Blind Guardian

Ako volis magiju i mitove neces pogresiti.

Ne volim ni magiju, ni mitove a ni tekstove pesama generalno. Ja ti cinim onih 1% njihove publike koju interesuje samo muzika i koja smatra da je Blind Guardian, po pitanju muzike, najbolji metal bend svih vremena i proslih i buducih. Zato mi se i ne svidja njihov raniji rad -- suvise je muzicki primitivan za moj ukus.

Hansijev vokal je, medjutim, fantastican i zadrzao bih ga, samo bih izbacio reci.

Ne volim ni magiju, ni mitove a ni tekstove pesama generalno. Ja ti cinim onih 1% njihove publike koju interesuje samo muzika i koja smatra da je Blind Guardian, po pitanju muzike, najbolji metal bend svih vremena i proslih i buducih. Zato mi se i ne svidja njihov raniji rad -- suvise je muzicki primitivan za moj ukus.

Hansijev vokal je, medjutim, fantastican i zadrzao bih ga, samo bih izbacio reci.

Raniji rad je speed metal pa je mozda zbog toga. Kad ih je Kai Hansen (posle Helloweena i pre Gamma Raya) uzeo pod svoje presli su sadasnji pravac-Power.
Kako da zadrzis Hansija bez pevanja? Vec imaju basistu a ne verujem da ce aktivnije svirati klavijaturu.

Jedan od retkih bendova koji nisam izgustirala ni posle 6 godina slušanja. :D Volim ih pre svega zbog tematike koju obrađuju u svojim pesmama. Volim mitove i legende i samo zbog toga sam i počela i nastavila da ih slušam. Ova ispod mi je jedna od omiljenih. :heart:

DONE IS DONE
YES, THERE WILL BE NO TAKING BACK
(EVERY JOURNEY MUST COME TO AN END)
ALL HAIL TO THE GUNSLINGER
PRAISE TO THE DINH AND THE KING

BEYOND OUR REACH OUT OF CONTROL..

To je bila numera koja me je navukla na Blind Guardian i uopste na metal. Imao 16-7 godina tad.

Spomenut je Hansijev projekat Deamons and Wizards a nisu poceci benda.

Bend je osnovan 1984 godine u mestu Krefeld (SR Nemacka) pod imenom Lucifer's Heritage koje su kasnije promenili da ne bi bili dovodjeni u vezu sa satanizmom.
Pod ovim imenom su izdali 2 demoa 1985 i 1986 i spadaju u speed metal zanr.

Smatraju se i začetnicima power metala.

Nightfall in middle Earth je prvi njihov album koji sam čuo i nalazi se na listi omiljenih albuma .Stvarno su majstorski obradili priče iz Silmariliona ,slušam ga u jednom dahu i često mu se vraćam.Takođe predstavlja odličnu muzičku podlogu, za čitanje fantastike i sličnog štiva.

Ove tri su moji favoriti sa ovoga albuma,a vaši su?

Poslednja izmena:

Back