BLATNJAV TRAG

(ili neka moja razmišljanja o životu inspirisana ko zna čime)​

BLATNJAV TRAG

Predveče prekjuče. Lagani sumrak se spušta, obavija zgrade svojim toplim dahom.....znam da je tako iako ne vidim, znam da ću proći kraj pune bašte restorana, znam da ću čuti uličnog svirača koji je tu svakog dana......znam da će svake večeri zvuci njegove harmonike da me isprate do kola koja me čekaju.......Sredjujem kancelariju pre odlaska dok mi se misli slažu kao gibanica ......smiraj ....volim taj deo dana jer je u njemu odlazak kući.
Te mi misli, pomalo trome saplete pojava dvoje ljudi. Samo sam krajičkom pogleda videla njihov dolazak, nervozne pokrete pri ubrzanom hodu. Prolazili su kraj mog lokala, zastali pored izloga ispred koga je još uvek stajao stočić koji još ne unesoh. Žena je spustila tašnu i kesu na taj stočić, stavila ruke na kukove.... muškarac je stao ispred nje bljujući pogrde i sevajući očima. Ne ostade mu dužna ni ženska persona. Reči njihove, nimalo blage razliše se kancelarijom. Žustre, ljute reči prekriše fascikle i ružu u vazni.....ružnoća se useli u lokal. Niko me nije pitao da li želim sve to da čujem i vidim, da li želim napokon opuštajuće trenutke da podelim sa nevaspitanim neznancima......čak se ne radi ni o deljenju već o nametanju rugobe sopstvenog življenja. Samo sam zatvorila vrata. Rezak zvuk metala pri zatvaranju na trenutak proguta njihove gnevne reči. Prenuše se, pogledi nam se susretoše kroz staklo izloga......sagoše oboje glave na trenutak svesni svoje neuvidjavnosti i prostakluka.....Nakon sekunde prekida izazvanog zatvaranjem vrata on je nastavio da ćuti ali ona ne.....pa opet on......pa oboje u glas....užas ljudske sebičnosti, gluposti.....užasnost postojanja......
Dobro je što sam već unela stolice.....
Žena uze tašnu i kesu.....načini korak-dva......muškarac i dalje stoji.......ona još par koraka.....i on krenu za njom.....nastaviše prebacivanja i psovke da žive svoje ružne živote nesvesni u svojoj svadjalačkoj naravi da sa svakom prljavom rečju sve više tonu u kaljugu živog blata što je sami načiniše.
Odoše ljute reči od mene......ali ostaviše svoj blatnjav trag čim ovo pišem.

PS Čovek je onoliko vredan koliko sam vrednuje ono što je stvorio. Prvo se trudimo da stvorimo a zatim da uništimo.Tragovi naši ostaju za nama....i stvaralački i rušilački. Po njima se vidi način na koji smo stvorili ili srušili. Po njima će ići oni iza nas.

Lepo si to opisala ali ne zaboravi nema slobode izbora.Ne biramo mi našu sudbinu;ona bira nas.U to se uklapa i ono sa karmon.Sve je nužno draga Lj i lepo i ružno.;)

zxy;bt91535:
Lepo si to opisala ali ne zaboravi nema slobode izbora.Ne biramo mi našu sudbinu;ona bira nas.U to se uklapa i ono sa karmon.Sve je nužno draga Lj i lepo i ružno.;)

Znam Z.....ne ide svima, pogrešne odluke, pogrešni životi......ali način je ono što ostavlja trag....ružan ili lep.
Uvek postoje bar dva izbora.....zašto ljudi biraju onaj prljaviji?
Uf.....ponekad......zapravo dosta često, se osećam kao da nisam sa ove planete.....verovatno je greška u meni

lelavi;bt91536:
E,ljudskoj gluposti nikad kraja...

Baš tako.....njima je kliknulo da se tada svadjaju i čašćavaju i ne gledaju gde su, ko ih sluša i gleda....verovatno se i kući predaju tako lako svojoj svadjalačkoj impulsivnosti pred decom. Glupost me uništava samo aktere

Poslednja izmena:
Takvi trenuci i sluze da ne zaboravimo koliko smo srecni sto su u nasim zivotima retki. Najcesce posle njih ostane bljutav ukus u ustima ili kako ti kazes "kaljav trag"... ne zaboravi da ce isti ti vec sutradan posle "burno" provedene noci zaboraviti te trenutke potpuno nesvesni da su na nekom drugom pokvarili dan...te svadje su najcesce predigra bez koje oni ne mogu da funkcionisu i zbog toga se na takve ne treba obazirati...bar ja ne...

