Bliskost u rock bendovima

Ortak2

Primećen član
Poruka
825
Koji bend vam izgleda kao da imaju bliskost? Pravi prijatelji?

Mislim, uglavnom se svi oni zbliže, nekad se i zamrze, moje zapažanje su Red Hot Chili Peppers, SINERGIJA čista.
Blago njima. Dala bih 10 godina života za takve odnose sa ljudima.

Evo slika:
Screenshot_20250801-182423_Google.jpg

U RHCP su originalni clanovi samo Kidis i Flea, Fusicante i Smith su dosli tek 1988-89. Pri tome je Frusicante 2 puta na vise godina napustao i vracao se u bend. To ne deluje bas sinergicno. No na koncertima deluju mocno, bar na onim na kojima sam ja bio.

Pa bio je po bolnicama.
Na kraju ga je AK vratio.
Bio je po bolnicama samo pri prvom odlasku a i tad je otisao zbog solo karijere ali je na kraju zavrsio na teskoj zavisnosti od opijata. Prilikom drugog odlaska (prekid sa RHCP je trajao delu deceniju) je cak presao i na stvaranje elektronske muzike te je saradjivao sa mnogim muzicarima kao studijski gotarista. Mislim da je objavio 11 solo albuma, svakako ne u bolnickoj postelji :D

Uzgred, na koliko si njihovih (RHCP) koncerata bila?

Bio je po bolnicama samo pri prvom odlasku a i tad je otisao zbog solo karijere ali je na kraju zavrsio na teskoj zavisnosti od opijata. Prilikom drugog odlaska (prekid sa RHCP je trajao delu deceniju) je cak presao i na stvaranje elektronske muzike te je saradjivao sa mnogim muzicarima kao studijski gotarista. Mislim da je objavio 11 solo albuma, svakako ne u bolnickoj postelji :D

Uzgred, na koliko si njihovih (RHCP) koncerata bila?
Nisam bila po koncertima, odrastala sam sa bendovima pa mi to nikad nije bilo nešto wow, odnosno jesam bila, ali ne u publici već uvek gore sa njima, ništa naročito.
Nerviralo me čak.
Bolje je izlaziti na rejv, prvo: počne na vreme, drugo: traje duže, celu noć ako možeš da izdržiš...pa mi i to dosadilo. Ne idem nigde.

Nisam bila po koncertima, odrastala sam sa bendovima pa mi to nikad nije bilo nešto wow, odnosno jesam bila, ali ne u publici već uvek gore sa njima, ništa naročito.
Nerviralo me čak.
Bolje je izlaziti na rejv, prvo: počne na vreme, drugo: traje duže, celu noć ako možeš da izdržiš...pa mi i to dosadilo. Ne idem nigde.
Pa dolazili su i u Srbiju, imali su odlican koncert u Indjiji 2007-me (Stadium arcadium turneja), secam se odlicno jer sam mesec-dva posle toga koncerta otisao (po drugi put) iz Srbije. Ako si njihov fan steta sto nisi bila. Meni najbolji koncert kome sam uopste prisustvovao u Srbiji, mnogo energije, mnogo kise i blata posle koncerta :D
Bio sam na njihovom konceru i u Torontu 2000-te (Californication turneja) ali nije toliko energetski nabijen bio kao taj u Indjiji, verovatno zato sto je bio u dvorani i zato sto ih je publika bila manje "gladna".

Pa dolazili su i u Srbiju, imali su odlican koncert u Indjiji 2007-me (Stadium arcadium turneja), secam se odlicno jer sam mesec-dva posle toga koncerta otisao (po drugi put) iz Srbije. Ako si njihov fan steta sto nisi bila. Meni najbolji koncert kome sam uopste prisustvovao u Srbiji, mnogo energije, mnogo kise i blata posle koncerta :D
Bio sam na njihovom konceru i u Torontu 2000-te (Californication turneja) ali nije toliko energetski nabijen bio kao taj u Indjiji, verovatno zato sto je bio u dvorani i zato sto ih je publika bila manje "gladna".
Baš te htedoh pitati da li si bio na onoj katastrofi u Inđiji, koga god znam da su bili, svi su popljuvali taj njihov nastup.
Ima i blog na internetu gde je opisan maltene svaki sat po sat, i posle toga zaobilaze Srbiju, ti si doslovno prvi sa pozitivnim iskustvom :D

Baš te htedoh pitati da li si bio na onoj katastrofi u Inđiji, koga god znam da su bili, svi su popljuvali taj njihov nastup.
Ima i blog na internetu gde je opisan maltene svaki sat po sat, i posle toga zaobilaze Srbiju, ti si doslovno prvi sa pozitivnim iskustvom :D
Da, srpski "strucnjaci" populjuvase RHCP (a bili su bas na mnogo njihovih koncerata pa mogu da usporedjuju), smetalo im je sto je koncert kratak ( a odsvirali su po listi za tadasnju turneju), smetalo im sto RHCP nisu ono sto su oni ocekivali ( a sta su uopste ocekivali? da prisustvuju sveopstoj katarzi?), smetao im letnji pljusak, blato na parkingu i indjijskim njivama? Smetalo im sto RHCP ne zvuce tako kao sto su zamisljali kako treba da zvuce, smetalo im sto J.Frusicante svira gitaru tako sto svira odnosno ne zna da je svira? Ili sto se Kiedis nije penjao na tornjeve na bini (nije se penjao ni u Torontu 2000-te)? Sta su bre oni ocekivali?

