"Bizarni" svetski kulinarski specijaliteti

kanarinka

Elita
Poruka
16.443
Upravo odgledah na GALILEU reportazu o kuvanim jajima u urinu sakupljen od decaka iz osnovnih skola.Jaja se kuvaju u urinu 1h,potom se jaja lupaju i dodaje "svez"urin i nastavi sa kuvanjem na tihoj vatri jos 12h.Belance je oker boje a zumance zeleno.Kinezi odusevljeni,kupuje se ko alva,i nadje se tu jedan Nemac turista,probao covek,opisuje ukus,kao ukusno,malo vise slano,al mu onda krenu nagon za povracanjem,te ispljunu taj zalogaj.

http://www.nezavisne.com/zivot-stil...djecaka-uskoro-kulturno-nasljedje-134645.html

Sta mislite o ovakvim i drugim specijalitetima koji nama izazivaju mucninu a kod domacina odusevljenje?Da li znate za jos neki za nas cudan specijalitet?

ebes mi sve ako su kinezi normalni

Skandinavci i Islandjani jedu trule ajkule i ovcije glave u tursiji :bljak:
To je tradicionalna vikinska kuhinja a voditelj je umalo pao u nesvest ( mislim da je Travel kanal u pitanju).

I ja samo sto povratila nisam kad gledah kako iz kofa preliva mikracu preko jaja,ali ako je starosedeocima to normalno,a drugima nije,namece mi se pitanje,da li je merac sta je normalno a sta ne,vise u nasim glavama,utisnuto vaspitanjem i sopstvenim obicajima.

pa ne znam
koliko normalno moze da bude to sa mokracom?
ili npr kad strpaju zivog jastoga u kljucalu vodu
ili npr kad kinezi pse tuku do smrti,jer su tako kao ukusniji
a macke zive ispeku ...kao to je specijalitet
ili ono przenje zive ribe pa je jedu a ona i dalje otvara usta
a ima i ono sa jedenjem mozga onih majmuna....majmun ziv a oni mu otvore glavu i jedu dok on urla
misim bar mu ucini uslugu i nemoj da ga mucis

ili ove trule ajkule

uglavnom, iskreno, za ta jaja u mokraci imam pozitivniji stav nego za maltretiranje hrane dok je jos ziva

tesko da neke stvari mogu da budu normalne ako ukljucuju sadizam...

Oni to "jelo"smatraju specijalitetom.
Do sad sam gledala emisije gde neki jedu insekte,pa negde u Juznoj Americi one pacovcice,ne znam kako se zovu,a lice na morsko prase samo vece,pa zmije,i sve sam to mogla donekle razumeti,ali me zivo zanima kome je uopste palo na pamet da kuva jaja u urinu?Msm,kolko trebas biti"mastovit"da ti tako nesto uopste padne na pamet?

pa ne znam
koliko normalno moze da bude to sa mokracom?
ili npr kad strpaju zivog jastoga u kljucalu vodu
ili npr kad kinezi pse tuku do smrti,jer su tako kao ukusniji
a macke zive ispeku ...kao to je specijalitet
ili ono przenje zive ribe pa je jedu a ona i dalje otvara usta
a ima i ono sa jedenjem mozga onih majmuna....majmun ziv a oni mu otvore glavu i jedu dok on urla
misim bar mu ucini uslugu i nemoj da ga mucis

ili ove trule ajkule

uglavnom, iskreno, za ta jaja u mokraci imam pozitivniji stav nego za maltretiranje hrane dok je jos ziva

tesko da neke stvari mogu da budu normalne ako ukljucuju sadizam...

lepo moj muz kaze da je covek jedano veliko smece!Naopako jesti mozak zive zivotinje!Pa to ni Hitleru nije palo na pamet,a taj je svetski pojam zla!

I ja samo sto povratila nisam kad gledah kako iz kofa preliva mikracu preko jaja,ali ako je starosedeocima to normalno,a drugima nije,namece mi se pitanje,da li je merac sta je normalno a sta ne,vise u nasim glavama,utisnuto vaspitanjem i sopstvenim obicajima.

Naravno da jeste, ali kada su pitanju urin i trulo meso, to ne vidim kao relativnu stvar nego je odbojnost prirodna.
U zivotinjskom svetu retke su vrste sisara koje se hrane trulezom a za urin ne mogu da se setim nijedne da ga konzumira.

mene kod kineza nista ne cudi

:mrgreen:

2mfye82.jpg

Prilozi

• 2mfye82.jpg
    2mfye82.jpg
    40,6 KB · Pregleda: 3
1. Balut

Za sam kraj ostavili smo najbizarnije jelo svih vremena koje vlada top listama više decenija. Preporučujem ljudima sa slabim digestivnim sistemom da preskoče ovaj pasus, zarad njihovog dobra. Naime, Balut je embrion patke u poznom stadijumu kuvan zajedno sa ljuskom. Ovaj obrok veoma je popularan na Filipinima,u Kambodži I Vijetnamu i prodaje se na uličnim tezgama. Za ovo jelo se kaže da ima ukus najobičnijeg kuvanog jajeta. Ova činjenica veoma je čudna jer ponekad balut ima sve razvijene karakteristike ptice. Na kraju krajeva da li je bizarnost zaista odlika zanimljivog ukusa?

...................

a skembici vam nisu bizarni? beli bubrezi? :malav:
u mom kraju se od iznutrica pravi jelo,sve se to opere,drzi u sircetu da izvuce smrad (creva od svinje,i sve sto se baca inace),samelje,i pune plucne maramice,ili samo zapece sa jajima kao musaka
ja to bas volim da jedem,a zam da u drugim krajevima srbije ne mogu da veruju da se to jede

a skembici vam nisu bizarni? beli bubrezi? :malav:

Naravno da jesu. Smrde ko one svedske ajkule i kineska kajgana zajedno.
Vidjao samo starce da to jedu ( mislio sam da je to "delikates" iz njihove mladosti) ali na kablovskoj sam video da slicno (ne)jelo postoji u Italiji i prodaje se na ulicama, sa kolica kao fast food.
Samo i njima slabo ide biznis jer su to, kao i kod nas, jele samo starije generacije a posto izumiru i broj prodavaca tih gadosti se smanjuje.

Cini mi se da starijim ljudima "ne radi" nos pa im svasta pada na pamet ( cak i mazanje tela jabukovim sircetom, protiv komaraca :D )

Ovo je fast food koji mora i brzo da se jede...dok ti ne pobegne hrana sa tanjira :hahaha:

e da jedu samo pilece embrione, jedu kinezi i mnogo gore ...

Ma ako, samo neka jedu sta im je pri ruci...zamisli tek da imaju isti jelovnik kao drugi narodi, ne bi nista ostalo za nas :sad2:

Zato samo nek ruckaju i uzivaju, jedino sto bi im trebalo uvesti neke sankcije dok ne prestanu da klopaju pse.

Poslednja izmena:

Back