Bizarno vol.2

Владан

Buduća legenda
Poruka
37.700
Srbija je evropski rekorder po stopi inflacije - inflacija u Srbiji je devet puta veća nego u susednoj Hrvatskoj, ili pak Češkoj, na primer. U Srbiji su najmanje plate u celom regionu, a najveća nezaposlenost. Dinar je za nepune tri godine doživeo najveći pad vrednosti u odnosu na evro od svih evropskih valuta – na primer, pet puta više nego albanska valuta lek, odnosno skoro sedam puta više nego turska – lira. Čak i po broju automobila na 1.000 stanovnika – po podacima pre ekonomske krize – Srbija je na samom evropskom dnu. Srbija je država sa najviše penzionera, zemlja sa najstarijom strukturom stanovništva u Evropi i među najstarijim na svetu. Stanovnik Srbije u proseku živi 11 godina kraće od građanina Italije il Švajcarske.:confused:

Sa stopom nezaposlenosti od 20 odsto Srbija je najlošija u regionu i među pet najgorih u Evropi:
Srbija 20%
Rumunija 7,3%
Turska 9,8%
Slovenija 7,8%
Hrvatska 13,3%
Mađarska 12,6%
Bugarska 10,2%
Grčka 12,9%
BiH 50%
Makedonija 33,2%

Prema podacima Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ), u Srbiji najveći broj nezaposlenih osoba su, posmatrano prema godinama starosti, upravo oni radno najsposobniji, odnosno ljudi u dobi od 25 do 39 godina (38 odsto) – od 25 do 29 (13,29 odsto); od 30 do 34 (12,46 odsto); od 35 do 39 (12,03 odsto). Takođe, kritičan je podatak da je većina nezaposlenih koji imaju završenu srednju školu, onih koji se smatraju takozvanim – srednjim slojem društva, a njih po evidenciji NSZ ima čak 54,34 odsto ukupnog broja. Daleko manje ima nezaposlenih koji imaju završenu samo osnovnu školu – 28,67 odsto.

Srbija je apsolutni evropski rekorder kada je u pitanju rast inflacije:
Srbija 10,3%
Hrvatska 1,1%
Češka 1,2%
Slovenija 2,1%
Grčka 4,7%
Mađarska 4,7%
Estonija 2,7%
Rumunija 6,1%
Turska 8,6%
(EUROSTAT, najnoviji objavljeni podaci)

U poslednje dve i po godine, dinar beleži najveći pad vrednosti u odnosu na evro od svih ostalih evropskih valuta:
Dinar (Srbija) -40,0%
Lira (Turska) -7,7%
Lek (Albanija) -8,6%
Lej (Rumunija) -15,2%
Zlot (Poljska) -13,8%

Prosečne zarade u republikama bivše SFRJ, u evrima (oktobar 2010.):
Srbija 329
Hrvatska 725
Slovenija 935
Crna Gora 455
BiH 395
Makedonija 330

izvor sajt: gorannecin.rs

Ja uopšte ne znam za neke ljude kako živiDu...I mojoj porodici je često teško a ima slučajeva...Ne znam da li bilo kom političaru bilo sa levice ili desnice dopre u ćontu jauk osiromašenih...

и поред свих ових поражавајућих статистичких података чуди ме да постоји иједан човек који би на изборима да глас за ДС или Г17

48828_tanjug275467_f.jpg

http://3.***************/_g7IQUpT7Nr8/TBtiGHktkpI/AAAAAAAABV0/LOKMrwErwIQ/s1600/the_grim_reaper.jpg

и поред свих ових поражавајућих статистичких података чуди ме да постоји иједан човек који би на изборима да глас за ДС или Г17
То је зато што су ваши показатељи још далеко гори.

Инфлација је рецимо била 113% пре него што је дошао Г17

Čudno, čuo sam na RTS-u pre neki dan da Srbija spada u grupu visoko razvijenih zemalja :neutral:
Najozbiljnije, evo i linka: http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/125/Društvo/874262/Srbija+u+dobrom+društvu.html

Haha odlican link, najjaci mi je komentar ovog pacijenta:

Odkud vam ti podatci stanovništvo Srbije jedno od najstarijih u Evropi ? Srbi su se doselili na Balkan u 9 veku i to zna citav svet samo mi ne. A 9 vek svet je vec bio formiran samo mi ne i jos uvek nismo a kada ce to da bude je veliko pitanje i dali ce ikada da bude. Dali iko postoji realan u ovoj drzavi ?

:hahaha1::rotf::hahaha1::rotf::hahaha1:

ima tu jedan problem sa racunicom prosecnih zarada.

kad u jednoj porodoci jedan od supruznika izgubi posao a drugi ima stalan posao, njihov prosek je 0+ 1 plata podeljeno sa dva.
koliko je ono ljudi izgubilo posao za ovih par godina unazad? par stotina hiljada?

najbolji pokazatelj prihoda je kad se podeli na sve radno sposobne i tu mozemo ladno da odemo na ispod 100 evra

@Mr.Not to sam i ja čuo iz nekih ličnih kontakata...
Nezaposlenost je mnogo veca, trenutno u Srbiji je zaposleno svega 37 odsto radno sposobnog stanovnistva.
Tako je nešto procenat...Možda oko 40%...Prosek izvlači Vojvodina i Beograd ali situacija '''dole'' je daleko od dobrog...Ovo je nešto malo jače od afrićkog proseka.Bez stranih grinfild investicija čak i braunfild teško će ići.

Zavod za statistiku ne objavljuje tacne podatke,a o nekim istrazivanjima pojedinih istrazivackih kuca...o tome ne treba ni trositi reci,namesta se po potrebi.Situacija je dosta,dosta teska,a nema nimalo izgleda da ce biti uskoro i bolja.Sve dok neko od kandidata za vlast,ne objavi javno ekonomski model za oporavak,necemo znati kada ce se otprilike moci vidno osetiti poboljsanje.

Back