Verovatno ti koji su se razocarali su tad prvi put u zivotu bili na nekom pravom koncertu (na Petrovaradin i Exit su ipak dolazili drugorazredni bendovi u odnosu na RHCP) pa su zamisljali da ih je trebalo potrefiti kosmicko iskustvo. Rekoh, bio sam na njihovom koncertu sa Californication turneji u Torontu 2000-te, moj utisak je da je koncert u Indjiji bio mnogo zesci. Zao mi je sto su se tvoji "jarani" razocarali sa RHCP, mozda oni ipak nisu band za njih.

Da, srpski "strucnjaci" populjuvase RHCP (a bili su bas na mnogo njihovih koncerata pa mogu da usporedjuju), smetalo im je sto je koncert kratak ( a odsvirali su po listi za tadasnju turneju), smetalo im sto RHCP nisu ono sto su oni ocekivali ( a sta su uopste ocekivali? da prisustvuju sveopstoj katarzi?), smetao im letnji pljusak, blato na parkingu i indjijskim njivama? Smetalo im sto RHCP ne zvuce tako kao sto su zamisljali kako treba da zvuce Smetalo im sto J.Frusicante svira gitaru tako sto svira odnosno ne zna da je svira? Ili sto se Kiedis nije penjao na tornjeve na bini (nije se penjao ni u Torontu 2000-te)? Sta su bre oni ocekivali?

Verovatno ti koji su se razocarali su tad prvi put u zivotu bili na nekom pravom koncertu (na Petrovaradin i Exit su ipak dolazili drugorazredni bendovi u odnosu na RHCP) pa su zamisljali da ih je trebalo potrefiti kosmicko iskustvo. Rekoh, bio sam na njihovom koncertu sa Californication turneji u Torontu 2000-te, moj utisak je da je koncert u Indjiji bio mnogo zesci. Zao mi je sto su se tvoji "jarani" razocarali sa RHCP, mozda oni ipak nisu band za njih.
Kratak koncert i kašnjenje - to najviše.
A istina, nisu njihovi fanovi nego spadaju u one koji idu na svačije svirke, eto samo zato da se kaže da su bili, zbog takvih ljudi između ostalog ja ne idem.
A ja volim RHCP

Kratak koncert i kašnjenje - to najviše.
A istina, nisu njihovi fanovi nego spadaju u one koji idu na svačije svirke, eto samo zato da se kaže da su bili, zbog takvih ljudi između ostalog ja ne idem.
A ja volim RHCP
Vec napisah, postoji lista koju su svirali na svetskoj turneji za promociju tog albuma i u Indjiji su se pridrzavali nje, ipak su oni profesionalci. Sta su ocekivali razocarani jarani, da im sviraju do zore? Ybt, kakav trip, strava. I sve je i tada bilo dostupno na interMetu, na njihovom sajtu je stajalo sta se svira - ali tvoji "jarani" ocito tog leta 2007-me nisu koristili interMet jer jos nije bilo facebooka :D

A kasnjenja su sasvim normalna stvar za muzicare, zato i postoje predgrupe da zagreju atmosferu i popune vreme do zvezde veceri. Ybt, ti ljudi ocito nikada pre toga koncerta nisu otisli na neki drugi.
Secam se da su Casbiansi bili predgrupa RHCP u Indjiji, ne secam se ko jos, neko sa Balkana.

Mozda u Srbiji jeste bilo vecih koncerata, na ovom je prisustvovalo nesto preko 100 hiljada ljudi sa placenim ulaznicama, ali garantujem da nigde nije bilo vise energije, 100 hiljada ljudi koji skace sa Kiedisom, 100 hiljada ljudi na adrenalinu. Na Madoninom koncertu 100% nije tako iako je bila mozda ista kolicina mase..

OK, dolaze na koncerte i takvi ljudi, jednostavno zalutaju, neki se ukljuce a neki i ne u koncert i atmosferu. Ali na koncert ides/ne ides zbog sebe a ne njih.

Poslednja izmena:
A "The killers"?
The-Killers-3.jpg

Navodno su nastali tako sto su pevac Brandon i jos neko, koji su se poznavali, dali oglas u novinama da hoce da naprave bend i da traze jos, lupam, bubnjara i basistu, na primer... I javili im se i oformili bend.

Rekao bih da je ispalo bas dobro, jer ne znam sta se ista bolje od njih pojavilo na muzicnoj sceni u poslednjih 30 i vise godina...

I, bar za mene, svaka pesma im je hit, ne znam koju preskocim jer je losija... Sve su im sjajne. Dobro, poslednji album mi se nesvidja, deluje isforsirano i kad da su se udaljili od "sebe" i pokusali da se uklope u... ono sto se trazi...

Poslednja izmena:
Tesko da neko ko se spusta na ta primalna osecanja, svadja i razmirica, moze da stvori ovakvo remek-delo

You sit there in your....heartache
Waiting on some beautiful boy to
To save you from your old ways
You play forgiveness
Watch it now, here he comes

He doesn't look a thing like Jesus
But he...talks like a gentlemen
Like you imagined when you...were young

Can we climb this mountain?
I don't know
Higher now than ever before
I know we can make it if we take it slow