Bivsa SFRJ vs USA(NBA) 1980 ili tako nesto?!

• Začetnik teme Začetnik teme A-LEX
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

A-LEX

Primećen član
Poruka
802
Caos
Danas sam na RTS SAT-u gledao neku emisiju mislim da se balkanskom ulicom zvala. Uglavnom su pustili interviju sa Kicanovicem gde je on spomenuo neku tekmu iz 198? sa amerima. Nasi su sa nekih 4 poena izgubili, a u tadasnje vreme nije bilo jos linije za 3 poena. Naveo je da su nasi igrali vise na sut iz daljine jer im nisu mogli parirati pod kosem. Rekao je da je bilo 3ce bio bi rezultat drugaciji.
Jel zna neko nesto o toj tekmi i jel ima neko neke info o tome? U napred hvala.
Pozz

ti si mongoloid:roll:

Žutac? Ne, bijelac sam, Hrvati su u ogromnoj većini bijelci.

* "Mongoloidna rasa je jedna od velikih ljudskih rasa. Rasprostranjena je autohtono u Aziji i Americi (Amerikanci). Odlikuje je crna ravna kosa, tamne oči, istaknuta jagodična kost, plosnato lice i niska nosna kost. Često se neprecizno naziva žutom rasom. U okviru mongoloidne rase može se izdvojiti nekoliko podtipova: sjevernoazijska, arktička, južnoazijska, dalekoistočna i američka. "

Decko je napisao 198? sto znaci da mogla da bude 1980, 1981, 1982 ili 1983,

Jedino svjetsko natjecanje u tim godinama je bilo SP 1982. Na njemu se Jugoslavija i SAD nisu susrele.

Poslednja izmena:
Nisam ja nigde napisao da je to bilo takmicenje na turniru. Bolje citaj...rekao je Kicanovic da je bila prijateljska tekma sa NBA igracima. Jer je SFRJ bila olimpiski prvak i 3 puta za redom evropski pa su hteli u toj tekmi videti koja je repka bolja. Americki NBA igraci su tek oficijalno zaigrali 1992 u Barseloni. A ovo je bila PRIJATELJSKA TEKMA....
A mongoloidi su ljudi koji su retardirani, a te na koje ti mislis su mongoli = Mongolija severnije od Kine.

Mislim da se takva utakmica nikad nije odigrala.......
Razlog zbog kojega sam skoro ubedjen u to je sto ne posotji nacin na koji bi se okupili profesionalci iz samo DVA NBA tima, i odigrali "prijateljsku" utakmicu, a da to ne bude medijski propraceno u americi.
Kako o tome nema tragova.......
Mozda su igrali prijateljsku utakmicu sa igracima jendog NBA tima, mada je to izgleda neverovatno.
I to bi sigurno bilo zabelezeno, obzirom na komunisticku "reputaciju" nase drzave i utakmice u SAD.
Mozda sa nekim igracima sa pripremnog kampa za NBA.
To je jedino moguce......
Inace je nasa reprezentacija dugo godina isla zimi(postojala je pauza u nasem prvenstvu tokom decembra cini mi se) na turneju po SAD, gde je igrala sa B ligom americkih univerziteta...I nikada se nie vratila sa pozitivnim rezultatom

Ipak mislim da Kile nema razlog da laze ili blaze receno da prica neistinu.
Rekao bi da ako je to bilo davne 1980 NBA liga u svetu jos nije bila poznata kao danas. Cak i danas vise nije poznata kao 90ih. Opet bi rekao da ako je bila prijateljsa tekma, kao prvo mozda ameri nisu hteli da se zna za tu tekmu u slucaju ako se obrukaju sa NBA igracima i izgube. Verovatno se zbog toga i nezna za tu tekmu. Ipak je SFRJ tada osvojila 3 evropska zlata i olimpijadu....

Posto sam ja inace veliki poznavalac bor.vestina ima recimo slicna prica za svetskog prvaka u kickboxu. Amerikanac koji je polu indijanac a polu belac Benny "the Jet" Urquidez je takodje iza zatvorenih vrata imao borbu sa prvakom u Muay Thai-u davne 1984 godine. Tada MT nije bio poznat u svetu a on je cuo da su tajladjani najbolji u tome i da bi video sta je toliko drugacije itd on ga je pozvao u svoju skolu "The Jet Center". Dobio je debele batine od tajlandjanina i to se nije pricalo dalje. Za to znaju samo nekoliko ljudi koji su bili prisutni. Medju kojima je i moj ucitelj bio.

Verujem da je se takva slicna prica desila sa nasima i NBA postavom.
A moje pitanje sam ovde postavio u nadi da se mozda neko javi ko je mozda gledao tu emisiju sa njim a mozda nekoga ima ko zna za ovu tekmu.

Ovde izgleda da niko ne razume o cemu je rec. Nije igrala SFRJ sa nekom NBA ekipom tipa, Bullsa,Lakers itd nego su Ameri sastavili repku sa igracima iz razlicitih ekipa kao sto se i reprezentacia sastavlja.... Dakle igrao je neki NBA sastav tipa Mika,Pika,Djura i Pera protiv SFRJ a ne Spurs,Sunsi itd....
Ako je neko nesto saznao ili cuo o doticnoj utakmici neka se javi.
Nije uopste rec o tekmama izmedju NBA ekipa i Evropskih ekipa.
Pozz

Back