SibirskiTigar;bt91546:
Takvi trenuci i sluze da ne zaboravimo koliko smo srecni sto su u nasim zivotima retki. Najcesce posle njih ostane bljutav ukus u ustima ili kako ti kazes "kaljav trag"... ne zaboravi da ce isti ti vec sutradan posle "burno" provedene noci zaboraviti te trenutke potpuno nesvesni da su na nekom drugom pokvarili dan...te svadje su najcesce predigra bez koje oni ne mogu da funkcionisu i zbog toga se na takve ne treba obazirati...bar ja ne...

U pravu si Tigre.....odoh kući još sretnija....i onaj harmonikaš je svirao još lepše....ili se meni tako činilo.
Ako je to predigra, onda je izuzetno sebična....ne zbog mene i drugih koji su posmatrli scenu, već zato što pretpostavljam da samokontrola ne radi ni pred decom....e, to je već kaljuga

zeljena;bt91548:
Ponekad je i bolje dobro istresti tepih nego gurati prasinu stalno pod njega...jedino sto treba da se zna gde se on trese:mrgreen:

Ma nikako gurati pod tepih i ne reći. Ali dranje i psovanje nisu jedini način komukacije....ipak ako drugačije ne znaju bar mogu da izaberu mesto bez publike

Kazem ti ja Ljiljo da je samokontrola čudo....samo sto neke boli uho za to...i "obracunavaju se" gdje stignu....
Dobro,svadje mogu ponekad i biti jako korisne,ako su konstruktivne,jer na taj nacin dajemo do znanja sta je to sto nam smeta i sta je to sto drugima smeta kod nas...pa mozda iznadjemo neko rjesenje....
samo brate,zna se gdje se to radi....
Al,ne znam zasto tebi to da kvari dan....vidis da se ovo vrijeme izopacilo,izopacili se ljudi,ma sve se srozalo....ja se iznenadim kad cujem nesto lijepo...a na ovo ruzno sam totalno oguglala,pa se i ne osvrcem na njeg....

Jednom sam imao vrlo ruzno iskustvo kada sam hteo da zastitim zenu koju je samarao muz na sred ulice. Znas sta se desilo? Oboje su me napali sto se mesam u njihove stvari...oni su bili u pravu a mene su naucili da ne primam ja samare umesto drugih

SibirskiTigar;bt91558:
Jednom sam imao vrlo ruzno iskustvo kada sam hteo da zastitim zenu koju je samarao muz na sred ulice. Znas sta se desilo? Oboje su me napali sto se mesam u njihove stvari...oni su bili u pravu a mene su naucili da ne primam ja samare umesto drugih

Znam......nisam se ni ja mešala, ne pada mi na pamet...Čak i da nisu otišli ja bih zaključala lokal a stočić ostavila napolju i otišla. Samo me podstaklo na razmišljanje o tome koliko ljudi misle samo o sebi jer pretpostvljam da se tako ponašaju svugde. Pravo da ti kažem njih dvoje i ne vidim jer nisu bitni...nek se pokolju ako im je volja....ali deca to gledaju.
Naravno da ne mogu ja tu ništa......samo razmišljam naglas

RiadaT.;bt91557:
Kazem ti ja Ljiljo da je samokontrola čudo....samo sto neke boli uho za to...i "obracunavaju se" gdje stignu....
Dobro,svadje mogu ponekad i biti jako korisne,ako su konstruktivne,jer na taj nacin dajemo do znanja sta je to sto nam smeta i sta je to sto drugima smeta kod nas...pa mozda iznadjemo neko rjesenje....
samo brate,zna se gdje se to radi....
Al,ne znam zasto tebi to da kvari dan....vidis da se ovo vrijeme izopacilo,izopacili se ljudi,ma sve se srozalo....ja se iznenadim kad cujem nesto lijepo...a na ovo ruzno sam totalno oguglala,pa se i ne osvrcem na njeg....[/QUOTE]

