"Bizarni" svetski kulinarski specijaliteti

Pa jes odvratno sve to, ne kazem, ali i kod nas se jedu razne iznutrice, pa svargle, krvavice, skembici, crevca, pihtije, nogice, usi dlakave od svinje :sad2: i slicno..
Ja ne jedem nista od tog gore navedenog, al opet jedem meso, pa isti djavo generalno, samo sto jedem meso od buta, vrata, ili krilce, ili pileci batak, dakle te standardne stvari, pa su kao manje gadne..jer smo navikli vise na njih. A sa druge strane, jedes deo zivotinje, pa kako god okrenes je gadno.
Ali kad bih se mnogo opterecivala time, bila bih vegeterijanac..ili cak frutarijanac :lol:

Pa jes odvratno sve to, ne kazem, ali i kod nas se jedu razne iznutrice, pa svargle, krvavice, skembici, crevca, pihtije, nogice, usi dlakave od svinje :sad2: i slicno..
Ja ne jedem nista od tog gore navedenog, al opet jedem meso, pa isti djavo generalno, samo sto jedem meso od buta, vrata, ili krilce, ili pileci batak, dakle te standardne stvari, pa su kao manje gadne..jer smo navikli vise na njih. A sa druge strane, jedes deo zivotinje, pa kako god okrenes je gadno.
Ali kad bih se mnogo opterecivala time, bila bih vegeterijanac..ili cak frutarijanac :lol:
Kapiram ja da u slucaju prezivljavanja covek moze jesti svasta,npr nadjes se daleko od civilizacije,jesces i koru s drveta,ali proglasiti jaja kuvana u mokraci specijalitetom,to mi je van svake pameti!

Odkud znaš da ne valja kad nisi probao? :)

Pa samo gledanje emisije mi je izazvao nagon za povracanjem,tako da ne verujem da bih se naterala to da probam!Mozda i jeste ukusno,ali je bizarno kuvati jaja u mokraci,jer urin je fekalija,mada sad me podseti na moji pokojnu babu koja je tvrdila da su ljudi ranije"dezinfikovali"rane sopstvenom mokracom.Da li ima neko dezinfekciono sredstvo u urinu,ne znam,ali mi se ta babina teorija nikad nije svidela,ni kao detetu.

A moze li nase a svetsko .E , tako dosla nasa ekipa na kampovanje .Ubi vrucina pod satorom , a more koliko god lepo stomak ipak zakrci .I tako mozda 10 ti dan ostasmo bez love i sta da se radi .Nadjoh u satoru sledece : kesu naklijalog krompira , usmrdeli crni luk , uzvirstala flasa paradajiza , pobudjala tegla sa crvenim paprikama ,po kile rascvarenog i budjavog kajmaka , tuknula polusuva svinjska rebarca .Sve to lepo operem , iseckam , puna loncina svega i svacega , jos malo i vegete da maskira pa 5 sati kuvanja . 15 ljudi jede i niko nepita nista , samo hvale i zderu , cak i njihove zene me pitale za recept , jer nikad nisu jele bolju krompir corbu.:whistling::whistling:

A moze li nase a svetsko .E , tako dosla nasa ekipa na kampovanje .Ubi vrucina pod satorom , a more koliko god lepo stomak ipak zakrci .I tako mozda 10 ti dan ostasmo bez love i sta da se radi .Nadjoh u satoru sledece : kesu naklijalog krompira , usmrdeli crni luk , uzvirstala flasa paradajiza , pobudjala tegla sa crvenim paprikama ,po kile rascvarenog i budjavog kajmaka , tuknula polusuva svinjska rebarca .Sve to lepo operem , iseckam , puna loncina svega i svacega , jos malo i vegete da maskira pa 5 sati kuvanja . 15 ljudi jede i niko nepita nista , samo hvale i zderu , cak i njihove zene me pitale za recept , jer nikad nisu jele bolju krompir corbu.:whistling::whistling:
Tema nije prezivljavanje u Srbiji od 1.-1.,mada mogao si registrovati taj tvoj recept,pa ga lansirati ko specijalitet.

Како издржаше тих 5 сати тако гладни? :)

Ja ne volim što moj deda drži životinje. Jadnu kravu muči i kinji, vuče je za ono vime, a zašto, zbog par litara mleka? Ja nepijem mleko.

Moj deda takodje maltretira ovce. Te ih tera da pasu, te im uskraćuje pravo boravka u prirodi. Često zna i da ih ošiša i od njihovih dlaka baba pravi čarape. Sramota! Ja nosim sintetičke čarape.

Deda takodje drži i kokoške. Jadne koke noć provode u kavezu, kao nekakvi robijaši, a danju lutaju po njivi trazeći hranu. Ali zato svaki dan oduzima jaja kokoškama. Neverovatno, zamislite da neko vama oduzme jaja. Ja ne jedem jaja.

Deda takodje drži svinje. Kada se prasica oprasi onda hrani prasiće dok ne postanu veliki prasići. I onda ih deda, zamislite samo, zakolje. Neverovatno. Od mesa sprema tamo neke čvarke, možete zamisliti, i suši to meso i kobasice. Moj deda je varvarin. Ja ne jedem svinjetinu.

Deda takodje ima i baštu. Tamo uzgaja raznorazno povrće, i to na više nego odvratan način. Na primer, krompir drži u nehumanim uslovima, u vlagi i mraku. Užas živi, ni jedan krompir nije zaslužio da se prema njemu postupa kao da je u zatvoru. Ja ne jedem krompir.

Deda takodje ima i šljivik. To je jedna velika livada sa šljivama. I njih maltretira, te im u jesen seče grane, te ih farba krečom na proleće. Jadne šljive, najgore prodju kada sa nekom dugačkom letvom u jesen sa njih mlati šljive. Deda pravi rakiju i džem od šljiva. Ja ne pijem rakiju, niti jedem džem.

Ja jedem mekdonalds. I čokoladne bananice. Ponekad smoki i čips. Supu iz kesice. Picu iz picerije. Koka kolu. Slatkiše. Imam 15 godina i 120 kilograma. Mama kaže da je to stvar metabolizma. Sada žurim, počinje "Farma". Oni tamo vole životinje, a ne ko moj deda.

Ja bih mogao skakavce i pauke ( valjda tarantule).
Prže ih u fritezama i kad završe imaju zlatnu boju i hrskavi su kao čips. Još ako ih dobro posole, uopšte mi ne deluju neukusno

Pogledajte prilog 278227

ejg8e1.jpg

I ja bih probala ovo :D a od kineske klope ko nije probao one knedle, hleb iliti bao-z kako ih već zovu, ne zna šta propušta.
Ovo ispod već ne bih mogla. Dosta ljudi praktikuje ovu stvar jer su negde pročitali da je lekovito :neutral:

Sećam se iz prve pomoći knjiga iz četrdeset i neke, da treba da se popiškimo na ranu ako nema druge ali majku mu mislim da se "lekovitost" tu završava :neutral:

мени је бизарно јести пужеве

- - - - - - - - - -

Ja bih mogao skakavce i pauke ( valjda tarantule).
Prže ih u fritezama i kad završe imaju zlatnu boju i hrskavi su kao čips. Još ako ih dobro posole, uopšte mi ne deluju neukusno

Pogledajte prilog 278227
]
ова мала има лепе зубе и то вади целу слику

Back