Blago povisena temperatura vec dva meseca

• Začetnik teme Začetnik teme jum
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

jum

Početnik
Poruka
5
Krajem jula imao sam problema sa bolom u grudima i osecajem da srce ubrzano kuca. Nakon uradjenog EKG-a receno mi je da je srce zdravo ali da ubrzano radi, mislim da je puls bio oko 100.

Par dana zatim (a mozda i uporedo sa tim) javio se bol u grlu i blago povisena temperatura oko 37,3. Uglavnom bol je brzo prosao a povisenu temperaturu imam i danas.

Nekih 20 dana svako vece sam imao temperaturu u rasponu od 37,1 do 37,5. Javio sam se lekaru, uradjena mi je analiza krvi i sve je bilo u granicama normale. Doktorka je to jedva docekala da sve pripise nervnoj bazi.

Nakon jos 20 dana temperatura jedno vece dostize 38,6 pa se opet javljam lekaru i ovog puta je broj leukocita izvan granica (11,1) a granulociti 7,9. Od biohemije je jedino holesterol ispod granice sto pretpostavljam nema veze sa celim problemom.

Dobio sam uput za Infektivnu kliniku. Medjutim od tog dana nedelju dana nisam imao povisenu temperaturu tako da sam se na infektivnu javio naizgled potpuno zdrav pa me je doktorka zbog (od nedavno) upaljenog grla poslala da uradim bris guse i zbog (ocigledno i dalje) ubrzanog rada srca kod kardiologa.

Kako temperatura vise nije bila povisena a upala grla prosla sama od sebe nisam uradio bris.

Od juce opet imam povisenu temperaturu ali ovog puta 37,1 pa me plasi da se sve ne nastavi.

Da li neko ima ideju sta je u pitanju?

Kod moje sestre je bilo isto tako 6 meseci , od toga je 4 meseca bila na bolovanju. CMV i koksaki.
I nju su vukli tako, te upala grla, te na nervnoj bazi. E onda kad 3 meseca nije prestalo, setio se neko da je posalje na analize :roll: Sva sreca pa koksaki nije ostetio srce

Trebao bi da uradis analize, sta god da je , nije za zezanje

Zapravo je najstrasniji deo sto je potrebno bolovati tri meseca u kontinuitetu da bi se naislo na neku zainteresovanost kod lekara. Ipak to ne cudi s obzirom da je prilicno ocigledno da se vecina lekara a i onih ostalih nalazi na nivou svesti i znanja na kome je briga za zdravlje hipohondrija a univerzalni uzrok problema- nervna baza.

Zapravo je najstrasniji deo sto je potrebno bolovati tri meseca u kontinuitetu da bi se naislo na neku zainteresovanost kod lekara. Ipak to ne cudi s obzirom da je prilicno ocigledno da se vecina lekara a i onih ostalih nalazi na nivou svesti i znanja na kome je briga za zdravlje hipohondrija a univerzalni uzrok problema- nervna baza.

Pusti ti njih nego misli na zdravlje koksaki se vuce po 2 god i samo sam sebi mozes pomoci ako je on u pitanju..odi do torlaka da ne pricamo napamet pa kad to eliminises lakse ces se informisati konkretno

Poslednja izmena:
Ako i jeste koksaki, da li je dovoljno samo da imate povisene IGg ili mora da budu povisena i IGm antitela?
Kod mene je IGg povisen a IGm je u normali i imam temperaturu 37.3 skoro svaki dan vec 2 meseca
To je upalna temperatura i nije dzabe to 37 na termometru ,obelezeno crvenom bojom.Postoji negde neko zariste upale,samo treba da se nadje gde je.Zato idi na sto vise mesta na ispitivanje,negde moraju pronaci sta je.

