Bivša dečija zvezda Kori Feldman tuži roditelje zbog krađe njegove zarade

Sensei

Master
Moderator
Poruka
94.322
Zvezda 80-ih rođena je od strane Boba Feldmana, koautora hitova, uključujući "My Boifriend's Back" i "I Want Candy" i nekadašnjeg basiste Strawberry Alarm Clock-a, i Šile Feldman, bivše šankerice. Dok je Feldman rekao da je njegov otac često bio odsutan, on je takođe tvrdio da je njegova majka gurnula i njega i njegovu stariju sestru Mindi da se bave glumom. Mindi je zaradila mesto u Klubu Miki Maus iz 70-ih, a Feldman je ubrzo dobio svoj prvi posao u reklami za Mekdonalds kada je imao samo tri godine. Nastavio je da rezerviše još reklama, kao i gostujuće uloge u serijama, uključujući Mork & Mindi i Eight is Enough.

„U osnovi sam bio dete rob“, rekao je Feldman za People 2016. „Počeo sam da radim sa tri godine i to nije bio moj izbor“.

U svojim memoarima Coreyography iz 2013., Feldman tvrdi da je Šila, kako bi zadržala posao, izbelila Feldmanovu kosu peroksidom i pratila njegovu težinu, jednom uvredajući petogodišnjaka i nateravši ga da bulji u zid sat vremena nakon što je jeo kolače. Što se njegove karijere tiče, ubrzo je nadmašio svoju sestru Mouseketeer, zaradivši ulogu u CBS seriji The Bad News Bears. Dok se Feldman nakratko radovao što je njegov otac skrenuo pažnju na njega kako bi ga naučio da igra bejzbol za tu ulogu, on je u svojoj autobiografiji napisao da su njegovi roditelji uživali u materijalnom povratku njegovog uspeha. "Moj tata je zamenio svoju staru olupinu za mercedes, a moja majka je sebi kupila kadilak", napisao je. „Unajmili smo i spremačicu na puno radno vreme.

Feldman je takođe napisao da se njegov tretman kod kuće pogoršao kako je njegova porodica postala zavisna od njegovih prihoda, zbog čega mu je majka zabranila vožnju bicikla jer bi se mogao povrediti i ugroziti svoju poslednju ulogu. Kada su mu ocene zaostajale zbog povlačenja iz redovne škole zbog produkcije, otac ga je tukao kaišem, ponekad vezan za stub kreveta, tvrdi glumac. U međuvremenu, kaže da je majka davala „nasumične batine samo da [ga] drži u redu“ i nastavila da se fokusira na Feldmanovu težinu, primoravajući ga da pije tablete za dijetu kao tinejdžera i dajući mu slobodno vreme samo za džogiranje.

1686427061197.png

1686427224731.png
Nakon više uspeha u filmovima uključujući Goonies, Gremlins i Stand by Me, Feldmanov otac je stupio na mesto njegovog menadžera, baš na vreme za svoju ulogu u The Lost Boys. Feldman je napisao da mu je za to vreme otac unajmio asistenta koji bi mu davao drogu i seksualno ga zlostavljao. On tvrdi da je stres zbog ovog zlostavljanja, uz celonoćno provod sa starijim zvezdama, doprineo da mlada zvezda oboli od mononukleoze. Bez obzira na to, njegov otac ga je navodno držao za razne sporedne poslove kako bi ostvario dodatni prihod.

Poslednja izmena:
1686427490368.png
Prognan iz očevog doma, Feldman se našao lišen sigurnih odraslih kojima bi se mogao obratiti i oslonio se na čoveka koga je opisao u svojoj knjizi kao „jedinu osobu u mom neposrednom krugu koja me nije maltretirala, ali koja je takođe bila dovoljno stara da vozi auto." Ovo je bio stariji glumac koga naziva "Toni Bernam", za koga Feldman tvrdi da je ipak seksualno zlostavljao svog prijatelja i kolegu iz uloge Kori Hejma. Dok je boravio sa Burnamom, mlada zvezda je izvela svoje roditelje na sud da budu emancipovana i uspela je da sazna koliko je novca zaradio svojim nastupima. „Do 1987. zaradio sam nešto više od milion dolara“, napisao je.

Poslednja izmena:
Od te sume, samo 40.000 dolara je ostalo na njegovom računu, a Feldman je uspešno tvrdio pred sudijom da su njegovi roditelji loše upravljali njegovom zaradom. Međutim, nikada mu nije vraćen novac. Da bi se završio proces emancipacije, zakon Kalifornije je zahtevao od roditelja da potpišu odluku.

Feldmanov otac se branio tvrdeći da je tokom meseci dok je vodio karijeru svog sina, zanemario sopstveni posao. „Odgovarajuća isplata, predložio je, bila bi otprilike 40.000 dolara“, napisao je Feldman. Tinejdžer glumac je potpisao taj ček u zamenu za slobodu. „Imao sam 15 godina, i – baš tako – potpuno sam, da ne spominjem švorc. Ali barem sam konačno bio slobodan,” napisao je.

Iako će proći nekoliko godina pre nego što je Feldman postigao trezvenost, njegov slučaj je pokrenuo ono što je nazvao „Proglasom o emancipaciji u Holivudu“, a zvezde, uključujući Dru Barimor i Makoleja Kalkina, sledile su postupak da se emancipuju od svojih roditelja. Feldman je od tada često govorio o zlostavljanju koje je, kako kaže, pretrpeo i zlostavljanju svog pokojnog prijatelja Haima, koji je umro 2010. U svojim memoarima kaže da ga često pitaju da prokomentariše zaštitu mladih glumaca od sudbine slične njihovoj. Iskreno, moj jedini savet je da ovu decu izvučete iz Holivuda i pustite ih da vode normalne živote“, napisao je Feldman.

Back