Bivši zavisnik

Jefimija*

Aktivan član
Poruka
1.828
Imamo temu zavisnost u vezi i to smo aposolvirali :)

Prica je sljedeća.
Ona je izašla iz duge veze.usamljena želi nekog normalnog za vezu. upoznaje njega.on fin.ljubazan.nije navalentan.ima manire.duhovit.razuman.poziva je na kafu .kao generacijski su tu i bilo bi lepo da popiju kafu da se upoznaju bolje.ona okreće telefon i raspita se.saznaje da je momak bivši narkoman.i glas sa druge strane joj kaže. On je OK samo mu je droga sprzila mozak.ona sedi razmišlja i odluci da ipak ode na tu kafu.jer nema predrasude.jer ne želi da ga odbaci kao zatucana sredina.jer ga na neki način žali.nju je ipak malo sramota da ih neko vidi zajedno.i misli.OK popicemo kafu i to je to.na kafi on prica o sebi.prica svoju životnu priču.caskaju.on je stvarno primer finog muškarca.ona osecam koliko on ima ljubavi u sebi.koliko može da voli.da pazi.mazi.bude tu.sasluša.nije varka.takav je.a njoj bas to treba.u jednom trenutku nagovještava da ima još puno toga da prica.da jedan važan deo svog života nije ispričao ali da ne želi prvi put.ona zna sta ce da joj priča.
Pitanje .da li bi se VI upustili u vezu sa bivšim zavisnikom.sta uopste znate o bivšim zavisnicima.da li ste imali slična iskustva. Da li je on tako ljubazan fin..zato sto je odbačen ili mislite da je i pre bio takav. Da li mislite da to može uspeti

Samo vidovita Zorka može pogoditi budućnost :D . Neka malo isključi drugarica emocije i neka uključi mozak.

- - - - - - - - - -

Znam da bilo kakva emocija ,bilo dobra ili loša , može u njega da probudi želju da se zabavi malo sa ekserima ili šta je već radio .

Samo vidovita Zorka može pogoditi budućnost :D . Neka malo isključi drugarica emocije i neka uključi mozak.

- - - - - - - - - -

Znam da bilo kakva emocija ,bilo dobra ili loša , može u njega da probudi želju da se zabavi malo sa ekserima ili šta je već radio .

Zar ona nije u zatvoru?: )

Misliš da bi mogao opet početi da se gudra?
AJ da zamislimo da to neće.
Da li bi onda bio sa takvom osobom?

Prica je sljedeća.
Ona je izašla iz duge veze.usamljena želi nekog normalnog za vezu. upoznaje njega.on fin.ljubazan.nije navalentan.ima manire.duhovit.razuman.poziva je na kafu .kao generacijski su tu i bilo bi lepo da popiju kafu da se upoznaju bolje.ona okreće telefon i raspita se.saznaje da je momak bivši narkoman.i glas sa druge strane joj kaže. On je OK samo mu je droga sprzila mozak.ona sedi razmišlja i odluci da ipak ode na tu kafu.jer nema predrasude.jer ne želi da ga odbaci kao zatucana sredina.jer ga na neki način žali.nju je ipak malo sramota da ih neko vidi zajedno.i misli.OK popicemo kafu i to je to.na kafi on prica o sebi.prica svoju životnu priču.caskaju.on je stvarno primer finog muškarca.ona osecam koliko on ima ljubavi u sebi.koliko može da voli.da pazi.mazi.bude tu.sasluša.nije varka.takav je.a njoj bas to treba.u jednom trenutku nagovještava da ima još puno toga da prica.da jedan važan deo svog života nije ispričao ali da ne želi prvi put.ona zna sta ce da joj priča.
Pitanje .da li bi se VI upustili u vezu sa bivšim zavisnikom.sta uopste znate o bivšim zavisnicima.da li ste imali slična iskustva. Da li je on tako ljubazan fin..zato sto je odbačen ili mislite da je i pre bio takav. Da li mislite da to može uspeti

ja ovo ne mogu citati..probaj u tri reci da napises temu za nas ogranicene:mrgreen:

Prica je sljedeća.

nema bivsih, ima samo kontrolisanih zavisnika
i nikad se ne zna koliko je neko jak..koliko snage u zivotu ima da se bori sa izazovima i preprekama
niko ne zna kakv ga zivot sutra ceka i koliko ce boza tereta da mu baci na ledja..da li ce pod tim teretom da poklekne ili da se izbori
niko to ne zna
ljudi su zavisni od razlicitih stvari
neko od hrane, neko od alkohola, neko od zlobe
a svako od nas zna sa cime moze da se nosi..sta je ono od loseg sto mu najmanje smeta
niko ne moze da zivi tvoj zivot i samo ti sama znas koja je tvoja odluka..da li ides na tu drugu kafu..