Kod moje sestre je bilo isto tako 6 meseci , od toga je 4 meseca bila na bolovanju. CMV i koksaki.
I nju su vukli tako, te upala grla, te na nervnoj bazi. E onda kad 3 meseca nije prestalo, setio se neko da je posalje na analize :roll: Sva sreca pa koksaki nije ostetio srce

Trebao bi da uradis analize, sta god da je , nije za zezanje
Moze i na nervnoj bazi ,haos da napravi

Zodiak u pravu si...
Znam jednu familju moji prijatelji koji su ziveli u Keniji.Vratili su se u Italiju sa sinom od 6 godina zbog skole.
Mali je odmah dobio temperatura od 37.5. 37.7 koja nije padala iako su analise bile normalni.Mali je bío u bolnici 2 meseca i nisu otkrili nista.
Rete se gasi bukvalno.
Dok ne rece jedan doktor roditeljima,privato,vestite ga u Afiku to je africka bolest.

Vratite ga u Afriku...
To je poznat Africki sindrome,mal d'afika.
Moji prijatelji su verovali ovom doktoru izveli dete iz bolnice i ukrcali se u prvi avion za Keniji.
Vec u avionu prema Keniji Niko ,tako se zove mali koji danas ima 22godine,
nije vise imao temperaturu,ozdravio momentantalno .
Zive sretno u Mombasi i pozdravljam ih.

Mnoga deca imaju "takav sindrom" i ne mora da bude africki, jednostavno se ne uklapaju u sredinu.
@tema: Zar mi nemamo najbolje lekare i odlicne naucnike i uslove? Ne, nemamo, jer kada su u pitanju reklamiranja onda je sve super, a kada ljudi treba da se lece onda "sistem ne valja" i jos gore to govore potpuno isti ljudi...lekari.
Dok se pravi lekari ne distanciraju od lopuza i kriminalaca u zdravstvu umirace mnogi zbog lose zdravstvene nege, jer su pravi lekari i zaduzeni da uredjuju sve oblasti lecenja...to svakako ne mogu oni sto rade "sto gore to bolje", jer i nisu lekari.

Mnoga deca imaju "takav sindrom" i ne mora da bude africki, jednostavno se ne uklapaju u sredinu.
@tema: Zar mi nemamo najbolje lekare i odlicne naucnike i uslove? Ne, nemamo, jer kada su u pitanju reklamiranja onda je sve super, a kada ljudi treba da se lece onda "sistem ne valja" i jos gore to govore potpuno isti ljudi...lekari.
Dok se pravi lekari ne distanciraju od lopuza i kriminalaca u zdravstvu umirace mnogi zbog lose zdravstvene nege, jer su pravi lekari i zaduzeni da uredjuju sve oblasti lecenja...to svakako ne mogu oni sto rade "sto gore to bolje", jer i nisu lekari.
I kako nas lepo pozivaju na preglede,a ne kazu kolika je lista cekanja na red,samo pregleda,akakmolida treba nesto da se odradi.

Naravno, u drzavnoj sluzbi odradi tri sata i privatno jos dva, pricam o dolascima i nabadanju tastature od pola sata za dva reda...ako ga ne uznemiravas pitanjima...inace moze da se oduzi na 40 minuta...
Dok "sestrice" one matore prave red medju pacijentima koji im trebaju da bi bile vazne, kome inace da pokazu pola kila zlata na sebi kupljenog od male platice...muza doktora.

AJ ne kukajte,cei svet je selo.Ovde u Italiji su mi zakazali kod ocnog lekara sledece godine u oktobru.
Da mi je hica isla bih kod privatnika i izvalila 300€,kako nije ,boli me uvo,pardon oko...
Samo kontrola...
Kad je hitno,hotno je ,ides u hitnu !
Kad nije o glavi,biraj.
OS brzo ili polako:malav::amen:
Sviđa mi se ova tvoja priča o dečaku i afričkoj bolesti!..On je patio za Afrikom i da nije bilo pametnog lekara, ko zna kako bi se to loše završilo. To je primer zašto kažu da sve bolesti potiču iz psihe (duše), tj. prvo nastaje psihosomatika, kasnije bolest...
Sviđa mi se i tvoja misao da je ceo svet selo! Malo bih te korigovala, ako dozvoliš: rekla bih da je ceo svet jedna veeelika selendra! Pozdrav" :heart2:

Back