Blenda din2 3D štampanje

Losferan

Primećen član
Poruka
754
Zeza me auto radio u automobilu pa sam mislio da ugradim ovaj novi tip 2din radio ili multimediu, vidim da nisu skupi i da mogu da se nađu za 50 eura. Problem je što za pežo 406 ne mogu da nađem odgovarajuću blendu tj onu plastiku koja bi popunila prazninu pored radia ili multimedie. Prerovio sam net i na srpskom i na engleskom nema ništa. Nađoh na youtube da neki likovi rade 3D štampanje one plastike tako da bi board kompjuter, komande klime i radio mogli da se uklope savršeno. E sad oni daju link u komentarima da se daunloaduje taj model, međutim link ne radi. Zna li neko gde bi mogao da nabavim blendu za ovaj auto ili da li neko može da odštampa tu plastiku na 3D štampaču? Evo link da vidite kako su ovi ljudi uradili

Da, zaboravih. Mozes pogledati i ove sto rade reklame. Oni imaju laserske rezace. Tako da od plasticne ploce, koje zelis, odsecu i naprave sve kako treba. Jedino ti ivice da zaoblis malo. Ne verujem da to rade. Mozda i rade, sta znam.

Imas opciju i sam da odradis. Ali treba priprema. Da od drveta ( to je najlakse ) izradis matricu. I u svakom uglu uspravnu drvenu vodjicu. A sve to je na jednoj kutiji koja je hermeticki zatvorena. Jedino gornja strana ima rupice. Kao i sa strane jedna veca rupa u koju se gurne cev usisivaca. A na zaseban ram postavis plasticnu plocu. E sad, zaboravih koja bese plastika. Pa se taj ram stavi u zagrejanu rernu na 250C. Kada se plastika opusti, deluje kao da si zakacio gumenu plocu. Izvadis i utaknes na onu kutiju s matricom. Prethodno ukljucis usisivac. Kako vuce vazduh a ova plastika se povuce i oblikuje prema matrici.

Od toga moze i neki biznis da se napravi. Sta znam. Evo klip nadjoh da tu bude jasnije.

Da, zaboravih. Mozes pogledati i ove sto rade reklame. Oni imaju laserske rezace. Tako da od plasticne ploce, koje zelis, odsecu i naprave sve kako treba. Jedino ti ivice da zaoblis malo. Ne verujem da to rade. Mozda i rade, sta znam.

Imas opciju i sam da odradis. Ali treba priprema. Da od drveta ( to je najlakse ) izradis matricu. I u svakom uglu uspravnu drvenu vodjicu. A sve to je na jednoj kutiji koja je hermeticki zatvorena. Jedino gornja strana ima rupice. Kao i sa strane jedna veca rupa u koju se gurne cev usisivaca. A na zaseban ram postavis plasticnu plocu. E sad, zaboravih koja bese plastika. Pa se taj ram stavi u zagrejanu rernu na 250C. Kada se plastika opusti, deluje kao da si zakacio gumenu plocu. Izvadis i utaknes na onu kutiju s matricom. Prethodno ukljucis usisivac. Kako vuce vazduh a ova plastika se povuce i oblikuje prema matrici.

Od toga moze i neki biznis da se napravi. Sta znam. Evo klip nadjoh da tu bude jasnije.

Hvala na odgovorima, interesantno izgleda, mislim ipak da je najlakše rešenje 3D štampa, samo da pronađem već odrađen model, mada ga mogu i ja napraviti sa nekim besplatnim softverskim alatom, vidim da ih ima dosta. A sam dizajn nije komplikovan, napraviti model tako da bude malo brušenja ivica, onda pomalo brusiti i uklopiti tu plastiku. Samo treba dobro sve premeriti za model.

A sad kada si već toliko zapeo da budeš moderan i savremen, možeš od komada foreksa da napraviš blendu, pažljivo je obradiš ili prelepiš folijom.
Imaš i da ti iseku ako si slab sa skalpelom i malom gravirkom.

Ali koliko kapiram ti si fiksirao 3d štampu :mrgreen:
I nemoj posle ovde na forumu da kukaš kako su ti razbili staklo i odneli blendu i multimediju.

Evo par primera kako to naši stručnjaci rade:

57989017_350509829144390_1214898578472828928_o.jpg
58113407_350509865811053_1207511324918022144_o.jpg

I jesi napravio? Daj da vidimo kako izgleda. Ja sam nekada pre 20 godina drugarima krpio i farbao mobilne telefone da izgledaju ko novi. Plastificirao svašta nešto. Plastobit sunđerom nanesem ćufkanjem i onda prsnem crni sprej. Danas tako farbaju volane i rukohvate u automobilima da izgledaju NOV NOV NOV :mrgreen:

Ovaj tvoj polusjaj može da se odradi običnim mat crnim sprejom ali obavezno i neki osnovni prajmer da ne progleda beli foreks.

I jesi napravio? Daj da vidimo kako izgleda. Ja sam nekada pre 20 godina drugarima krpio i farbao mobilne telefone da izgledaju ko novi. Plastificirao svašta nešto. Plastobit sunđerom nanesem ćufkanjem i onda prsnem crni sprej. Danas tako farbaju volane i rukohvate u automobilima da izgledaju NOV NOV NOV :mrgreen:

Ovaj tvoj polusjaj može da se odradi običnim mat crnim sprejom ali obavezno i neki osnovni prajmer da ne progleda beli foreks.
Ostaje do daljnjeg, pitanje da li vredi raditi jer je i ovaj automobil treba menjati, ako kad uradim kačim slike, treba definitivno i veštine da se uradi u sopstvenoj režiji, bilo bi dosta lakše naručiti, vidim da ima za dosta automobila urađeno već i može da se kupi a ovaj nije među njima, sigurno ima neki razlog za to.

Back