Hehe nemam pojma da li je u zatvoru :D .
Ne znam nikog ko je prestao .
Tj znam , jedan je prestao ali je psihički skrenuo , proveo je zadnjih desetak godina sam u kući . Švorc . A drugi je u manastiru trenutno , i biće narednih dve godine . Nisu to predrasude koje neko ima o narkomanima , to su činjenice iz prošlosti .

nema bivsih, ima samo kontrolisanih zavisnika
i nikad se ne zna koliko je neko jak..koliko snage u zivotu ima da se bori sa izazovima i preprekama
niko ne zna kakv ga zivot sutra ceka i koliko ce boza tereta da mu baci na ledja..da li ce pod tim teretom da poklekne ili da se izbori
niko to ne zna
ljudi su zavisni od razlicitih stvari
neko od hrane, neko od alkohola, neko od zlobe
a svako od nas zna sa cime moze da se nosi..sta je ono od loseg sto mu najmanje smeta
niko ne moze da zivi tvoj zivot i samo ti sama znas koja je tvoja odluka..da li ides na tu drugu kafu..

Ja pitam tebe.sta bi ti uradila?da li bi otišla na drugu kafu?

Ne znam.moja pretostavka heroin. Još nisu bili na drugoj kafi :) na kojim god da je tešku su.cim je lecen

vidi, ljudi se lece i od prekomernog upraznjavanja seksa
lece se i od bulimije i anoreksije - a u pitanju je hrana
mozda je isao na detoksikaciju, mozda je bio konzument a ne overdozer
sa narkomanom ne bih isla na pice
sa covekom koji se bori/o sa svojim slabostima bih
licno bih otisla na drugo pice ako me privukao kao osoba - duhovno i fizicki
ako bih cula tokom tog razgovora da je bio heroinski zavisnik, meni licno ne bi vise bio privlacan kao muskarac..kao drugar bi ostala u kontaktu ukoliko zeli, ali bi mu otvoreno rekla kakav je moj stav
on ima pravo da u nekoj fazi svog ziovta posegne za heroinom i bode se do bauljanja po ulici, ja imam pravo da me takve osobe ne privlace kao muskarci i partneri
nema razloga da ne budes otvorena
ne osudjujem niciji izbor, ali zadrzavam pravo da imam svoj

...bivsi ovisnik,
to je tako neodredjena sintagma
da i ne moze se odgovoriti
na cemu,
koliko
kakva...dokle i ako je do igle
onda je muka...
...moze uspjeti ako se ne pusta vremenski
duze a da ne prijavi gdje
jer,
bilo kakav kontakt sa 'starom ekipom'
gotovo je...
...i nije problem ako opet pocne
sto je poceo nego sto si u kandzama
zla...zaklinjanje...maltretiranje
a u medjuvremenu se stekla nekakva simpatija ili mozda dublje...
...treba se samo sjetiti jednog naslova u Novostima...
...i majcinska se ljubav moze istrositi,
to je izrekla majka 45,-godisnjakinja
a sin je oko 26.
...to se ne moze zaboraviti...
...

Za započinjanje života bivši narkoman nije dobar izbor.
Sa njegovom elokvencijom, duhovitošću, mirnoćom, povratkom na put
ozdravljenja,
može da se diči jedino familija ovoga.

On je zamotana bomba sa satnim mehanizmom....

igra se ona,ne zna šta je droga
koliko ih samo znam da su se skinuli,ja ga hvalim,govorim kako mi drago što je uspeo...kad ono samo fućfuruć...ako ne počne opet,eno ga na ruletu ili je svaki dan na dve litre vinjaka...sve bih ja to u crnu reku,još i gore
kažu ljudi,ne znaš ti šta ćeš imati...e nije ga majci kod mene šmrkao,ne bi imao vremena
neki ljudi jednostavno nisu za život,ma koliko mi to odbijali da vidimo,tako da sam ja odavno odbacio predrasude da imam predrasude prema njima

...sto me priblizavas Policiji
pobogu.../ ...za Divu/
...u centru sam sa stanom
kako se izlazi sa stare pijace...
...inace je Faronn sa sela
ali to su sve politicari i sve znaju...
...tamo su sve ovisnici snapsovci _djankijaneri...:lol:

Back