Bizarna fobija švedske ministarke

Sensei

Master
Moderator
Poruka
91.567
Švedska ministarka za rodnu ravnopravnost i radni život navodno pati od iracionalnog straha od banana koji je sprečava da se približi popularnom voću.

Paulina Brandberg je prvi put spomenula svoju fobiju od banane u obrisanom tvitu iz 2020. godine, opisujući je kao „najčudniju fobiju na svetu“, ali se to pitanje nedavno ponovo pojavilo i postalo je u nacionalnim vestima u Švedskoj nakon što su novine The Ekpressed objavile seriju procurelih mejlova koji su otkrili snagu njene odbojnosti prema žutom voću.

Osoblje Brandbergove poduzelo je velike mjere kako bi osiguralo da 41-godišnja političarka ne dođe u kontakt sa voćem, šaljući poruke ljudima i mestima koje je unapred zakazala kako bi ih obavestila o svojoj fobiji i vodeći računa da se nijedna banana ne pojavi.

1732050944115.png

Ја не схватам такве баналне фобије у тим годинама. Мислим да ту психа није скроз здрава. Чуш фобија од банане!
Шта ће да јој уради банана? Да је нападне, уједе,......
Može ovako (izmišljen scenario)
Kad je bila mala neko je bananom čačkao dole. Bila je suviše mala da shvati celu situaciju, ali dovoljno velika da poveže banana=sramota i bol

Kad je bila mala neko je bananom čačkao dole. Bila je suviše mala da shvati celu situaciju, ali dovoljno velika da poveže banana=sramota i bol
То би био већ озбиљан проблем, али ја сам се сусрела са страхом од печене прасеће главе! Јбт! Одрасла жена бре и вришти кад види...мсм, није нормално.
Шта је могло печено прасе да јој уради?
А шта год да је, преовладаш страх, остане непријатност али знаш да обуздаш реакцију.

То би био већ озбиљан проблем, али ја сам се сусрела са страхом од печене прасеће главе! Јбт! Одрасла жена бре и вришти кад види...мсм, није нормално.
Шта је могло печено прасе да јој уради?
А шта год да је, преовладаш страх, остане непријатност али знаш да обуздаш реакцију.
Fobije nastajuj od asocijacija

Da je ovo neko od forumaša napisao ti bi izbrisao komentar (što bi i trebalo uraditi) možda čak i kaznio forumaša. Ali ti, kao moderator, nemaš kočnice u svojim bolesnim izjavama kojima kupuješ lajk. Stvarno mislim d abi bilo u redu da ovo izbrišeš.

Da je ovo neko od forumaša napisao ti bi izbrisao komentar (što bi i trebalo uraditi) možda čak i kaznio forumaša. Ali ti, kao moderator, nemaš kočnice u svojim bolesnim izjavama kojima kupuješ lajk. Stvarno mislim d abi bilo u redu da ovo izbrišeš.
Zašto je to uvredljivo? Sasvim validna opcija zašto bi neko imao naizgled nerazumnu fobiju.

Fobije nastajuj od asocijacija
E, ovako, ako je od asocijacija, vidi, tražila sam od prijatelja iz Hrvatske da mi objasni šta znači "sad sam u banani".
Pitao me na šta me asocira banana. Božemioprosti na šta. Pa na voće puno kalijuma, protiv depresije, nznm ima toga dosta.
Kaže on "nikad žensko od tebe. Vi to kažete" u q+cu sam." :zcepanje:

Back