Biznismenu iz dijaspore vraćaju 8 miliona dolara

C0NSIGLIERI

Buduća legenda
Poruka
43.912
"Razgovori su bili vrlo produktivni i mislim da je napravljen veliki korak da se jedno od problematičnih pitanja reši. Dakle, reč je o preduzeću koje sam ja 2003. godine kupio u Nišu, "Srbijaturist", koje u vlasništvu ima 5 hotela. Agencija za privatizaciju taj razgovor je ukinula u leto 2006. godine, potom sam ja pokrenuo arbitražu, koja je na žalost trajala 5 godina. Razvlačili su taj proces, mislim na Agenciju za privatizaciju, jer nisu imali razloge da raskinu ugovor, znali su da će da izgube proces, pa je njihova strategija bila da odgađaju i razvlače proces. Odluka je u Parizu doneta u maju ove godine, ona je konačna i obavezujuća. Agencija je onda podnela tužbu Privrednom sudu u Beogradu za poništenje te odluke, bez ikakvih dokaza i argumenata, i mislim da je sramota šta su njihovi advokati radili u ime države Srbije.

- Njihovu tužbu Privredni sud u Beogradu je odbio, kao potpuno neosnovanu, Agencija je potom uložila prigovor Apelacionom sudu, i to je tako išlo u krug, jer u Srbiji pravni sistem na žalost ne funkcioniše. Jedan deo tih investicija je osigurao OPIK, Agencija je dužna da mi vrati novac koji su uzeli, uz odštetu od 3 miliona evra, što je ukupno sa kamatom za 5 godina oko 8 miliona dolara, i naravno da mi vrate kompaniju. Sada je jasno da je uticaj američke Vlade u ovom procesu doprineo da se on ubrza, Agencija je sada u situaciji da mora da mi isplate novac.

Moje dobre namere su zloupotrebili i od mene skoro napravili državnog neprijatelja, a da sam neki od lokalnih tajkuna, siguran sam da sa mnom ne bi tako postupali. Mene mediji u Srbiji bez ikakvog razloga nazivaju "kontroverzni biznismen". To je dokaz da se srpska dijaspora još uvek ne ceni dovoljno.
"

http://www.vesti-online.com/Vesti/Ekonomija/188423/Biznismenu-iz-dijaspore-vracaju-8-miliona-dolara

Malo je sto prosrpski politicari pljackaju srpske gradjane, ovde imamo primer i da su "udarili" na Dijasporu. :thumbdown:
Maloumni prosrpski eksperti su se malo zaigrali i preracunali pa su naleteli na nekoga ko ima novac da istera sudski spor do kraja, a sada ce kamate i kazne da plati ko ? ... tako je, RAJA ...
Kako su kriminalci u jednoj drzavi postali vlast i kako tu vlast poslati tamo gde im je mesto ... iza resetaka ?

Tadić: Srbija najbolje mesto za investicije u Evropi
Tanjug | 22. 09. 2010. - 20:11h izmena vesti 20:48h | Foto: Fonet-Ilustracija | Komentara: 36

Predsednik Republike Boris Tadić pozvao je večeras američke kompanije da ulažu u Srbiju, ističući da je dosadašnji nivo investicija i trgovinske razmene daleko ispod mogućnosti koje pružaju srpsko tržište i investiciona klima.

http://www.blic.rs/Vesti/Politika/208479/Tadic-Srbija-najbolje-mesto-za-investicije-u-Evropi

tapkaros, sitni prevarant trazi nove zrtve

Palite se na tadića a on nema veze sa zivotom, najobicniji glumac sa falkutetom socijalne psihologije - znači samo da se snalazi u razgovoru :)
Ali radikali se vezali za njega i mrze ga iz dna duše... A to je i poenta Tadića :)))
Dok ovi primitivni mrze, zderu i piju rakiju a demokrate u pozadini samo mlate lovu :)

Back