Biznisplan

To je i kod nas tako manje-vise...
U Biznis plan ulaze neki predracuni sto se tice potrebnih ulaganja, troskova, prometa, prihoda i profita.
Evo neke definicije koja se meni svidja
Biznis plan je pažljivo planiranje i testiranje poslovne ideje, kojim se pokazuje da li ona ima finansijskog i operativnog smisla.

Sada, to se razlikuje od delatnosti firme.

Imas ovde nesto http://edukacija.ekof.bg.ac.rs/tema-meseca.php?temaId=8

I da josh pitam jel pametno dignuti npr . (lupam) 40 000 eura ili dignuti hipoteku na stan

Kako ja mrzim kredite Paranormalna. U zivotu ne bih digao vise od 10.000. Jedino ako zivis na Zapadu i ako su ti primanja dobra, pa bi imalo nekog smisla.
Huh :sad2:, ja one koji su digli kredu gledam ko heroinske zavisnike. Vec mi muka.:(

Idem sa teme.:sad2:

Kako ja mrzim kredite Paranormalna. U zivotu ne bih digao vise od 10.000. Jedino ako zivis na Zapadu i ako su ti primanja dobra, pa bi imalo nekog smisla.
Huh :sad2:, ja one koji su digli kredu gledam ko heroinske zavisnike. Vec mi muka.:(

Idem sa teme.:sad2:

Razumen opet mislim da je vazhna stavka u shta mislimo ulozhiti tachnije koji biznis pokrenuti nije svaka ideja vredna razmishljanja kreditiranja

Razumen opet mislim da je vazhna stavka u shta mislimo ulozhiti tachnije koji biznis pokrenuti nije svaka ideja vredna razmishljanja kreditiranja
Mnoga iskustva pokazuju da su potrebna 2 puta veca ulaganja nego sto se na pocetku misli zbog mnogih problema koji mogu da nastanu. Bar sam to procitao negde.

A bas poznajem coveka koji je tako upao u zacarani krug gde je stalno morao da se zajmi i na kraju ostao bez icega, a inace je bio dobar preduzetnik.

Moje misljenje, kada se krece od nule, prvo nesto sto je moguce prostije sa malim ulaganjima. Uvek su bolje usluzne od proizvodnih delatnosti u Srbiji zbog trzista, ali ako se ima ovo drugo onda je proizvodna Bog.
Evo jos jednog linka.
http://srbin.info/2014/02/17/u-biznis-se-moze-i-sa-2-500-evra/

Poslednja izmena:
Na zapadu ukoliko hotjesh da startujesh neki biznis i ukoliko ti treba para od gospodje Banke oni zahtevaju biznisplan e sad veliko pitanje je shta je sadrzhaj takvog plana? Fala :)

Sve od A-Z,,,o toj firmi i o sebi samom.Svojim iskustvima kao privatniku..evt proizvodu konkurenciji,ciljnoj grupi kupaca, razvoju itd..Trenutno je ulog 1:2

Back