BKFC - boks bez rukavica

• Začetnik teme Začetnik teme Neno
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Neno

Buduća legenda
Poruka
25.071
Bare knuckle fighting championship ( BKFC ) je americka promocija boksa golih pesnica sa sjedištem u philadelphiji . Prva promocija bila je u SAD-u od 1889. godine
BKFC je zvanično osnovana u aprilu 2018. godine, a predsedava mu je bivši američki profesionalni bokser Dejvid Feldman.

U BKFC-u su bili uočljivi talenti kao što su Elvin Leon Brito, Jim Alers, Artem Lobov, Ricco Rodriguez, Charles Bennett, Kendall Grove, Chris Lytle, Joe Riggs, Chase Sherman, Leonard Garcia, Eric Prindle, Joey Beltran, Bec Rawlings, Shannon Ritch, Bobby Gunn, Jason Knight, Johnny Bedford, Paulie Malignaggi,Robert Morrow, i Chris Leben. i mnogi drugi.

Wikipedia

Počet ćemo sa nekim odabranim nokautima..

Ali ovi petlići se bore realno , što ne bih rekao za one na prvom videu.
............................................................................................................
Kad pogleadaš boxere sa rukavicama posle meča kao da su ih izujedali stršljenovi .

Ali glava i sokerkik to je ono najruznije sa ulice, najprljavije. A sport treba biti sport.
mislim da nisi u pravu jer i udarci laktom ili kolenom mogu teško da povrede opet zavisi sa koje strane gledaš, pre trideset godina ljudima je i boks bio surov pa mogu da zamislim šta bi tada rekli za kolena, laktove, davljenje itd.

po meni u ultimativnom borilačkom sportu ne bi trebalo dozvoliti stvari koje mogu da ubiju ili naprave invalida ili su stvarno i za ultimativni sport nesportski a to su udarci u genitalije, čupanje kose, prsti u oči, udarci laktom u kičmu, ujedanje, udarci u grkljan, itd.
a od udarca glavom možeš da popiješ u najtežem slučaju nokaut kao i od soker kika. ako neko misli da je high kick nešto bezazleniji (ako se dobro pogodi)od socker kicka onda se grdno vara.
svaki sport ubija taktiziranje. udje se u sistem i onda se pretvori u boks braće Kličko. što manje pravila, manje mesta za taktiziranje. socker kick bi razbio taktiziranje parterašima da dave i borbu svode u parter. udarac glavom bi promenio klinč u stojci pa ne bi neko išao u klinč samo da mu prodje vreme.

mislim da nisi u pravu jer i udarci laktom ili kolenom mogu teško da povrede opet zavisi sa koje strane gledaš, pre trideset godina ljudima je i boks bio surov pa mogu da zamislim šta bi tada rekli za kolena, laktove, davljenje itd.

po meni u ultimativnom borilačkom sportu ne bi trebalo dozvoliti stvari koje mogu da ubiju ili naprave invalida ili su stvarno i za ultimativni sport nesportski a to su udarci u genitalije, čupanje kose, prsti u oči, udarci laktom u kičmu, ujedanje, udarci u grkljan, itd.
a od udarca glavom možeš da popiješ u najtežem slučaju nokaut kao i od soker kika. ako neko misli da je high kick nešto bezazleniji (ako se dobro pogodi)od socker kicka onda se grdno vara.
svaki sport ubija taktiziranje. udje se u sistem i onda se pretvori u boks braće Kličko. što manje pravila, manje mesta za taktiziranje. socker kick bi razbio taktiziranje parterašima da dave i borbu svode u parter. udarac glavom bi promenio klinč u stojci pa ne bi neko išao u klinč samo da mu prodje vreme.
Meni su ranije udarci laktovima ili kolenima bili krvnicki do trenutka kada sam shvatio klinc i borbu na maloj distanci. Bojimo se stvari koje ne razumemo. A onda ih upoznamo i obozavamo.

Tada sam podelio gejm na stendap klinc borbu uz zicu parter itd, sve je deo celine ali po meni svaki segment zasebno treba trenirati.

Sokerkik ne bi promenio parter znacajno, mislim, a glava bi zaista promenila klinc uveren sam to si u pravu.

Ali i dalje to je najprljaviji skil sa ulice, to je ispod casti, to nije ferka. Zato mislim da nije sportski.

Gole pesnice ok stvar je ril ali nema partera a skoro sve ulicne tuce idu u parter, zato mi je vise mma ril, mala rukavica, stiti od posekotina ali slican je efekat kao tuca sa koznim zimskim rukavicama, jako malo amortizuje.

Ne svidjaju mi se rukavice za boks nikako. Velike su.

pod socker podrazumevam i stompovanje po glavi a i kolena u parteru itd ma mislim da bi to prilicno razbilo taktiku parteraša
Ne bi uticalo znacajno. Nisi izgleda ispratio dagestance cecene ili khabiba ili khamazat onaj lik kako se zove. Vrlo mocan parter iz pozicije u poziciju nema mesta kolenima. Jako tesko za odbraniti rusenje.

Mislis da bi jednom khamazatu ili kako vec, bio problem da mu neko baca kolena a za par meceva dobio je samo jedan jedini udarac, ajd da kazes i dva jer nailazim na razlicite podatke.

Oblikuje se jedan uzak mma stil sa vrlo malo novih ili kretivnih atraktivnih ideja a ide se samo na brutalno korisne stvari. Ebes kolena u parteru, zvuci beskorisno.

zasto udarac glavom nije fer a koleno i lakat jeste? pesnica kad pogodi obara kao i glava i pravi istu stetu.
inace ja se bojim udaraca glavom jer sam dva puta popio nokaut na ulici zbog toga
Jer je nefer i prljava borba.

To rade samo p@#$e. Ne zvuci sportski.

Nekad se znalo sta je ferka, izadji napolje na ferku, ajd, izadjemo i nema grebanja cupanja za kosu ujedanja sut u jaja.

Cudi me da pustas da ti neko pridje na tu daljinu. Ja tako dobro umirujem situaciju i izvinjavam se da ne ulazim u konfliktne situacije. 😂

Jer je nefer i prljava borba.

To rade samo p@#$e. Ne zvuci sportski.

Nekad se znalo sta je ferka, izadji napolje na ferku, ajd, izadjemo i nema grebanja cupanja za kosu ujedanja sut u jaja.

Cudi me da pustas da ti neko pridje na tu daljinu. Ja tako dobro umirujem situaciju i izvinjavam se da ne ulazim u konfliktne situacije. 😂
za mene je glava legalna koliko i pesnica samo sto nije nacin upotrebe (na kvarno kad se ne nadas, pruzas ruku itd).
pa dobro ovo glavom je bilo dosta davno pre jedno 20-25 godina kad si mlad i neiskusan, guzva, diskoteka itd

Back