Kod mene je kontra.....ja vidim lepo i osvrćem se za njim.....a ružno gledam da izbegnem ako ikako mogu......da ne vidim, da ne čujem....dovoljno mi je na poslu i ono privatno što nikako ne mogu da izbegnem. Ne znam zašto je to ostavilo utisak na mene. Nisam ni pisala o tome od prekjuče, nisam čak ni mislila o tome. Ovo napisah jutros....muvala sam se po kanc. iznela stočić ispred i pogledah kroz izlog.....videh njih i njenu tašnu i gnevna lica.....sve je isto, ista slika od preksinoć, oni na istom mestu, ja na istom mestu.....kao da gledam reprizu.....zato sam napisala

LJILJA MMM;bt91537:
Znam Z.....ne ide svima, pogrešne odluke, pogrešni životi......ali način je ono što ostavlja trag....ružan ili lep.
Uvek postoje bar dva izbora.....zašto ljudi biraju onaj prljaviji?
Uf.....ponekad......zapravo dosta često, se osećam kao da nisam sa ove planete.....verovatno je greška u meni
U Indiji će da te opamete .Kad putuješ?;)

:rotf::rotf::rotf::rotf:
Hvala Z što me izvlačiš iz negativnih i neproduktivnih razmišljanja :cmok2:
Direktorka kaže kad se steknu uslovi........to znači na kukovo leto :rotf::rotf::rotf:

Poslednja izmena od moderatora:
LJILJA MMM;bt91571:
šta li ja radim danas sa ovim citiranjem....strašno
uvek radiš ono što moraš nema tu da biraš kao što misliš,uvek ono što je nužno i ako misliš da možeš drugačije i to je nužno .Zaista kad god misliš da ti nešto biraš samo znači da ne razmišljaš dovoljno duboko.Zxy je bio u Indiji hahaha a da znaš samo tamo ne važi logika što je nasledismo od starih Grka tek kad to vidiš biće zbrka a posle i frka hahaha

Kod mene je kontra.....ja vidim lepo i osvrćem se za njim.....a ružno gledam da izbegnem ako ikako mogu......da ne vidim, da ne čujem....dovoljno mi je na poslu i ono privatno što vidim...

Slazem se LJILJO...isto pokusavam i ja ali ponekad je neizbezno....Sve je to zivot. :ok::zag:

zxy;bt91577:
uvek radiš ono što moraš nema tu da biraš kao što misliš,uvek ono što je nužno i ako misliš da možeš drugačije i to je nužno .Zaista kad god misliš da ti nešto biraš samo znači da ne razmišljaš dovoljno duboko.Zxy je bio u Indiji hahaha a da znaš samo tamo ne važi logika što je nasledismo od starih Grka tek kad to vidiš biće zbrka a posle i frka hahaha

Slažem se samo sa prvim delom......radim ono što moram kad moram ali pokušam da nadjem cilj i svrhu i lepo u tome.....cilj je cilj iako nametnut ali se lakše do njega dodje kada mu svoj lični pečat daš. A kad ne moram da radim ono što moram.....e, onda radim ono što želim, kako želim i kad želim....:manikir:
Po pitanju logike mi odavno počinjemo da ličimo na Indijce :zcepanje: uklopiću se :manikir:

gagili48;bt91581:
Kod mene je kontra.....ja vidim lepo i osvrćem se za njim.....a ružno gledam da izbegnem ako ikako mogu......da ne vidim, da ne čujem....dovoljno mi je na poslu i ono privatno što vidim...

Slazem se LJILJO...isto pokusavam i ja ali ponekad je neizbezno....Sve je to zivot. :ok::zag:

naravno.....neke stvari se ne mogu izbeći. Baš sam u jednoj takvoj neizbežnoj stvari. Jedino što mogu je da okrenem sve na šalu. Uspeva mi većinom.....ali trošim mnogo snage....idemo dalje :zag:

LJILJA MMM;bt91588:
naravno.....neke stvari se ne mogu izbeći. Baš sam u jednoj takvoj neizbežnoj stvari. Jedino što mogu je da okrenem sve na šalu. Uspeva mi većinom.....ali trošim mnogo snage....idemo dalje :zag:
Moraš ti to tako ne možeš drukčije,takva si hahaha

Back