E...da...Što se objavljivanja poezije tiče...nema nikakve šanse. Ne marim, veruj mi. Jednom ću ''naštampati'', dati na ukoričenje i ostaviti sinu, za uspomenu. :) Imam ''u glavi'', a nisam sigurna da li ću ikad...nešto poput novele, neskromno bi bilo ''skočiti'' na romanopisanje...ali...čak i da ne bude, drže me moja, na jastuku, pred spavanje, slaganja svega toga...neka...Poštujem sve pesnike koji mogu da dnevno napišu desetak pesmama...ja ne...nikako...kad dođe - došlo je. Neka našeg žara, neka tinja...do prave buktinje...![]()
knjigicaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Kad dođem kući prepustim se miru i uživanju. Prosto mi to duša traži.
Slovenska;bt255773:Hvala ti, bracaco. Znaš, dugo smo se rima i ja družile. Shvatila sam da nisam dovoljno ( nisam uopšte, ali dobro ) pesnik, da bih .... Pisanje kroz rimu i sonet, kao vrhunac poetskog kazivanja su još uvek, meni nedostižni načini pesničkog izražavanja. Inače, veruj mi...zaista volim... Hvala ti na prelepom komentaru, onako, od srca hvala.![]()

LJILJA MMM;bt255780:Opaaaa.....lac
Sećam se ja jedne tvoje, ovde objavljene....na ovu žestoku temu. Bogme, beše to zaista sjajna pesma. Tada sam počinjala da pišem i bukvalno me je oborila s nogua mene je vrlo teško oboriti....msm nisam ja ko Bracaco
I ova je divna, kao i ti.
Istina je da se pisanje protokom kroz vreme menja. Sretno su oni koji imaju vremena u kome živi volja da se toj svojoj spisateljskoh ljubavi posvete. Oni mogu eksperimentisati, ali je činjenica, bez obzira da li se tome priklanja pažnja ili ne, da se pisanje menja jer se sam pisac menja putujući. Ta su putovanja kroz život različita. Pisanje je lek, te zato, duša piše ono što u sebi ima, iz prostog razloga, što sve što je u nama teži da na neki način bude iskazano. Oni koji pišu, to iskazuju na takav način. I to je divno, to je zapravo najlepše u stvaranju.
![]()
pa ja to pred vama ženama na kolena padam, sad ako se malo s vama po travi i provaljam to je zato što me oklop, štit pa i mač težinom svojom na zemlje povuku, a ponajviše zato šta dama da me spasi pruži ruku 
bracaco;bt255801:Eto kako vama ženama nije lako ugoditipa ja to pred vama ženama na kolena padam, sad ako se malo s vama po travi i provaljam to je zato što me oklop, štit pa i mač težinom svojom na zemlje povuku, a ponajviše zato šta dama da me spasi pruži ruku
![]()

LJILJA MMM;bt255802:
zato ja imam travu u kosi
e, za ovo imaš![]()

miwka;bt255804:A шта кажеш не упражњаваш риму...ево деманти
Poslao: Ned Dec 14, 2008 12:27 am
Slast bludnih noci
Slast si i strast,moja si gorcina,
zudnja i opasnost u venama.
Na stolu zuta jabuka i casa crnog vina
a mi bludni pod zvezdama.
Zmure zvezde noci ove
od tebe do mene tama.
Telo ti telo mi zove,
bez stida bez laznog srama.
Telom mi po telu pisi
izvajaj oblik lepsi od sna.
Jos ove noci u meni pulsiraj,disi...
Mi znamo da dosli smo do dna.
Slovenska
Извини другарице..ово сам скинуо са нашег сајта на коме смо се упознали...Творац Града...![]()

bracaco;bt255805:Ohoho na kraju bi mogli da organizujemo nešto kao referendum da se Slovenska rimama vrati![]()

LJILJA MMM;bt255806:Pusti rime, tema je važna![]()
LJILJA MMM;bt255806:Pusti rime, tema je važna![]()
na travicu zelenu

miwka;bt255808:Бар је за тему лако.Увек је то живот...без обзира која област...и које агрегатно стање...![]()

bracaco;bt255809:Ono slažemo sena travicu zelenu
![]()
![]()