- Poruka
- 95.554
A Pale Horse Named Death je američki hevi metal bend iz Bruklina, Njujork
.Bend je 2010. godine osnovao Sal Abruscato (bivši bubnjar za Tipe O Negative i Life of Agony),
a producirao Matt Brown . Bend je do danas objavio četiri studijska albuma.
Bend je opisan kao gothic metal i doom metal bend.
AllMusic je opisao bend kao kombinaciju gothic metala i post-grungea.
U svojoj recenziji AllMusic kritičar Aleks Henderson opisao je muziku grupe
A Pale Horse Named Death kao alternativni metal sa elementima doom metala, gothic metala, grungea i stoner roka.
Album je uporedio sa albumom Tipe O Negative, Alice in Chains, Soundgarden, Black Sabbath i Load.
I pakao će me pratiti (2011–2012)
Sal Abruscato je u Bruklinu u Njujorku formirao Pale Horse Named Death.
Abruscatov partner na albumu je Met Braun, tonski inženjer i bivši gitarista grupe Seventh Void.
"Hemija između mene i Meta je jedinstvena i besprekorna; veoma retka u današnjoj muzici.
Mi smo ubilačka zla verzija Lenona i Makartnija", kaže Abruskato.
Braun dodaje: „Sal me je pitao da li bih mogao da pomognem da ove pesme podigne na viši nivo.
Uzeo sam ovaj projekat za svog prijatelja, da pronađem neki kraj u teškim vremenima. "
Omot albuma je napravio Sam Shearon takođe poznat kao o' Mister-Sam', koji je takođe radio
za Rob Zombie, Fear Factory i Rammstein.
Takođe, dupla LP verzija ima bonus numeru pod nazivom "Pickup Truck".
Kit Kaputo iz Life of Agony dao je pozadinski vokal u četiri pesme,
a saksofonista Lu Rida Ulrih Kriger svira na "Die Alone".
Bobi Hambel iz benda Biohazard - koji je svirao sa bendom uživo na svirkama, svirao je gitaru u tri pesme.
Pored Abruscata, Brovna i Hambela, postava uživo je stavila bivšeg bubnjara Tipe O Negative i Seventh Void -
Džonija Kelija za bubnjevima i Erika Morgana na basu.
„Ovo je moja vrhunska kreacija, najbolji album koji sam ikada napravio“,
prokomentarisao je Abruscato. „I nakon slušanja, većina ljudi se slaže.“
.Bend je 2010. godine osnovao Sal Abruscato (bivši bubnjar za Tipe O Negative i Life of Agony),
a producirao Matt Brown . Bend je do danas objavio četiri studijska albuma.
Bend je opisan kao gothic metal i doom metal bend.
AllMusic je opisao bend kao kombinaciju gothic metala i post-grungea.
U svojoj recenziji AllMusic kritičar Aleks Henderson opisao je muziku grupe
A Pale Horse Named Death kao alternativni metal sa elementima doom metala, gothic metala, grungea i stoner roka.
Album je uporedio sa albumom Tipe O Negative, Alice in Chains, Soundgarden, Black Sabbath i Load.
I pakao će me pratiti (2011–2012)
Sal Abruscato je u Bruklinu u Njujorku formirao Pale Horse Named Death.
Abruscatov partner na albumu je Met Braun, tonski inženjer i bivši gitarista grupe Seventh Void.
"Hemija između mene i Meta je jedinstvena i besprekorna; veoma retka u današnjoj muzici.
Mi smo ubilačka zla verzija Lenona i Makartnija", kaže Abruskato.
Braun dodaje: „Sal me je pitao da li bih mogao da pomognem da ove pesme podigne na viši nivo.
Uzeo sam ovaj projekat za svog prijatelja, da pronađem neki kraj u teškim vremenima. "
Omot albuma je napravio Sam Shearon takođe poznat kao o' Mister-Sam', koji je takođe radio
za Rob Zombie, Fear Factory i Rammstein.
Takođe, dupla LP verzija ima bonus numeru pod nazivom "Pickup Truck".
Kit Kaputo iz Life of Agony dao je pozadinski vokal u četiri pesme,
a saksofonista Lu Rida Ulrih Kriger svira na "Die Alone".
Bobi Hambel iz benda Biohazard - koji je svirao sa bendom uživo na svirkama, svirao je gitaru u tri pesme.
Pored Abruscata, Brovna i Hambela, postava uživo je stavila bivšeg bubnjara Tipe O Negative i Seventh Void -
Džonija Kelija za bubnjevima i Erika Morgana na basu.
„Ovo je moja vrhunska kreacija, najbolji album koji sam ikada napravio“,
prokomentarisao je Abruscato. „I nakon slušanja, većina ljudi se slaže.“