Bledi konj pod imenom Smrt (A Pale Horse Named Death)

Neprilagođena

Leptirica
Banovan
Poruka
95.554
A Pale Horse Named Death je američki hevi metal bend iz Bruklina, Njujork
.Bend je 2010. godine osnovao Sal Abruscato (bivši bubnjar za Tipe O Negative i Life of Agony),
a producirao Matt Brown . Bend je do danas objavio četiri studijska albuma.

1663831476107.png

Bend je opisan kao gothic metal i doom metal bend.
AllMusic je opisao bend kao kombinaciju gothic metala i post-grungea.
U svojoj recenziji AllMusic kritičar Aleks Henderson opisao je muziku grupe
A Pale Horse Named Death kao alternativni metal sa elementima doom metala, gothic metala, grungea i stoner roka.
Album je uporedio sa albumom Tipe O Negative, Alice in Chains, Soundgarden, Black Sabbath i Load.

I pakao će me pratiti (2011–2012)

Sal Abruscato je u Bruklinu u Njujorku formirao Pale Horse Named Death.
Abruscatov partner na albumu je Met Braun, tonski inženjer i bivši gitarista grupe Seventh Void.
"Hemija između mene i Meta je jedinstvena i besprekorna; veoma retka u današnjoj muzici.
Mi smo ubilačka zla verzija Lenona i Makartnija", kaže Abruskato.

Braun dodaje: „Sal me je pitao da li bih mogao da pomognem da ove pesme podigne na viši nivo.
Uzeo sam ovaj projekat za svog prijatelja, da pronađem neki kraj u teškim vremenima. "
Omot albuma je napravio Sam Shearon takođe poznat kao o' Mister-Sam', koji je takođe radio
za Rob Zombie, Fear Factory i Rammstein.

1663831592070.png

Takođe, dupla LP verzija ima bonus numeru pod nazivom "Pickup Truck".
Kit Kaputo iz Life of Agony dao je pozadinski vokal u četiri pesme,
a saksofonista Lu Rida Ulrih Kriger svira na "Die Alone".
Bobi Hambel iz benda Biohazard - koji je svirao sa bendom uživo na svirkama, svirao je gitaru u tri pesme.
Pored Abruscata, Brovna i Hambela, postava uživo je stavila bivšeg bubnjara Tipe O Negative i Seventh Void -
Džonija Kelija za bubnjevima i Erika Morgana na basu.

„Ovo je moja vrhunska kreacija, najbolji album koji sam ikada napravio“,
prokomentarisao je Abruscato. „I nakon slušanja, većina ljudi se slaže.“

Odloži moju dušu na otpad (2013–2016)
1663832708253.png

Dana 21. januara 2013. objavljen je Lay My Soul to Waste.
Objavljen je u Severnoj Americi 21. maja 2013. i u Nemačkoj, Švajcarskoj i Austriji 23. maja 2013.
Evropsko izdanje je bilo 24. maja 2013.
Sal Abruscato je govorio o albumu rekavši

"Ne mogu da izrazim rečima koliko sam ponosan na naš uspeh.
Da konačno završimo naš drugi album, sednemo i slušamo šta smo uradili je sjajan osećaj.
Od naših nastupa do miksova Meta Brauna i konačno blagoslova albuma od inženjera i majstora velikog Teda Džensena,
ovaj album zvuči veće od Grand Caniona.
Ovaj album će nadmašiti sva očekivanja; biće nam čast predstaviti ovaj album svim fanovima."

Kada svet postane uništen (2017–2019)

1663832809306.png

23. decembra 2017. na Tviter stranici benda je najavljen novi album.
Dana 5. aprila 2018. objavljeno je da je bend potpisao novi ugovor sa SPV-om i
da će novi album biti objavljen u izdanju izdavačke kuće Long Branch Records.
Takođe je otkriveno da se Džoni Keli ponovo pridružio bendu na bubnjevima.
24. oktobra 2018, A Pale Horse Named Death objavili su da će njihov novi album , pod nazivom When the World Becomes Undone,
biti objavljen 18. januara 2019. godine.

11. oktobra 2019. godine, bend je objavio EP sa dve pesme pod nazivom Uncovered,
koji sadrži obradu pesme Three Dog Night "One" i obradu pesme The Cure "Prayers for Rain".

1663832896909.png

Infernum in Terra (2019 – danas)

1663832966010.png

Na pitanje u intervjuu u novembru 2019. o procesu snimanja i muzičkom pravcu When the World Becomes Undone,
bubnjar grupe A Pale Horse Named Death Sal Abruscato je prokomentarisao mogući četvrti album:
„Ne znam šta želim da radim sa sledećim albumom... neka ostane isti kao ovaj ili drugačiji,
Za mene je ipak najvažnije je pisanje pesama. Ako imate melodije, onda je najveća bitka postignuta.
Ako nemate pesme, onda biste mogli da uđete tamo sa najvećim momcima kao što su Rik Rubin ili Bob Rok
i nije važno, pesme će biti bezveze i koliko god da je uglačaš, ne možeš da uglancaš *****!"

A Pale Horse Named Death objavio je 5. februara 2021. putem Fejsbuka
da su završili demo snimke za svoj četvrti studijski album koji je planiran za izdavanje kasnije tokom godine.
Bend je objavio naslov novog albuma i listu numera 17. maja 2021. godine,
preko svoje bandcamp stranice. Sa 11 pesama, četvrti album pod nazivom Infernum in Terra,
objavljen je 24. septembra 2021.

1663833036727.png

MEMBERS:

• Sal Abruscato – vocals, guitars, drums
  • Chis Hamilton – drums
  • Eric Morgan – bass
  • Eddie Heedles – guitars
  • Joe Taylor – guitars

FORMER:

Studio albums:

1663833076524.png

Back