Blachman

Sa neke treće strane, zanimljivo je to da ni blizu kontroverzi ne izazivaju neka druga procenjivanja tela, poput izbora za miss ili bodybuilding, koji se čak naziva sportom (iako se njegova suština svodi na procenjivanje tela spram odnosa skladne mišićavosti i niskog procenta masti). Da li se iz navedenog može zaključiti da je društveno prihvatljiva granica "degradacije" (kada je telesnost u pitanju) sadržana u toj tankoj krpici koja krije polne organe, ili suštinski nema nikakve razlike između izbora za miss, takmičenja u bb i ove emisije?

Poslednja izmena:
bb je nesto drugo. Ocena misicne mase, srazmernosti, iza cega lezi ozbiljan rad i odricanje. Izbori za mis sa sve onom krunom na kraju i nagradom u vidu stipendija... Jedna potpuno nepotrebna stvar.

bb je nesto drugo. Ocena misicne mase, srazmernosti, iza cega lezi ozbiljan rad i odricanje. Izbori za mis sa sve onom krunom na kraju i nagradom u vidu stipendija... Jedna potpuno nepotrebna stvar.
... ali se ipak u svojoj konačnici svodi na procenjivanje tela. Razlika je jedino u nepostojanju seksualne konotacije kod bb-a i pretpostavljenom postojanju iste u ovoj emisiji.

Rekla bih da su rad, angažovanost i posvećenost u bb-u iz razloga da bi se dobio dobar izgled i srazmerna mera kvadricepsa, bicepsa, tricepsa i ostalih cepsa. Dakle, ono što se gleda na takmičenjima je dobar izgled po pravilima bb-a, koji telo ipak svode na objekt koji mora da ima određen minimum masti. Kako se to postiže velikim radom, rad je ovde samo metod a ne i sam sebi cilj - cilj je najbolje telo, a ne ko može podići više iz benča.

U krajnjoj liniji, verujem da se i ove devojke spremaju po teretanama pre nego što se izlože pogledu posmatrača koji ih takođe procenjuju po nekim pravilima, a druga je stvar što ta pravila ne gledaju samo odnos masti i razvijenost mišića, već su obojena i seksualnom notom iz oka muških posmatrača.

Poslednja izmena:
To su te fine nijanse, da li se ocenjuje rad ili nesto drugo. Te na bb takmicenju ne moze da pobedu odnese neko ko je ocigledno manje vremena provodio u teretani, na izboru za mis moze. Drugi je pristup istoj stvari.

Ne znam, meni u celoj stvari onako smetaju njih dvojica. Ne smeta mi emisija, ne smeta mi što se ona skida, ne smeta mi što je oni gledaju i komentarišu; odnosno to mi ne bi smetalo kada bi sedeli opušteno, svaki u svom ćošku. A ovako mi izgledaju kao da će svaki čas da počnu jedan drugog da maze, e to mi smeta.

gluposti
ovo mi je kao kad neki slepac ovde otvori temu zasto zene nece da se udaju,radjaju,poose njegovu smrdljivu kitu,ostanu kod kuce i slicno sve se nadajuci da ce neko da ga primeti
mislim pogledajte ova dva jadnika na sta lice,i oni nekog kao kritikuju :roll:

Ovakvu emisiju imas svaki dan u gradu ili ovdje na zenama da vas vidim danas se zove. Pitanje je samo da li je ok. tome posvetiti emisiju i prikazivati sirem auditorijumu na jedan radikalniji nacin. Ne znam , licno mislim da takve emisije ne nose nista dobro ni pozitivno da su smece te s te strane ne bi ih trebalo ni davati.

Zar nije bila emisija na Pinku ili nekoj tako kvalitetnoj domacoj televiziji, gde su muskarci stojali iza stakla u donjem vesu, u mraku, a zene ih gledale onako van stakla i postavljale pitanja? Jest' da nije "striptiz" pred ocima voditelja, ali tu je negde, glupost istog kalibra.

Vidim da se dosta forumasa vezalo za izgled procenjivaca sto ide u prilog staroj, mozes da me procenjujes ako si bolji od mene a ukoliko si gori gubis to pravo.

Kada bi sedela dvojica Narcisa na mesto sudija ruganje bi bilo moralno opravdano...koja je to logika...kakve veze ima kako sudije izgledaju, koncept je moronski...

gluposti
ovo mi je kao kad neki slepac ovde otvori temu zasto zene nece da se udaju,radjaju,poose njegovu smrdljivu kitu,ostanu kod kuce i slicno sve se nadajuci da ce neko da ga primeti
mislim pogledajte ova dva jadnika na sta lice,i oni nekog kao kritikuju :roll:
pa upravo, ako i sam ne mozes ili neces da dostignes tu neku savrsenost, ideal sta god, i nemas bas neko pravo da drugom kenyas sto izgleda ovako ili onako....na kraju telo nisi ni birao po svom ukusu niti ga sam crtao i doradjivao :confused: ali to mi je simpaticno, sto se cesto npr uzasno debele zene ili muskarci rugaju onima koji nisu ni blizu debeli ko oni, sto se ove dve muske babe kurce nesto a ovamo bi im covek na prvi pogled nasao x mana...missim koja je zapravo poenta cele emisije? jedni koji su kao autoritet procenjuju a drugi se dokazuju i nadaju pozitivnoj kritici. mogu i da dodju ovde kod nas na forum da kace slike pred objektivni sud forumasa :zper:

Vidim da se dosta forumasa vezalo za izgled procenjivaca sto ide u prilog staroj, mozes da me procenjujes ako si bolji od mene a ukoliko si gori gubis to pravo.

Kada bi sedela dvojica Narcisa na mesto sudija ruganje bi bilo moralno opravdano...koja je to logika...kakve veze ima kako sudije izgledaju, koncept je moronski...
Mislim da si pogrešno protumačila komentare. Siguran sam da svi dele tvoje mišljenje da je koncept moronski, tako da ipak nisi retka među ''dosta forumaša''. Stvar je u tome što su njih dvojica veći moroni i od samog koncepta, prevazišli su njegovu besmislenost, misim to posebno bode oči, dozvoli da primetim.

Back